![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Fatoş hanım ; ismini bilmediğiniz çiçeği Sutera'ya benzettim.Bir araştırın isterseniz. Eğer sutera ise sabah güneşin den ,nemli ve asitli topraktan hoşlanıyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim ,Nurcan hanım. Sayenizde ismini öğrendim, tesadüfen sabah güneşini gören yerde, nemli ve asitli toprağa ekmiştim, ondan benimki daha neşeli. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçeme hoş geldiniz ,sayın Turabi. Çiçeklerimin çoğu bu son soğuklardan etkilendiler ama kendilerini zamanla toparlayacaklarından eminim. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Sardunyalar hala açıyor..yılbaşı çiceği çok güzel ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sardunyaların keyifleri güzeldi, birkaçı soğuklardan etkilendi, diğerleri onlara göre daha iyice. Teşekkür ederim Fikret bey. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemize geçen senemart sonunda ektiğimiz limon fidesi meyvesini verdi ve boy attı. ![]() ![]() Duvarlara tırmanmama galiba değdi, çan sarmaşığı tohum kesesini olgunlaştırıyor yanılmıyorsam ![]() ![]() ![]() Zeytin ağacının yukarılarında hala çiçeklerini vermeye çalışıyor galiba bu soğuklardan pek etkilenmemişe benziyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatoş Limon ne kadar cabuk büyümüş, yediveren mi. Limon çiçeğinin kokusuna bayılıyorum. Gecen yıl dondan etkilenen limonum, bir tane bile çiçek açmadı bu yaz Mart ayında bir tane daha alıp, büyükce bir saksıya dikmeyi düşünüyorum. Belki kıskanırlar birbirini de bolca açarlar. ) |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Benim sardunyalar kar altında kayalara yaslanıp baharı görebilme umuduyla yaşamaya çalışıyorlar. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
hepimiz bitkilerimizle, sevdiklerimizle birlikte sağlıcakla atlatalım. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
( yazın sıcağın da kaybetmediğim sardunyaların bu kış akıbetlerinin ne olacağını da bilemiyorum. ) Fatoş Hanım,ben akıbetlerinin ne olacağını biliyorum da:hani umutsuz da yaşanmıyormuş.Biz yine de bir kaç fide alıp bir saksıya koyup içeride bir köşeye koyalım beklesinler derim. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Sevgili fatoş bahçen çok güzel gönlümce dolaştım. Şu soğuk kış gününde içimi açtı ellerine emeklerine sağlık. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2010
|
Çok güzel bir bahçe,çok çeşitli bitkiler.Şimdi başlasam kaç yılda bu kadar bitki çeşidim olur acaba,çok kıskandım. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir sene içinde bu bitkilere sahip oldum, çoğunuda tohum, çelik ve yumrulardan elde ettim geçen sene yaz başında o kadar çok bitki sahibi oldum ki bakımları için baya yorulmuştum, kendime söz vermiştim bu kadar bitki yetiştirmeyeceğim için ama bu sözü yavaş yavaş unutmaya başladım, sizde aramıza girdiğinize göre yaz başında elinizdeki bitkileri görünce sizde kendinize şaşıracaksınız, sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Çan sarmaşığı hala yükseklerde açıyor, geçen akşam bizim orada hafif buzlanma olmasına rağmen etkilenmemiş, birde beni çok şaşırtan clematislerden nelly moser yapraklanıp çiçek hazırlığına girişmiş, rudbekia da çiçeklerini hiç eksiltmedi, martta onu bahçeye ekeceğim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili kardeşim, bahçeme hoş geldiniz, çiçeklerimi beğendiğiniz için çok teşekkür ederim, selluka konusunda şanslıyız ama İzmir hariçinde olan arkadaşlarımızda bizden daha başarılı oldular bu konuda, istenirse neden olmasın. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Kaybettik
|
Fatoş hanım merhaba; Gönül hanımın komşunuz olduğunu yazmıştınız. Ben telefonla ulaşamadım. Sitesinin adresini de unuttum. Yazarmısınız. Şimdi erken saklamakta zorlanabilirim. Baharda sakız sardunya almak istiyorum. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gönül hanıma 25 gün önce uğramıştım, hummalı bir şekilde sardunya fideleri ekiyorlardı dediğine göre değişik ,çeşitli sardunya imiş, bahçeden saksısıyla alınan sardunyadan bir daha almak isteyince bana kızdı yoksa öldürdün mü dedi,o sende vardı ne yaptın diye sordu, verdiği çiçekleri çok güzel takip ettiğini görünce şaşırdım. Çalındığını söylemeseydim galiba bana vermeyecekti, vakit bulabilirsem bende gitmek,merakla yeni çeşitleri görmek istiyorum. Adresi:Avrupa Çiçekçilik Gönül Basel, İzmir Çeşme yolu, Kalabak mevkii, no:86 tel: 02327520104 gsm:0537 365 46 16 Avrupacicekcilik@hotmail.com sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Fatoş hanımcığım size ve ailenize nice sağlıklı, mutlu, bereketli yıllar dilerim Sevgiler.Çingene eteği tohumlarını ekmeye daha cesaret edemedim. Martta eksem, yaza çiçeklenir mi, nedersin arkadaşım? Bir de fideciklerin şaşırtma ihtiyaçları var mı? |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumlarını martta dikmiştim, ben şaşırtmadım ama dayanıklı bitki geçen yaz saksısına dökülenler çimlenip çiçek verdi, şimdi gidip fotoğrafını çekeyim, galiba İzmir şartlarında kışı geçirebiliyor. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Harika görüntüler Ablacığım ![]() |