agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32724Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-06-2013, 00:05   #1
Ağaç Dostu

mandalinleerik's Avatar

Giriş Tarihi: 25-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Dut ve ahududu, buyurmaz mısınız?
Ayıp olmazsa ben buyurabilirim çok lezzetli görünüyorlar. Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel.

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2013, 00:10   #2
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Ayıp olmazsa ben buyurabilirim çok lezzetli görünüyorlar. Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel.
Ben de dut için yatıya giderim... Harika görünüyor gerçekten de! Ama biliyorum ki, yolculuğa dayanacak bir şey olsa yarın kargoya verirdi onları SDurul Ablam...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2013, 23:14   #3
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Sayın mandalinleerik, hoşgeldiniz, teşekkür ederim. Sanal da olsa buyurun. Aslında mümkün olsa, gören ve seven herkese tattırmak isterdim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Ben de dut için yatıya giderim... Harika görünüyor gerçekten de! Ama biliyorum ki, yolculuğa dayanacak bir şey olsa yarın kargoya verirdi onları SDurul Ablam...
Keşke dayansaydı, gönderirdim gerçekten.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Aaa, okumamış olayım.. Tecrübemiz oluyor paylaşımlarınız, nasıl yetiştiriyorsunuz, neler ekip dikiyorsunuz, konservelerinizi nasıl yapıyorsunuz merakla bekliyor, takip ediyor, sizin gibi yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Misal, katmerli gül hatmi eklentisi bekleyeceğim bundan gayrı merakla.. Rengi ne renkti? Tohumdan yetiştiği vakit ikinci yılında açıyor değil mi? Uzun boylu mu bodur mu?
Sevgili Sudenur, otu çöpü paylaşmaktan izleyenleri sıkmak istemediğimden öyle yazmıştım. Eşim de sık sık, bayatladı bu görüntüler diye şevkimi kırdığı için bazen öyle düşünebiliyorum.

Madem konserveleri siz de uyguluyorsunuz, bunu paylaşmayı düşünmüyordum, paylaşayım. Sadece arpa, buğday, burçak, saman, çitlembikle tamamen doğal beslenen dana etiyle eski usûl kavurma yaptık.

Kavurma işlemi bittikten sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurulup, bastırılacak. Aynen konserve gibi kapağın tutması sağlanacak. Uzun süre dayanıyor. Belki denersiniz.

Name:  kavurma.jpg
Views: 1325
Size:  29.4 KB

Name:  kavurma1.jpg
Views: 1113
Size:  36.0 KB

Name:  kavurma2.jpg
Views: 1629
Size:  38.0 KB

Katmerli hatmigül, sevim4 arkadaşımızın paylaşımlarından yaşayan tek çeşidim. Bir kaç renginin olduğunu tahmin ediyorum. Geçen sene ekmiştim, bu sene çiçeklenecek. Rengi hakkında hiç bir fikrim yok. Açtığında paylaşırım. Şimdilik tomurcuğu.

Name:  katmerli gül hatmi.jpg
Views: 1436
Size:  22.9 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025