agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni3629Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-09-2013, 21:08   #1
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster

Yarın hasada başlamayı düşünüyorum
Dün hasada başlayacağımı belirtmiştim, gün itibarıyla geç başladım bugünkü hasat düşük iki ağaç yalova1, bir ağaç pedro iki ağaç chandler.
Yalova1 ler oldukca oyaladı bu yılki verimleri az çiçek döneminde gördükleri fırtına verimlerini de etkiledi, o dalda iki tane bu dalda üç tane derken zamanımızın çoğunu aldı.

Yalovaları tartmadım, pedro yeşil kabuklu 44 soyulmuş 20, iki ağaç chandler kabuklu 85 soyulmuş 40 kg

Bu soyulmuş dediğim rakam makinadan çıkıp suyunun süzülmesini bekledikten sonraki rakamlar, kuruduktan sonra 20 nin 15, 40 da 30 kg civarlarında olacağını tahmin ediyorum.

Şimdi bu verilerle ve görsel olarak fikrimi söyleyeyim, pedronun görsel olarak görünümü chandlerlerden üç misli fazladır görüntüsü vardı, tartımdan sonraki olay gerçekten beni şaşırttı, üç misli fazla görülürken üç aşşa beş yukarı aynı kilogramlarda çıkmalarına çok şaşırdım ki, üstelikte chandlerlerde hiç dozlayıcı olmamasına rahmen.

cevizler makinada soyulurken

Name:  Resim 091.jpg
Views: 910
Size:  56.8 KB

Name:  Resim 095.jpg
Views: 901
Size:  61.9 KB

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2013, 21:25   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Dün hasada başlayacağımı belirtmiştim, gün itibarıyla geç başladım bugünkü hasat düşük iki ağaç yalova1, bir ağaç pedro iki ağaç chandler.
Yalova1 ler oldukca oyaladı bu yılki verimleri az çiçek döneminde gördükleri fırtına verimlerini de etkiledi, o dalda iki tane bu dalda üç tane derken zamanımızın çoğunu aldı.

Yalovaları tartmadım, pedro yeşil kabuklu 44 soyulmuş 20, iki ağaç chandler kabuklu 85 soyulmuş 40 kg

Bu soyulmuş dediğim rakam makinadan çıkıp suyunun süzülmesini bekledikten sonraki rakamlar, kuruduktan sonra 20 nin 15, 40 da 30 kg civarlarında olacağını tahmin ediyorum.

Şimdi bu verilerle ve görsel olarak fikrimi söyleyeyim, pedronun görsel olarak görünümü chandlerlerden üç misli fazladır görüntüsü vardı, tartımdan sonraki olay gerçekten beni şaşırttı, üç misli fazla görülürken üç aşşa beş yukarı aynı kilogramlarda çıkmalarına çok şaşırdım ki, üstelikte chandlerlerde hiç dozlayıcı olmamasına rahmen.

Eklenti 443871

Eklenti 443872
Harika bir görüntü.Bereketli olsun.

Pedro çeşidi kendini tozlayabildiği halde,verimin Chandler ile aynı olması şunu gösteriyor ; Chandler'da aynı oranda tozlansaydı çok daha fazla verimi olurdu.Chandler,pedrodan daha verimlidir,diyebiliriz böylece.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2013, 21:38   #3
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Chandler'da aynı oranda tozlansaydı çok daha fazla verimi olurdu.Chandler,pedrodan daha verimlidir,diyebiliriz böylece.
Evet bu konuda hiç şüphem yok artık.

Eski 23-09-2013, 21:43   #4
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Şimdi düşünmeye başladım pedroda görüntü var verim var görülüyor Altay bir cevizinde de olay bu mudur açaba?

Eski 23-09-2013, 22:13   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 07-05-2013
Alıntı:

Eklenti 443871

Eklenti 443872
Öncelikle bir arkadaş yeşil kabuklu cevizi kg.olarak 3.5 tl ye sattığını söyledi. Sizin rakamlarınızı baz alırsak kuru kabuklu olarak 7 tl ye gelir İkincisi ceviz soyma makinesi. 23 Eylül itibariyle ceviz soyma makinesine ihtiyaç yok. Zira tüm cevizler kolaylıkla elle çıkıyor. Dediğiniz gibi Yalova 1 ler için biraz daha erken. Bir kişinin yevmiyesi 35 tl ve cok rahatlıkla günde kuru kabuklu olarak bu gün itibariyle 90 kg soyabilir.
Üçüncüsüde cevizin ağaç başı verimin önemli olduğu kadar içininde önemi çok büyük. 1 kg. kuru kabaklu cevizden yarım kilo alacağımız yerde 250 gr alıyosak bu da ayrı bir sıkıntı.
http://www.agaclar.net/forum/newrepl...eply&p=1193937

Helot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2013, 01:10   #6
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Helot Mesajı Göster
Alıntı:
Öncelikle bir arkadaş yeşil kabuklu cevizi kg.olarak 3.5 tl ye sattığını söyledi. Sizin rakamlarınızı baz alırsak kuru kabuklu olarak 7 tl ye gelir
Sayın Helot, ben mesajlarımda fiat olarak bir şey yazdığımı hatırlamıyorum, sadece bu yıl dış ülkelerdeki bazı nedenlerden dolayı fiatlar yüksek olabilir dedim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Kuru kabuklu 75 tane 1 kilo geliyor.Yeşil kabuklu 18-20 tane 1 kg.En iyisi böyle kuru fiyatı 15 tl yi geçiyor.
Ayrıca şu mesajdaki olayla benim verdiğim rakamları karıştırma oradaki verilen rakamlar sanırım ceviz daha kav çatlaması yapmadan ceviz daha sütlüyken olan rakamlar gibime geldi..

Alıntı:
İkincisi ceviz soyma makinesi. 23 Eylül itibariyle ceviz soyma makinesine ihtiyaç yok. Zira tüm cevizler kolaylıkla elle çıkıyor. Dediğiniz gibi Yalova 1 ler için biraz daha erken. Bir kişinin yevmiyesi 35 tl ve cok rahatlıkla günde kuru kabuklu olarak bu gün itibariyle 90 kg soyabilir.

Kimin ne kadar soyabileceği an azından beni şu durumda ilgilendirmiyor, "23 Eylül itibariyle ceviz soyma makinesine ihtiyaç yok." demenize ise, Lütfen bırakında ona biz karar verelim, ne tasadüf ki, bugün çektiğim resimler tamda konuyla ilgili isterseniz bir bakın ihtiyaç var mı yok mu? üstelik bugün 24 eylül.

Name:  Resim 096.jpg
Views: 719
Size:  70.3 KB

Name:  Resim 097.jpg
Views: 730
Size:  69.6 KB

Name:  Resim 098.jpg
Views: 724
Size:  69.1 KB
....

Düzenleyen Lilium : 25-09-2013 saat 02:02

Etiketler
bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025