agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni3629Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-01-2013, 13:35   #11
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eko_ Mesajı Göster
Sayın Lilium cevizlerin budanmasını resim üzerinde işaretlerseniz sevinirim.Selamlar..

Sevgili eko geç cevabımdan dolayı özür dilerim,

Taçlandırmayı 130-150 cm den yapmayı düşünüyorum. demeniz iyi olmuş (tabi bu sizin terciğiniz) zira nasıl bir şekil nasıl bir taçlandırma yapmak istediğiniz sizin kararınızdır, karar vermek ve uygulamak ve bu uygulamaları diğer yıllar takiben uygulamak gerekir Yani bu yıl böyle diğer yıl başka türlü olmaz.

Budamalarda ilk dikkat edeceğiniz şey ana yan dal tercihi Yani önce kalıcı ana yandallarınızı tesbit edip buna göre cıkaracağınız dalları seçmek ne kadar dal cıkaracağınızı tespit etmek, dalları ne kadar kısaltıcağınızı ağacın gelişimine göre karar vermek olacağı için tüm bunları ağaçın başında yapmak en doğrusu resimlerden görebildiğim kadarıyla anlatmaya çalışayım.

Ağaç taç yapılarını tahmini 130cm olarak siyah çizgiyle işaretledim ve buna göre kesilecek kalacak kısaltılacak dalları ve bir sonraki sene kesilecekleri işaretleme çalıştım.

İlk resimde 1 nolu dalı bu yıl hiç ellemiyoruz 2 nolu dalın uçundan az bir şey alıyoruz ve gelecek yıl bu 2 dalı da çıkarıyoruz..

Arka taraftaki ağaçın alt dalları düğme gözlerden oluştuğu için geniş açılı dallar ve çok alçak taç oluşturmuş bunları da kademeli olarak kesebilirsin yani bu yıl ikisini gelecek yıl ikisini şeklinde, seneye keseceklerini dik yarıdan zayıflat.

Name:  0 1 011.jpg
Views: 1637
Size:  53.9 KB

Bu resimde de taç yapını yüksek istediğin için kalıcı ana yandallarını 1-2-3 şeklinde işaretledim. Birinci yıl ikinci yıl çıkacak dalları ve seneye kesileceklerinde kısaltılacakları da maviyle işaretledim.

Name:  02.jpg
Views: 1649
Size:  62.5 KB

Buradada 1 nolu küçük dala hiç dokunmuyoruz, ikinci yıl alınır dediklerimin bir kısmını 3 cü yılda alabilirsin.

Name:  03.jpg
Views: 1672
Size:  62.7 KB

Bu fidan yaralanmış bir fidana benziyor, fakat dikine gelişen güzel bir dal, bu dalı lider dal olarak tercih edebilirsiniz, gövdedeki yaraların çok bir zararı olmamış sanırım lider dal güzel gelişmiş, İşaretlediğim birini bu yıl çıkar diğerini zayıflat seneye de onu çıkarırsın.

Name:  04.jpg
Views: 1630
Size:  62.4 KB


Not:Ağaç taç yapısı terciğiniz yüksek bir taç yapısı olsa dahi birden yüksek bir taç yapısı oluşturmayınız, kesilecek dalları tespit ediniz bunları zayıflatınız gelişimlerini durdurunuz diğer dallar geliştikten sonra yıllara yayarak daima kademeli olarak yapınız.
Unutmayınız, keseceğiniz dal bırakacağınız daldan daima ince olmalıdır

Üç nolu resimde arka taraftaki üç ayaklı şeyi merak ettim, merdiven desem değil nasıl bir icattır o yoksa merdivenmi ?


Düzenleyen Lilium : 18-01-2013 saat 15:36 Neden: cümle düzeltme
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026