![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zeki Yağlı, Hergün bahçemde dolaşırken,sizi şükranla anıyorum,toplantı da bizlere getirdiğiniz fidecikler ,bakın ne muhteşem oldular;Bu keyfi sizinle paylaşmasam olmazdı.Verbana rıgıda ve kuşkonmazlar ... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Verbena rigida yı çok seveceksiniz. Hem rengi çok güzel, hem uzun bir mevsim taa kış soğuğuna kadar açıyor, hem de kolay bir bitki. İstanbulda çok yıllık gibi davranıyor. Köklerinden ertesi sene gene geliyor. Bahçeye saçılan kendi tohumlarından da kolay çimleniyor. Keyfini sürün. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Sevgili zeki bey bahçenizi gezerken ,yaprağı güzelleri görünce ,çok eskilere taa çocukluğuma gittim.İnanın çok duygulandım ,o zamanlar yaprak güzeli ve çilli begonya olmayan ev yok gibiydi.Şimdilerde bu çiçekleri göremiyorum .Sizde görünce eskiyi yaşatmak adına ,yaprak güzellerinden bir arajman yapıcam ,****** ne kadar çeşit bulabilirsem ,o kadar güzel olur.Zeki bey tohumdanmı fide olarakmı yetiştirdiniz merak ediyorum ,bilgilendirirseniz çok sevinirim .Ellerinize emeğinize sağlık.Birde küçük bir not ben balkonumda yetiştireceğim ,kışın içeri almam gerekirmi ,kusura bakmayın fazla vaktinizi aldım sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
|
Zeki Bey, verbana rigida çiçeğinden toplantıda alamamıştım ama favorilerim arasına girdi. Toplantıda getirdiğim altın başak (Solidago virgaurea)'ları dikebildiniz mi? Belki biliyorsunuz ama ben bu sene öğrendim, sonraki seneye inanılmaz yayılıyorlar, sökülmesi de biraz zor oluyor. Her ne kadar sebze bahçeme taşıdıysam da, eski yerinde yine çok var. Bana geldiğinde üç köktü, bir senede onlarca oldu, kökün sürgünlerinden mi, dökülen tohumlardan mı çoğaldığına emin olamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaprağı güzeller dışarıda soğuğa dayanmazlar. Onun için de hep saksılarda yetiştirilip kışın içeri alınırdı. Ben hepsini tohumdan yetiştiriyorum. Anaçları içeride besleyip çelik yapmak da mümkün tabii. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Verbena rigida nın yüzü kolay kolay eskimez. Toplantıda Solidago virgua aldığımı hatırlamıyorum. Tohum mu fide mi idi? Dolayısyla dikmedim. Yeni bitki denemek uğruna maalesef hepimiz böyle işgal edeci bitkiye bulaşıyoruz. Tecrübelerimiz paylaşıp hasarı minimuma indirmeliyiz. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
|
İşlerimin yoğunluğu dolayısıyla iki haftadır bahçedeki güzel zamanı gelen bitkilerimden bahsedemiyorum. Biraz rahatlayınca çektiğim fotoğraflardan ilginç bulacaklarınızı yayınlayacağım. Bu arada sizlere bu hafta sonundan birkaç genel görüntü sunayım: Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili Zeki Bey, Yine çok hoş görüntüler baktıkça içimiz açılıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Son fotoğraflar harika, sağlıkla keyfini çıkarın. İlk karedeki bitkilerin isimlerini öğrenebilir miyim? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Sevgili zeki bey Değerli bilgilerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca o kadar güzel resimler yüklemişsinizki ,bakmaya doyamıyorum .Bu nedenle sık sık bahçenizi ziyaret ediyorum . Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-07-2010
|
merhaba ellerinize sağlık zeki bey hem bol resimli hemde rengarenk bir tanıtım bu arada kıskanmadımda değil yani hele o clematisler yokmu adamı orta yerinden çatlatıyor valla umarım bahçeniz her daim bu şekilde şenlikli ve güzel olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Onun arkasındaki kırmızı yapraklılar Althernanthera dentata, bu sene ilk defa denedim, tohumdan çok güzel ve değişik bitkilerle uyumlu renkli yaprakları var. Onun arkasındakiler Rudbeckia 'Cherry Brandy', bu tohum çok yeni geliştirilmiş. Bendeki brikaç tanesi hariç katalogundaki gibi çıkmadı. Alternanthera'nın sağındakiler Penstemon x mexicale 'Sunburst Ruby'. O da umduğumdan farklı renkli geldi. Arka sağdakiler ise Dahlia variabilis 'Figaro' Vakit bulursam hepsinin yakın planını da koyacağım. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pişman olmazsınız ![]() Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçeme hoşgeldiniz. "Kıskanmanınızı, çatlamanızı" çok sevdiğiniz anlamında alıyorum. Teşekkür ederim. 15 senelik uğraşım. Keyif larak yaptığım için böyle oldu. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sayeniz de bir türlü ismini öğrenemediğim bitkilerimin Althernanthera olduklarını öğrendim.Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Zeki bey iyi aksamlar. Müsadeniz olursa bir konuda fikrinizi almak istiyorum cünkü sizin bahce düzenlemedeki zevkinizi cok begeniyorum. Esimin kazara motorlu tirpanina kurban giden bir yayilici ardicim (juniperus horizontalis)var, bir de blue carpet denilen mavi cesidinden. Bunlarin ikisini yanyana diksem birbiriyle uyum saglar mi, mesafe birakirken ne kadar olmasina dikkat etmeliyim? Simdiden tesekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne de olsa artık daha iyi tanışıyorsunuz ![]() Şaka bir tarafa, Althernanthera İzmir de kışın dışarıda kalabiliyor mu? Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Juniperus horizontalis'in çapı 1,5 metreyi bulur. İki tane 1,5 çap zaten çok olur. İkisini ayrı ayrı dikin hem renk olarak hem alan olarak bölmüş olursunuz Sizin bahçe eğimli, yukarıdan aşağı doğru pek güzel yayılabilir. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Zeki Yağlı, her zaman yazamasam da bahçeniz severek izlediğim bahçeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Her şey çok güzel, temiz, tertipli ve bitki çeşitliliği bol. Emeklerinize sağlık. Ben bir saksı rudbeckiayı seyretmeye doyamazken, sizinkileri görünce bu çiçeğe hayranlığım bir kat daha arttı. Bunları her yıl yeniden tohumdan mı yetiştiriyorsunuz, yoksa kendileri tekrar yeşeriyorlar mı? Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
Zeki bey; İşlerimin yoğunluğu nedeniyle uzun bir zamandır siteye giremiyordum .Bu akşam fırsatını bulunca girdim ve çarpıldım.Dergilerde rastladığımız türden bir bahçe oluşturmuşsunuz.Yoğun bir emeğin ve ince bir zevkin ürünü olduğu her halinden belli.Bizim gibi emekleme aşamasında olanlar için de çok yol gösterici olacağı ve örnek alınacağı kesin..Kutluyorum ve bahçenizde keyifli günler diliyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Rudbeckia ların biri, Rudbeckia 'Goldsturm' hariç, diğerlerinin hepsi yıllık, yani her sene yeniden tohumdan yetiştiriyorum. Daha memleketimizde seralarda çok sınırlı sayıda fide çeşidi satılıyor. Eğer kendiniz yetiştirmezseniz birkaç çeşide sıkışıp kalıyorsunuz, bir süre sonra da keyif almaz oluyorsunuz. Zaten ö kadar çeşşt satılsa da para yetiştiremezsiniz. Eğer kendiniz yetiştirirseniz dünyanın her yerinde o kadar çok çeşit güzel bitki var ki, her sene değişik bir şeyler deneyip çok daha mutlu oluyorsunuz. Üstelik çok daha az para harcıyorsunuz. Onun için herkesin kendi bitkisini kendisi, en azından bir kısmını, yetiştirmesi lazım. Hem de kışın, içerde, ki yetişen fideleri havanın müsaade ettiği en erken zamanda dışarı dikip hem bitkinin tüm yaz gelişmesini sağlamak, hem de güzellliğinden tüm yaz faydalanmak için. Havalar ısındıktan sonra toprağa serpilen tohumlar çimlenip birşeye benzemeye başlayıncaya kadar, birçok bitki için, yaz geçiyor. Tohumdan bitki yetiştirmek sanıldığından çok daha kolay ve çok heyecan verici. Tavsiyem herkesin bu işe mutlaka bulaşması. O zaman farkı göreceksiniz. Selamlar, sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her zaman uğrayın yararlanacağınız fikirler bilgiler bulacaksınız. Bu arada açtığınız konularda Dichondra repens olduğunu gördüm. İlk fırsatta o konudada birkaç resim koyup düşüncelerimi yazacağım. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Kaybettik
|
Tohumdan bitki yetiştirmeyi ben de sevdim. Tohumdan bitkinin çıkmaya başladığı anı görmek çok keyifli. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben 15 senedir bu işle uğraşıyorum. Çok fazla başarızılıklarım oldu. Fidelrime fazla su verdim çürüttüm, eksik su verdim kuruttum, çabuk büyüsünler diye gübre verdim yaktım, direkt güneşe bıraktım yaktım, ışıksız bıraktım solgun benizli uzayıp gittiler,.. liste çok uzun. Şimdi başarı oranım bayağı arttı. Bunun tek bir sırrı var. Hanımlar bunu çok daha iyi anlayacaklardır. Tohumdan bitki yetiştirmek aynen çocuk doğurmak ve yetiştirmek gibi. Doğurmak= Çimlendirmek, Kırkını çıkarmak=Şaşırtmak, Yürütmek=Fideyi toprağa dikmek. Eğer hanımlar tohumlara ve fidelere, çocuklarına gösterdikleri gibi bilgi ile, sorarak, danışarak, öğrenerek, özenle, dikkatle yaklaşırlarsa, %100 başarı garanti. Birini eksik yapanları bekleyen hüsran, üzüntü, bıkkınlık. 15 yıllık sırrın ne derseniz işte yukarıda özetlediğimdir. Bunu sizler herhalde bu ifade ile anlarsınız. Nasıl? Sırrına vakıf oldunuz mu? Selamlar sevgiler Düzenleyen Zeki Yağlı : 23-07-2010 saat 11:44 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili zeki bey,herşey muteşem sabah sabah içim açıldı. Biz böyle bir bahçeye ruyada sahimp olaçağız galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Alıntı:
Zeki bey ; ben de size aynı soruyu soracaktım ![]() bu yıl dikkatimi çekmeye başladı ,üçünü de yaz başın da aldım.Bura da korunaklı bir yere alırsam yaşıyacağını düşünüyorum ,olmaz ise kapalı balkona alırım.Şu an yarı gölge de mutlular. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen sen yaklaşık elli kişiye gönderdiğim 800 paket tohumdan çimlendirip yetiştiren ve fotoğrafını gösteren bir sen varsın bir de Sebahattin Sargın. Onun için sen istersen herşeyi yaparsın, destek de bizden. Kolay gelsin. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Kaybettik
|
Harika ![]() ![]() Bu yıl da geçen yıldan daha iyi olacak ![]() Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bakın size bir yakın planını göstereyim: ![]() Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
Zeki bey, clematisleriniz başta olmak üzere, tüm bahçenize hayran kaldım. Bu kadar özel bitkiyi bir araya getirmek, her biri ile ayrı ayrı ilgilenmek, ve isimlerini hatırlamak kolay değildir. Bahçe işlerinin ne kadar yorucu, zaman zaman da bezdirici olduğunu iyi biliyorum, hele tek başınıza uğraşıyorsanız toparlamak çok zor. Siz zor olanı başarmışsınız, ellerinize sağlık, verdiğiniz bilgiler ve temiz sunumlarınız için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
botanik bahçesi, çok yıllık |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|