![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-12-2011
|
hasat merdiveni
Bu da benim geliştirdiğim merdiven.Hasat zamanı elimiz,ayağımız.Dalların arasına rahatca girebiliyor ve taşıması çok kolay. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
cevizlerin çeşidi nedir acaba |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın mitat10, bahçeniz güzel, epey budanması gereken dallar var gibi, sizde benim gibi bazılarını kıyamayıp kesememişsiniz, alçaktan taçlandırma yapmışsınız. Alçaktan taçlandırmanın faydaları olduğu gibi zararları da var, hasatta rahat edersin kültürel mücadelede zahmet çekersin. Merdiveniniz güzel fakat tekerlek takınca dört ayak gibi olmuş taşıma zahmeti yok çekerek taşıyorsunuz herhalde, peki dört ayak olunca denge kurmada dengesizlik olmuyor mu? Budamada merdiven kullanmak baya bir zor oluyor ben geçen yıl arkadaşımdan aldığım yüksek dal budama makasıyla çok rahat ettim en kısa zamanda bende almayı düşünüyorum çok rahat. Hasat merdivensiz olmuyor, işin kolayını aylaza sor demişler, o nedenle şöyle gezer bir merdiven olsa iyi olur derim, merdiven in çık merdiven taşı baya bir zor oluyor bahçem büyük olsa şöyle hidrolikli gezer bir şey düşüneceğim. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-12-2011
|
Alıntı:
Merdivene gelince ,imkanlar dahilinde ancak bu kadar oluyor.Denge sorunu yok.Tekerlek olmayan iki ayağın ucunda ince,ucu sivri 15cm çubuk demir kaynaklı siz yukarı çıkarken onlar toprağa saplanıyor ve hiç kımıldamıyor. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
Saygılar. Ç. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Görebildiğim kadarıyla işaretlemeye çalıştım, bu gibi dalları yıllara yayarak birer birer alabilir biraz daha düzgün ve yüksek taç yapısı oluşturabilirsin ![]() ![]() İçleri de çok sık gibi, içlerinden de üst üste gelen güneş almasına engel olan ince dallar çıkarılması gerekir, uzayıp giden dalları da kısaltırsan iyi olur. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
[QUOTE=mitat10;1089303]Evet abi bundan on sene öncesi ceviz hakkında,ne bu kadar bilgi vardı ne de merak. yavaş yavaş yabancı çeşite dönüyoruz. Toprağınız oldukça verimli görünüyor ağaçlar gayet güçlü yaklaşık bir ağaçtan ne kadar kazanç sağlayabildiniz birde fidan aralarınız ne kadar acaba... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
|
|