agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni3629Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-04-2012, 13:01   #11
Ağaçsever

leonfather41's Avatar

Giriş Tarihi: 19-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Bahçemin en çok çalışanını bugün yeniledim, geçen yazın yanlışlıkla mazot yerine benzin koymuştuk fazla bir zarar vermedi fakat epey bir güç kaybettiğini bu yazın çalıştırınca daha iyi anladım, baya bir güç kaybı vardı biraz derine bırakınca motor bayılıyordu, söküp bakmak, daha doğrusu sekmanlara zarar verdiğinden endişe ediyordum, takım çantasını alıp motoru söküp silindiri çıkardım tahminimde yanılmamışım sekmanlar gitmiş, krank da gömlekte bir şey yok.
Silindir silindir kapağını pistonu alıp rektefiyecinin yolu tutuldu.

Piston sekman siboplar ve sibop yuvaları yeni alındı, rektefiyeci silindiri yarım milim büyüterek sibopları alıştırarak işini bitirdi.
İş toplamaya geldi, ilk defa bir motor yapıyordum becerebilecekmiyim endişesi heyecanıyla sırasıyla işlemleri yaparak motoru topladım, sibop ayarı iyi yapılmalıydı onuda başarıyla yapıp ya allah bismillah deyip ipi çektim, kibritmisin be mûbarek her şey yerli yerince olmuştu motor çalışıyordu, bir sigara yakıp keyifle onu izledim.

Eh artık bahçe korksun.

Eklenti 284745

Not: Çapa makinası olanlar bilhassa hava filitresini çok iyi kontrol etsinler, motor toprakta çalıştığı için farkında olmadan hava filitresinden çok toz almaktadır, benimkinin filitresi yağlı olmasına rahmen yağdan sonraki boru bile çamur doluydu,(Temizlenip takıldı) mutlaka daha iyi önlem alınmalı, ilk aklıma geleni hemen yaptım, bir bayan çorabı filitreye geçirerek sardım.
Bu resim geçen yılın resmi mi?Ağaçlarda meyve görüyorum

leonfather41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025