![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim çiçekler de sizinkileri görseler de gelişseler biraz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Eşim İzmir'de olmadığı zamanlar beni oraya gönderiyor, bordo bulamacı atılacağı zamanlar da yoktu devamlı aradı, atacak kişiyi bulup attırmak zorunda kaldım, geçen yaz hiç yoktu devamlı beni gönderip sulattırdı, bu yüzden yazlığıma hiç gidememiştim, aklı hep orada pek zannetmiyorum ihmal edeceğini ya, birde benim çiçeklerimin yakasını bir bıraksa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Fatoş'cuğum, bizim çiçeklerin yakasını bıraksalar içleri rahat etmez. Saksıdan bahçeye geçirdiğim güllerin yerlerini beğenmedi. Bunları buradan kaldır, yoksa söker atarım diyor. ![]() Biraz sonra yerlerini değiştirmeye inecem. Üzerleri de tomurcuk doluydu. ![]() Eh, O benim güllerimi söktürsün. Ağaçlarına şimdi de kaolin almış. Tutturdum çiçeklere de at diye. Çiçeklere olmazmış, bakacaz. Bahçedeki meyvelerin dün çekilen fotoğrafları, önce badem. ![]() Çİçekten meyveye, kiraz. ![]() Kayısı. ![]() Muşmulanın çiçeğini kaçırdım galiba, oluşmaya başlamış. ![]() Bu şeftali aynı bebek. Daha yeni doğmuş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=SDurul;800738] Muşmulanın çiçeğini kaçırdım galiba, oluşmaya başlamış. Eklenti 210477 Önce bir yanlışı düzelteyim. Dün bahçede yeni açmış bir ağaç gördüm. Önce ne ağacı olduğunu anlayamadım. Nasılsa öğrenirim, diye fotoğrafını çektim. Meğer bu daha önce, açtı geçti sandığım muşmulaymış. Hayatta daha önce, hiç dikkat etmemiştim. Benim gibi daha önce görmeyenler için... Meyve sandığım oluşum tomurcuk başlangıcıymış. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevgi'ciğim, bunlar bir alem, güllerin yerine neden karışır, inşallah tomurcuklarına birşey olmadan aktarırsında güzel çiçeklerini görürsün canım.Benim eşimde, bahçedeki otları cuma günü yoldu ![]() ![]() ![]() Meyve ağaçlarının maşallahları var, bizde bu sene badem, vişne,kirazda çiçek açmalarına rağmen bir şey yok, ama komşuların dediğine göre kirazlar olsa bile kuşlardan onlara fırsat kalmıyormuş her halde bölgede fazla kiraz ağacı olmadığından. Sevgili arkadaşım size bol hasatlar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Dahlia düşmanları bunlar. Sevgiciğim, arap sacına dönünce bahcen, kendi sacını yolmaya kalkma bizim gibi emi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Fatoş'cuğum, güllerin yerini öğleden sonra değiştirdim. Daha bahçeye geçeli, bir ay kadar olmuştu. Yeni beyaz beyaz kök yapmışlar. Umarım rahatları kaçmamıştır. Bu sefer de beğenmezse yapacağım bir şey yok. ![]() ![]() Bu arada yeni aldığım çiçekleri de bahçeye diktim. Bu hafta alev çiçeğinin hiç görmediğim renginden aldım. Değişik renklerde şebboylar, hüsnüyusuf, gazanya gibi hoşuma giden çiçekleri, bir de beyaz ponpon aldım. Ayrıca balkondaki bazı çiçekler de bahçeye indiler. En önemlisi, ilk şaşırtmamı süs ayçiçeğine yaptım. Umarım hepimiz için, her şey güzel olur. Düzenleyen Sevgi Durul : 24-03-2012 saat 23:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Cemo'cuğum , gerçek söylüyorum, hiç toprak görünmesin her taraf rengarenk çiçeklerle dolsun istiyorum. Burası biraz arapsaçı olmuş galiba. ![]() ![]() ![]() Beni üzmeyen bu sarı turuncu köşe. Hem kendim tohumdan yetiştirdim. ![]() Yok yok olmamış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şaşkınlık, sakarlık, acemilik yarışması yok mu cemo'cum ![]() Çiçekçide üzeri tomurcuklu bir çiçek gördüm. Adını sordum, suzy dedi. Tabii hemen aldım. Dün bahçeye çiçekleri dikerken kızım, anne bu bizim çiçeklerden demez mi? Nasıl yani? O suzy, bakalım nasıl açacak diyorum. ![]() Sonunda anladım ki bizim aynı safalardanmış. Evin bahçesini de kaplayacaklar cemo. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Senin suzy, benim guguk yarışıp dursunlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Siz de çok yaşayın Füsun hanım. Biraz daha güldüreyim. Bugün eltimdeydik. O'nda eski çaydanlık merakı başladı. Eskicilere falan tembih etmiş. Bulursanız bana getirin, parayla alayım diye. Ve birkaç çaydanlık toplamış. Tesadüf bu ya, gelirken makinanı da getir demişti. Bahçesine indik. Öyle çok aynı safa, yani suzy var ki, başladı toplamaya. Çaydanlıklara ve eski çizmeye yerleştirdi. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün hava çok soğuk. Sanki sonbahar. Pazar günü çektiğim bu fotoğraflarda da sanki sonbahar görüntüleri var. ![]() ![]() Güle tırtıl gelmiş, bir tanesini görüp imha ediyorum. Sonra bir fotoğraf daha çekiyorum. Verdiği zararı görebilmek için. O anda diğerini görmüyorum. Sonra fotoğrafları aktarınca, bir bakıyorum üstte biri daha var. O şimdi yapacağını yapmıştır. ![]() ![]() Orobanşlar da bahara uyanmış. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Ortancalarda benim de durum aynı hiç merak etmeyiniz ![]() ![]() Bu arada eltinizin bahçesindeki ponponlar beni mest etti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Ben sabırsızlandıkça, azıcık havanın ısınmasıyla yeşeren bitkilerin başa dönmesi sabrımı zorluyor. Bende bir negatiflik var diyordum. Sizin ortancalarda da durum böyleyse, sorun yoktur diyelim o zaman. Hep birlikte çiçeklerini görürüz umarım. Sadece ortanca değil, begonvil ve yaseminlerim de aynı. Tekrar içeri aldım. Dışarıda değişik bir soğuk var. Tohumdan çıkan fideler yatmaya başladı. Yaz gelmiyor... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Bu bahar ilk defa, bahar olduğunu hissettiren, pırıl pırıl güneşli bir günde bahçedeydik. Tabiiki de yapacak çok iş vardı. Bahçe yeni çapalanmasına rağmen otlar çabucak boy göstermeye başlamışlar. Yakında yeniden çapalanması gerekiyor. Bugün yapılan işler acil olanlardı. Eşim kirazlara yaprak gübresi verdi. İsteğim üzerine güllere ve diğer çiçeklerime de yaprak gübresi verildi. Zeytinlere de bu yıl ilk defa kaolin verildi. Cevizler biraz büyüyünce onlara da verilecek. Güneş yanığını ve zararlıları önlüyormuş. Sebze bahçesinin dikimine zaman yetmedi. Ben de güllerin ve çiçeklerin diplerini açtım, teneke teneke gübre taşıyarak hepsini besledim, suladım. Bazı çiçekler açmış bazıları da tomurcukta. Çörekotlarının tomurcuklu olması beni hem şaşırttı hem de sevindirdi. Geçen sene bu kadar erken açmamıştı. Düşen tohumlardan bitki oluşumu süreci hızlandırdı sanırım. Bütün bunlar olurken fotoğraf çekemedim. Makinanın hafıza kartı evde kalmış. Böylece, tekrar görüntüleri izlemek zorunda kalmayacaksınız. ![]() Hafta sonu bitkilerime yeni bitkiler eklendi. Beni en çok sevindireni, filbahri. Çok güzel kokuyor. İkincisi de havlu püskülü, adını bilmeden aldım. Sevgili Güngör Hanım, imdada yetişerek öğrenmeme yardımcı oldu. Kendisine buradan da teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul biz sizin eklediğiniz fotoğrafları hep keyifle izliyoruz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, Farkında mısın bilmiyorum ama bahçen senin bahçen olmaktan çıktı, hepimizin bahçesi oldu. Özellikle haftasonları muhakkak bahçeni fotoğraflarında ziyaret ediyorum Ve bahçende gezerken bir gün onlara dokunacağımı, elmayı dalından koparıp yiyeceğimi hayal ediyorum. Çapaya da yardım edebilirim. Bahçeden topladığım domates ve yeşilliklerle güzel bir kısır da yaparız değil mi arkadaşım ? Çaysız olmaz, elimizde kupalarla dolaşırız bahçende ![]() Lütfen fotoğraf makinanı yanından eksik etme, kartıyla birlikte tabii ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|