![]() |
|
![]() |
#3571 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mor çiçekli kır çiçekleri için, doğrudur yöresel adları öyle olabilir. Ben onları forumda Lathyrus-Yabani Bezelye olarak öğrenmiştim. Yine bir kaç görüntü. Kurutmalık biraz nane biçtim. Orada yıkayıp eve getirip serdim, kuruyorlar. Yılan ve kertenkele korkusundan hepsini biçemedim. Cesaretimi toparlayınca kalanlar da biçilip kurutulacak. ![]() ![]() Gaura çalım taze yapraklarıyla bahara gülümsüyor, jineop'tandı. ![]() ![]() Bahçede kalan iki gülüm de açmışlardı. ![]() ![]() ![]() Sarıgöz papatyalarım, (adını ben koydum) almış başını gitmiş. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç görüntü daha. Sebze bahçesi dikime hazır. Akşam üzeri sadece domates fideleri dikildi. Fideler her zaman ki domateslerimizden, kendimiz ektik sayılır, sağ olsunlar dünürlerden geldi. ![]() Trabzon hurması. ![]() Yer minesi, bu rengi çok dayanıklı, dört beş senedir yayılarak yaşamaya devam ediyor. Aldığım diğer renkleri bir daha ki yıla çıkmamıştı. ![]() Yine soğuğa dayanıklılardan campanula. Bir hafta önce tomurcuktu. ![]() Şimdi açmış ve çoğalmışlar ancak hepsinde çiçek yok. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
[QUOTE=SDurul;1380908]Sevgili aleydi'cim, hitap şekline kızmak mı, bilakis mutlu oldum. ![]() ![]() Bahçede sürekli kalmadığımız için yanımızda bir şeyler götürmek gerekiyor. Çalışmak insanı bayağı bir acıktırıyor. İşte arada börek gibi şeyler, pişirici de yeni olunca böreği de paylaşmış oldum. ![]() Sedumlar istemediğiniz kadar çok, isterseniz kardeş bahçede de boy gösterirler. Sevgilerimle... İnşallah Sdurul ablacım gönüller bir olsun ![]() ![]() Aslanağızlarını ben açmış olarak almıştım . Sanki kurumuşlar . Zamanlarımı geçiyor . Yerlerini mi sevmediler anlayamadım . Seninkiler çok güzel açmışlar . Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Ağaç Dostu
|
Aslanağızları bir kez hayata tutunduklarında bahçeden eksik olmazlar, aleydi'cim. Zamanları geçmez, sulamaya devam edin. Eski evimizin bahçesinde duvarla betonun arasında bile çıkar açarlardı. Sizin için olsun. Taşlı bahçemizden kır çiçeği. ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 22-05-2015 saat 22:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Ağaç Dostu
|
Çokkk güzeller , çok teşekkür ederim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Ağaç Dostu
|
Aslında Pazar günü hiç fotoğraf çekmeyecektim, pek paylaşacak şey de yoktu zaten. Akşam üzeri söktüğüm soğanlara bakarken başlamışım çekmeye. ![]() ![]() Aslında soğanları diktiğimden beri sökmüyordum. Yer ihtiyacı hasıl olunca söküldüler. İyi ki de sökmüşüm, bir kaçını yumuşamaya yüz tutmuş buldum. Çoğalmışlar. Diktiğim 5-10 katmerli sarı nergisim 80'e çıkmış. ![]() ![]() Karışık nergis ve laleler. ![]() Double daffodil erlicheer nergisler. Yaprakları iyice kurumadan sökmek zorunda kaldım. ![]() Laleler. ![]() Çiçek adamın son hali. Şimdi de traktör yüzünden aldığım toprakların bir kısmından çekiliyorum. Traktöre yol açtık ki geçtiği yerlerde bitkiler zarar görmesin. Küçük bir not, traktör koca yemişi aldı götürdü. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Ağaç Dostu
|
Nergis demişken, bazıları tohum yapmış. ![]() Şebboylar bol tohumlu. ![]() Traktörün geçtiği yerlerde diskaro ve kazayağı sığmadığı için lastiklerin yeri değişti, içindekilerden hüsnüyusuflar ve aslanağızları çiçek adasına taşındı. Tutmazlar yeniden diye endişelenmiştim ama Allah'tan hava yağmurlu ve serin. Birkaç gün devam ederse bitkiler için iyi olacak. Hüsnüyusuf ve aslanağızları papatyalara komşu oldu. ![]() ![]() Bu rengi de varmış. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Ağaç Dostu
|
Bunu paylaşmazsam olmazdı. O kadar çok çalışmışım ki, çapanın sapı kırıldı. ![]() ![]() ![]() Bu yılın ceviz aşıları tutmuş görünüyor. Takip edenler bilirler, aşamalı olarak çeşit değişikliğine gidiyoruz. ![]() Meyvelerden haberler... Bitmez... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2013
|
SDurul yeni pisirme araciniz cok guzel, her bahceye lazim. Gule gule kullanin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3582 |
Ağaç Dostu
|
Bahçenin en üst bölümünden bir bakış. ![]() Yabani bezelyeler tohumlanmış. ![]() Canavar otları görülmeye başlamış. İmha edildiler. ![]() Dutlar yakında yenecek kıvama gelir. ![]() Mis kokulu kırmızı karanfiller de renklerini göstermeye başlamış. Beyazlar tomurcukta. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Not, arka sayfada mor katmerli datura ektim yazmışsın ya, bilenler için tekrar, bilmeyenler için de bilgi olsun daturanın bütün yaprak, çiçek, gövde aksamı her yaştan insan için zehirliymiş ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sûz-i Dilârâ, karanfil değil hüsnüyusuf (Dianthus barbatus). Tohumlarını geçen yıl Tohum Paylaşım etkinliğinden edinmiştim. Forumdaki başlığı: Hüsnüyusuf (Dianthus barbatus) Mor katmerli daturaları araba lastiklerine ekmiştim. Tohumlar çimlenmeden lastiklerin yerlerinin değişmesi gerekti. Ve tohumlar toprağa karıştı gitti. Aslında çok istiyordum, umarım bir yerlerden çıkar. ![]() Bilgi için teşekkürler... Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Ağaç Dostu
|
Ben peygamber çiçeğini tohumdan ektim . Ne güzel kır çiçeği olarak çıkmış ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3586 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2014
|
Sayin sdurul bahceniz imrenilecek bahceler arasinda. Verdiginiz emek ve alaka harika bir bahce cikartmis meydana. Size 1 sorum olacakti; forumda tohumdan dahlia yetistiren ender kisilerdensiniz. Bende bu sene dahlia ciceklerine merak sardim ve tohumdan dahlia unwins cesidini ektim. Suanda da yaklasik 5-6 cm oldular evde gunes goren bir pencere onundeler. Siz ektigim dahlialar icin ne tavsiye edersiniz? Hatta sorumu biraz acayim ![]() Sizce bahcedeki asil yerlerine ne zaman alayim? Gunesimi yoksa golgeyimi daha cok severler? Sulama sıklıgini nasil yapayim? Bol cicekli olmasi icin oneriniz var mi? Sorularimin disinda baska tavsiyeniz olursa paylasirsaniz cok memnun olurum. ![]() Umarim size zahmet vermemisimdir. Tesekkurlerimle.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aleydi, karanfil tohumları beyaz ağırlıklıydı. Kırmızılar az tohum yapmıştı. Karıştırmıştım kırmızı ve beyazı. Bol çiçekli olmalarını diliyorum, karanfillerinin. ![]() Kırmızılar çiçeklerini arttırdı, beyazlar da açmaya başlamışlar. Çekmemişim tekrar. ![]() Fakat coreopsisler güneş gibi, yüzlerini göstermeye başlamış. Sana gönderiyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Ağaç Dostu
|
Sayın 622ali, Tohumdan yetişen dahliaları şu anda asıl yerlerine alabilirsiniz. Ancak çok dikkatli, toprağını dağıtmadan geçirirseniz tutma olasılığı artar. Ben tohumdan olanları asıl yerlerine geçirince sadece birini yaşatabilmiştim. Güneşli yerde daha iyi büyüyorlar, sulaması da yumruları çürütmeyecek şekilde olmalı, yani çok sulamadan kaçınmalısınız. Bol çiçek için, uç alma yapılabilir. Bir de gübresini eksik etmezseniz güzel çiçekleriyle sizi sevindirirler. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Saygıyla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Coreopsisler artık benim bahçemde olacaklar. Kaç gündür yağmur yağıyordu. Bugün hava çok güneşli. Güneşi getirdi evime, bahçeme. Çok teşekkür ederim ablacım.Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Antep fıstığı reçelini araştırmaktayım. ![]() Dutları tadabildik. ![]() İtalyan erikleri şimdilik yemyeşil. ![]() Kirazlar, eli kulağında. ![]() Üç yıl önce aşılanan chandler cinsi ceviz güzel meyve yapmış. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
Ağaç Dostu
|
Hüsnüyusuflar ve aynısafa komşu olmuş. ![]() Bu aynısafalar dökülen tohumlardan çimlenmiş. ![]() ![]() Alıntı:
![]() Kırmızı kokulu aynı zamanda. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Ağaç Dostu
|
İlk gördüğümde çiçek sanarak sevindiğim, forumda adını öğrendiğim orobanş otu (canavar otu) temizlemekle geçti günüm. ![]() Çiçeği de güzelmiş hani. ![]() ![]() Nevsun'cum, unutma benileri göremiyorum bu sezon. Belki de ot temizlerken bilmeden söküp atmışımdır. Bunu ilk kez görüyorum galiba. ![]() ![]() Boyacı papatyası, kendi büyüyenlerden. ![]() ![]() Gelincikler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Gelinciklere bayiliyorun bu sene tohum aldigim halde zamanini gecirdigim icin ekemedim, boyle gorunce hayran hayran bakiyorum, masaallah hepsine |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Ağaç Dostu
|
Aleydi'cim, karanfiller. Beyazı tomurcuk dolu. Açtığında çok güzel olacak. Beyaz kırmızı harika bir kompozisyon oluşturacaklar ablacım. Gladyörleri , gülleri , beyaz kırmızı renkteki çiçekleri yan yana ekmeye özen gösteriyorum bende. Bayrağımızın o güzel renklerini yansıtıyor ve çok yakışıyor çiçekleri kırmızı beyaz konbinlemek. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Ağaç Dostu
|
Bir de renkleri karıştırmazsak güzel olacaklar da, sevgili aleydi. Karıştırıyoruz. ![]() Soğanları söktüm gruplara ayırdım, kurutma sırasında aceleyle toplarken karıştılar, sağ olursak seneye bakalım hangi renkler bir araya gelecek? Bu sene ektiğim tohumlar garip bir şekilde çimlenmedi, bir iki çimlenen de yaşamadı. Tohum işinden vazgeçmem gerekecek sanırım böyle giderse. Dün yine biraz tohum ektim, bakalım ne olacak? ![]() Ama bahçede geçen yıl dökülenler olmadık yerlerde çimlenmişler. Hem de yüzlerce, binlerce. ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sedum da zoru seçmiş, dökülen tohumlardan mı yoksa kırılan bir daldan mı, bilemedim. ![]() Hazeran da ektiğimden beri, dört beş yıldır kendi çimlenip kendi açıyor. Diğer renkleri sıkı bir şekilde tohum topladığım için kayboldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Ağaç Dostu
|
Geçen Pazar çektiğim fotoğrafları ekleyememiştim. Sayfa biraz belgesel sayfasına dönecek ama ilginç bulduğum için ekliyorum. ![]() Ot yolarken dökülen papatya taç yapraklarını hareket ederken gördüm. Dikkatli baktığımda karınca tarafından taşınmaya çalışıldığını anladım. ![]() ![]() ![]() Karıncaların yöneldiği taşı kaldırınca yuvayı ve hemen yanına biriktirdikleri papatya tohumlarını gördüm. ![]() ![]() ![]() Tarla sarmaşığı öyle çok ki, çiçekleri çok güzel, her yeri kaplamışlar. Dün yine traktörle sürülüp temizlendiler. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Ağaç Dostu
|
Kendiliğinden çimlenenler. Olmasalar bu sene çiçek göremeyecektik. ![]() Zinnia. ![]() Kına. ![]() Ektiğim beş latin çiçeği tohumundan tek çimlenen latin. ![]() Bir zamanlar çimlendirmek için çok uğraştığım sabah sefaları her yerde. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Ağaç Dostu
|
Bu bahar yapılan ceviz aşıları ceviz bile tutmuş. Oluşan cevizi koparttık. ![]() Geçen yılların aşıları bayağı gelişti. ![]() Cevizde kuş yuvası. ![]() Boya otu, kökünden kök boya yapılıyormuş. İlçemiz halıcılığı ile tanınmış ve eskiden bu bitkinin kökü ile boya yaparlarmış. ![]() Boya otunda uğur böceği. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Ağaç Dostu
|
Son gittiklerimizde hep hava kapalı ve yağmurluydu. Gökyüzü iç karartıcıydı. Neyse ki iki gündür güneşli. ![]() Sebze bahçesi. ![]() İki kök ağaç bamyadan bir tanesi uyandı. Çiçeğini bu sene olsun göstersin artık. ![]() Zeytinler çiçekte. ![]() ![]() Tohumları kaçıran karıncaları arka sayfada görebilirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|