![]() |
|
![]() |
#3901 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede ilk kez fark ettiğim yabani bitkiler. Bunları, kıyılarda unutma beni ararken buldum. Unutma beniler bu yıl bizi unutmuş. ![]() ![]() ![]() Labada- Rumex sp. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 13-05-2016 saat 10:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlk iki fotoğraftaki yabani bitki burada toklubaşı otu olarak biliniyor. Ispanak gibi yemeği ve börek vs. humur işlerinde kullanılabiliyor. İkinci yıl çiçek açıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Muda, beyaz çiçekli bitkiden söz ediyorsunuz, sanırım. Daha önce hiç görmediğim bir bitki ve yaprağı yok denecek kadar azdı. Ya da diplerde olan yaprağını ben fark etmedim. Toklubaşı otu olarak not aldım. Teşekkürler... Bir kaç yabani bitki daha. İki beyaz. Ne kadar da narinler. ![]() ![]() ![]() Hangi ağaçta gördüğümü sanırım fark edemedim ama Antep fıstığındaydı galiba. Mantarlar... ![]() ![]() Ağaca zararları olup olmadığını bilemiyorum. Öylece kaldılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Tradescantia ander.in ben de açmasını bekliyorum,Sevgili Durul.Bitkinin suyla arası nasıl acaba?Toprağı kurudukça suluyorum.Hoş bir duruşu var.Türkçe adını biliyor musunuz? Sedum sermantosum,dışardaki daha yeni büyüyor.Sizinki açtığına göre onu da beklemeye başlayım.Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Ağaç Dostu
|
Sevgihoca'm, ne yazık ki Tradescantia andersoniananın Türkçe adını bilmiyorum. Suya ve susuzluğa dayanıklı. En önemli özelliği donlara dayanıklı oluşu. Sedumlar da öyle. Hemen bahçeye atın onları, saksıdan çok daha hızlı gelişim gözlemleyeceksiniz. Sevgiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Bağa gidince hemen dikeceğim zaten.Dona dayanıklı olması çok iyi.Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Ağaç Dostu
|
Ne güzeeel.. bahçe tamgaz koşuyor, yine meyveler harika, ama ben en çok senin kadrajından yabani çiçekleri seviyorum. Ha bir de yabanıl börtü böceği, kelebekleri, kısaca her şeyini seviyorum bu bahçenin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() Deneyin isterseniz güzel olursa biz de yaparız . ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3912 |
Ağaç Dostu
|
Sn.gur, labadayı biliyorum da çiçeğini hiç görmemiştim. Bitki, komşu tarlayla aramızdaki neredeyse bir metre enindeki çağılda büyümüş. Ve benim en korktuğum yerler bu çağıllar. Bazı kısımları kendiliğinden çıkan bitkilerle orman görüntüsü almış. Taş yığınlarının arasından her an bir kertenkele, bir yılan çıkması olası. O güzel çiçeğini görünce, bu nedir acaba diyerek acele acele fotoğraflayıp, hemen oradan uzaklaştım. Bu yüzden yapraklarını göremedim, dolayısıyla tanıyamadım. ![]() Öyle kavuracak, dolma yapacak kadar çok değiller. Özet olarak deneme için malzeme yeterli değil. ![]() Çok sevindim... Sevdiğin görüntüleri tekrar çekebilmek dileğiyle... Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Ağaç Dostu
|
İnşaat işleri kolaylamış gibi, hadi gözünüz aydın. ![]() Heuchera sanırım çok net tohum bağlamıyor. Toz gibi oluyor tohumları. Bir zamanlar Adalet abla bana ”kuruyan çiçeklerini toprağa ufala” demişti. Antep fıstıklarının renkleri hep çok hoşuma gitmiştir. ![]() Bahar görüntüleri ve de her zamanki gibi yabani güzellikler de çok tatlı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gilan, inşaat işleri epey kolaylandı. Sıvacı üç günde yapılacak işi uzatınca, epey canımız sıkıldı ama sıva tamamlandı. Badanasını, ufak tefek işlerini kendisi yapıyor, bu yüzden de işler uzadıkça uzuyor. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün bu işlerin üzerine ilaçsız, hormonsuz, ne idüğü belirli meyve iyi geliyor. ![]() Papaz eriği, ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Ağaç Dostu
|
Sağdan, soldan. ![]() Kendiliğinden çimlenenler. Çiçek adasının çevresindeki taşların arasından çıkmışlar. Hint yağı bitkisi. ![]() Mülteci hazeranlar. Çiçek adasının dışında çimlenmişler. Orada kalacaklar. ![]() Taşların arasından kök sürgünü ile hünnap ta çıkmış. ![]() Geçen yıldan kalan hüsnüyusuflar açmaya başlamış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Ağaç Dostu
|
Haseki küpelerinin odun istiflerinin altlarında kaldığını yazmıştım. Zor şartlarda da olsa bir tanesi çiçek açmış. ![]() ![]() Çörekotları da hep tohum aldığım için azaldılar, tek tük açmışlar. ![]() Pholoxlar, liliumlar, neşeli. ![]() ![]() Papatyalar gözbebeğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Ağaç Dostu
|
Son. Yabani bir bitkinin tohum kesesi gibi geldi. ![]() Etkinlik tohumlarından, siyah turp. ![]() Sarıkız saksıyı doldurdu. ![]() Yer minesi tamamen kurumuş gibi olmuştu. Ama yeniden yeşerip, çiçek açmaya başladı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Her şey harika ablacım. Antep fıstığı Eskişehir'de de yetişir mi acaba ? Geçen yıl senden gelen karanfil tohumları, ilk defa bu yıl açacak. Renklerini merak ediyordum görmüş oldum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3924 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Ağaç Dostu
|
Bu mevsimde bitkileri kimse durduramıyor. ![]() Baksanıza taşlar, odunlar dememişler, her buldukları aradan fırlamışlar. ![]() Hint yağı bitkisinin özellikle kırmızı yapraklısı çok hoşuma gidiyor. Ama sanki bir yerlerde bir sakıncasını okumuştum. İstilacı mıydı, zehirli miydi, bir şey vardı... Siz tavsiye eder misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aleydi, menengiç yetişen her yerde Antep fıstığı yetişebilir. Ama Eskişehir'li olduğum halde orada Menengiç yetişip yetişmediğini bilmiyorum. Bir araştır istersen. ![]() Tohum Paylaşım Etkinliği'de paylaşmış olduğum tohumlar, kırmızı ve beyaz olanlardı. Pembelerden henüz dağıtıma koymadım. Yani kırmızı ve beyaz açacaklar. Trifolium, (Yonca) yapraklarına şimdi dikkat ettim, evet. Teşekkürler Sayın h_dogan. Sevgili gilan, tüm eziyetlere rağmen bitkiler, baharın hoşgörüsünü kullanıyor. Taşların, odunların arasından çıkanlar beni ziyadesiyle memnun ediyor. ![]() Hintyağı bitkisinin tohumları bana ilk ulaştığında yetiştirmeyi başaramamıştım. Şaşırtma sonucu kaybetmiştim hepsini. Şaşırtmayı sevmeyen, güneşi ve suyu çok seven bir bitki, tabii ki de tavsiye ederim. ![]() Ben hem kırmızısını hem yeşilini yetiştirme şansına eriştim. Bu, bu, bu ve bu mesajlarda fotoğrafları mevcut. ![]() Evet tohumlarının zehirli olduğunu, forumda okumuştum. Dikkatli olmak gerekiyor. ![]() Hem yaprakları, hem çiçeği, hem tohumu oldukça dekoratif. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Ağaç Dostu
|
Sedum lineare ile devam edelim. ![]() Tomurcuklanmış. ![]() Geçmiş yıllardan kalan sabah sefası tohumlarını bayatlamıştır diye öylesine toprağa atmıştım. Bir de taze olsalarmış ne olacakmış bilemedim. ![]() ![]() Akşam üzeri bulutlar dağıldı, güneş çıktı. ![]() ![]() Bir kaç çiçek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Ağaç Dostu
|
Depo yerleşmeye başladı. ![]() ![]() Raflar yüksek olduğu için muntazam yerleştirememiş. ![]() ![]() Bu sene mümkün olduğunca az sebze diktik. Biber karıkları. ![]() Domatesler, her zaman ki domateslerimizden, fide olarak alındı. Benim ektiklerim, erken ekmeme rağmen dikilecek boyuta ulaşmadılar. ![]() ![]() Karanfiller. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|