![]() |
|
![]() |
#3121 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer sudenur'un galaları Ankara'da yaşamaya devam ediyorlarsa dönüp şöyle bir kendime bakmam lâzım. Öyle kızıyorum ki, güzel giden havalara aldanıp saksılarını korumaya almadığıma. Sizin suçunuz yok ki bizim buranın kışları sert geçiyor. Yine gönderirsiniz biliyorum fakat kendime güvenemiyorum sanırım, bir de buranın havasına. Sevgiyle... Çok teşekkür ederim, sevgili ngr33. Beğenmenize ve mesajınıza sevindim, bence sessiz takip etmekten vazgeçip iyi ya da kötü yönde eleştirilerinizi yazın ki moral motivasyonlarımız artsın. Sevgiyle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2007
|
Bahçenizi baştan sona gezerek dört mevsimini de görmüş oldum. Her mevsimi harika, ellerinize emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Ağaç Dostu
|
Kıyılarda ballıbabalar açmış. ![]() Saksının birinde çimlenen bu bitkiyi önce şebboy sandım. Yaprakları daha etli, sanırım başka bir bitki. ![]() Benekli laleler büyümüşler. ![]() Ne de geç açarlarmış, yine açmamışlar. Pazar günü gittiğimde çiçek görmeyi umuyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Ağaç Dostu
|
Badem çiçeğine bakarken komşuyla sınırda bu orobanşları gördüm. Gözden kaçmışlar, tohumları saçılmıştır. Bu sene orobanşımız bol olur, temizleye temizleye bitmezler artık. ![]() Çok bulutlu soğuk bir hava. Yağmur yağdı yağacak. ![]() Sonunda bardaktan boşanırcasına yağdı. ![]() Çuhalar tomurcuklanmış. Yağmurdan önce çekmiştim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Bende çok merak ettim açacak olan nergizlerinizi, tombik tombik tomurcukları var, çok şekerler maşallah. Mutlulukla seyredin çiçeklerini. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aheste, ben de merak etmeye devam ediyorum. Pek nazlıymış benim nergisler. ![]() Arabadan iner inmez yanlarına koştum, ne yazık ki açmamışlar. Sevgiyle... ![]() Bu gün makinaya yansıyan iki görüntü daha eklemek istiyorum. ![]() Badem çiçeklerini arttırmış. ![]() Uğur böceği, hüsnüyusufları mesken tutmuş. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ben sonbaharda tohum atmıştım, boyları 40 cm kadar oldu. henüz açmaya niyetleri yok ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili cemo, bir yorgunluk, bir bezginlik, şu Şubat bir bitmedi hâlâ. Geç cevap için özür. ![]() Pembe açan şebboylar 2013 ilkbaharında ekilmişlerdi. Kına renkli olanların üçüncü senesi. Dört yıllıklar da var, tomurcuklandılar fakat yaprakları pek iyi durumda değil. Seninkiler de büyük ihtimâlle sonbahara kadar açarlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sevgili SDurul; evet bu sene bahar buralarda da erkenci, gecen sene erikler burada nisan sonuna dogru acmisti, bu sene inanilmaz bir durum yasiyoruz zira su anda erik ve kiraz cicekleri acmaya hazirlaniyor, her an don olur korkusuyla mart ayi sonuna kadar tedirgin bir sekilde bekleyecegim.... Bahcenizdeki güzellikleri görmeyi merakla bekliyorum, ben karadenizliyim ve badem bizim pek rastlanan bir bitki degil, badem ciceklerinizi bizimle paylasmaya devem edin lütfen sevgiyle kalin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
sn sdurul merhaba; bu şekilde sormak çok anlamlı olur mu, aklınıza gelir mi bilemiyorum ama; bana bir bitki göndermiştiniz (zilyon kişiye gönderdiğiniz gibi) küçük yeşil yapraklı, saksıyı hemen kaplayan, minyon bir telgraf çiçeği gibi bir bitki. adını bilemiyorum (fotoğraf da bulamadım soruma ekleyeyim), eğer tarifimden anladıysanız sorum şu; dış mekanda yaşar mı sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili çörekotu, hava durumları mevsim normallerinin dışında seyrediyor. Bugün şöyle evin bahçesini bir dolaştım. Bir çok bitki uyanmış. Bundan sonra olabilecek aşırı sıcaklık düşüşleri bitkileri nasıl etkiler, bilemiyorum. Hava çok müsait görünmesine rağmen hiç bir tohumumu ekmedim. Çünkü onarı kaybetmek istemiyorum. Bir yandan da düşünüyorum, ya havalar hep böyle giderse boşuna beklemiş olurum. Nasıl hareket etmem gerektiğini şu anda bilemiyorum. Badem çiçeklerini sizin için Pazar günü gittiğimde fotoğraflarım. ![]() Bahçeden erken uyanışlar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Clematisleri nasıl budamam gerektiğini bilemiyorum. Yine budanmadan kalacaklar sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahsettiğiniz bitkiyi anladım sanırım. Adını tradescantia navicularis olarak öğrenmiştim. Ancak bu sayfada adı callisia repens olarak söylendi. Ben bu durumda kafamda netleştiremedim. Bu bitkiyi yazın balkonda tutuyorum, kışın içerde. Aslında küçük bir bölümünü kışın dışarıda tutup soğuğa dayanıklılığını test etmek en doğrusu olur. Alıntıdaki kırmızı yaptığım cümleyi anlayamadım. ![]() Gün itibariyle bazı bitkilerin durumu. ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 21-02-2014 saat 15:58 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Clematislerin etiketi varsa isim yazarmısın. Bakalım hangi gruba giriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Ağaç Dostu
|
İlk iki fotoğraf, clematis jackmanii, sonuncu clematis piilu. Benol'cüm, budanmaları hakkında bir önerin var mıdır? Şimdilik budanmasa da olur mu? Mesaj yazmışken epeydendir çiçekli olan bergeianın son hali. Aynı bitkiden çok fotoğraf eklemek hoş durmuyor ama dördünü de eklemek istedim. Çektiğim fotoğrafların hepsi bu sefer hep net ve beğendiğim fotoğraflar olmuş. İçlerinden seçtiklerim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Ağaç Dostu
|
Jakmani dipten 15 cm ama ilk tomurcuklr kalsın . Piilu üstten 15-20 cm yani az budanacak. Bitkin küçükse ona göre buda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Ağaç Dostu
|
Piiulu budama. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Ağaç Dostu
|
Jakmani budama. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek açtığı zaman resimlersen Jineop da ben de belki yardımcı olabiliriz ismini bulmanda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Ağaç Dostu
|
Oy oy oy... Durul'cuğumun bahçesi şenleniyor, darısı geride kalanlara ![]() Bu sene Şubat ayının sıcak geçmesi her şeyi alt üst etti, göktaş vermeye fırsat bulamadan erikler çiçeklendi, budama bile yapılmamıştı. Mart ayı soğuk geçerse meyveleri rüyamızda göreceğiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Diğer bir çeşit. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Ağaç Dostu
|
İlk kez yetiştireceğimiz yer elması yumrularını diktik. Bazıları sürgün vermişti bile. ![]() ![]() İki ağaca aşı yapıldı. Fotoğraftaki elma, Granny Smith cinsi kalem kullanıldı. ![]() Erik ve şeftaliler çiçek açma yolunda ilerliyor. Bu erken çiçeklenmenin ardından don olayı görülürse sanırım bu yaz meyve olmaz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Biz göztaşını geçen hafta içi atmıştık. Sevgili Adalet hanım, sonunda dört gözle beklediğim nergisler dikildiklerinin üçüncü yılında açtılar. Kokusu çok güzel. ![]() ![]() Double daffodil erlicher nergisler de tomurcuklanmış. Buna çok sevindim. ![]() Eskişehir'li nergisler pek bir tembel çıktılar. Daha açmamışlar. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bir kaç fotoğraf. Laleler tomurcuklanmış. ![]() ![]() Çuhalar. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Sevgili SDurul, 34. Sayfaya kadar gezdim, bilmiyorum bu gezi kaç gün daha sürecek. Meyveler, sebzeler, çiçekler harika. Yapılan fırın, oğlunuz ve gelininizin yardımımıyla yaptığınız çiçek tarhları, bahçenizdeki kaplumbağa yavrusu, havuzda ki kertenkele, Antep fıstığının aşı karesine kadar herşey çok güzel. Sayamadığım o kadar güzellik var ki ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|