![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Dün hasada başlayacağımı belirtmiştim, gün itibarıyla geç başladım bugünkü hasat düşük iki ağaç yalova1, bir ağaç pedro iki ağaç chandler. Yalova1 ler oldukca oyaladı bu yılki verimleri az çiçek döneminde gördükleri fırtına verimlerini de etkiledi, o dalda iki tane bu dalda üç tane derken zamanımızın çoğunu aldı. Yalovaları tartmadım, pedro yeşil kabuklu 44 soyulmuş 20, iki ağaç chandler kabuklu 85 soyulmuş 40 kg Bu soyulmuş dediğim rakam makinadan çıkıp suyunun süzülmesini bekledikten sonraki rakamlar, kuruduktan sonra 20 nin 15, 40 da 30 kg civarlarında olacağını tahmin ediyorum. Şimdi bu verilerle ve görsel olarak fikrimi söyleyeyim, pedronun görsel olarak görünümü chandlerlerden üç misli fazladır görüntüsü vardı, tartımdan sonraki olay gerçekten beni şaşırttı, üç misli fazla görülürken üç aşşa beş yukarı aynı kilogramlarda çıkmalarına çok şaşırdım ki, üstelikte chandlerlerde hiç dozlayıcı olmamasına rahmen. cevizler makinada soyulurken ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Alıntı:
Pedro çeşidi kendini tozlayabildiği halde,verimin Chandler ile aynı olması şunu gösteriyor ; Chandler'da aynı oranda tozlansaydı çok daha fazla verimi olurdu.Chandler,pedrodan daha verimlidir,diyebiliriz böylece. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Evet bu konuda hiç şüphem yok artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2013
|
Alıntı:
Üçüncüsüde cevizin ağaç başı verimin önemli olduğu kadar içininde önemi çok büyük. 1 kg. kuru kabaklu cevizden yarım kilo alacağımız yerde 250 gr alıyosak bu da ayrı bir sıkıntı. http://www.agaclar.net/forum/newrepl...eply&p=1193937 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | ||||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen Lilium : 25-09-2013 saat 02:02 |
||||
![]() |
![]() ![]() |