![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bitki delilerinin delilik öyküsü başlığına aşağıdaki mesajı göndermiştim. O sayfayı takip edemeyenler için bu sene bahçemizde ki yeniliklerden haberdar etmek için buraya da ekliyorum. Her sezon sonunda önümüzdeki sezon için yeni bir bitki almayacağım yeni bir tohum almayacağım diyorum, sonra ne oluyor içimdeki kurt Kasım ayında önce tohum almaya başlıyor, Şubat ayı geldiğinde fideler, çelikler ve gelişmiş bitkiler ile soğanlar devreye giriyor. Bu seneki delilik öyküm ise kısaca şöyle elimde çok çeşitli 100'ün üzerinde (200 de olabilir) tohum bunları ne zaman çimlendireceğim, ne zaman fideleyeceğim her şey yolunda gitti nereye dikeceğim küçücük bahçede yer kalmadı. Tohumları edinirken bunlar hiç aklıma gelmiyor. Bir de bu tohumları ve oluşacak fideleri tek tek yazıp etiketlemekte işin başka bir tarafı. Sadece tohumlarla kalsam iyi birde hibiscus sevdamdan elimde köklendirmeye çalıştığım Tahitiden gelen rosa sinensis çelikleri ile benim aldığım çelikler. Ayrıca cimlendirmeye çalıştığım hibiscus tohumları. Daha bitmedi bunlara ilave olarak Zengarden ve Bauhaus'dan aldığım fide, gelişmiş bitki ve soğanlar. Bu sene aldığım soğan, fide ve gelişmiş bitkilerin listesi aşağıda. Şuna emin olun Bauhaus'dan bu sezon alacağım başka bitkilerde olacaktır. Nerdeyse unutuyordum Sayın Kgursan'a verdiğim soğan ve fide siparişleri de var. Sizce ben iflah olurmuyum? Mümkün değil ben iflah olmam. Bu sene edindiğim, soğan, fide ve gelişmiş bitkilerin listesi (tohumları ekleyemiyorum) - Alaca yapraklı tropik stuttgard varyetesi arjantin canna tespih çiçeği soğanı - MOR/BEYAZ - DEEP PURPLE küpe çiçeği - PEMBE / BEYAZ- PINK MARSHMALLOW küpe çiçeği - KOYU PEMBE - BELLA ROSELLA küpe çiçeği - Delta's Sarah mavi beyaz küpeli çiçeği (fuchsia büyük katmerli çiçeklenen küpe çiçeği) - Kokulu pembe şakayık paeonia kök yumru - Kokulu kırmızı şakayık soğanı paeonia kök yumru - Dev çiçekli turuncu beyaz holland festival dahlia yumru soğan - Dev çiçekli dahlia yumru soğan - Anemon de caen soğanı (çayır rüzgar çiçeği) - Siyah beyaz ödüllü zambak soğanı - netty's pride (lilium asiatica) - Grevilla fidesi kırmızı çiçekli biberiye yapraklı çok yıllık (grevillea rosmarinifolia) - Argyranthemum fidesi (beyaz, kırmızı, pembe renkler) çeşme papatyası - Clematis Multi Blue - Clematis The President - Clematis Miss Bateman - Clematis Montana 'Rubens' - Rubus Idaeus 'Ottowa' - Yoğun Kokulu Double Delight Gül - Tree Peony - Pivoine Arborescente (Dağ Şakayığı) Beyaz Yalınkat - Tree Peony - Pivoine Arborescente (Dağ Şakayığı) Kırmızı Katmerli - Phlos Soğanları (Pembe ve Kırmızı) - Ixia Soğanı Karışık Renklerde - Gladiolus Soğanı - Oriantel lilium (Sayın Kgursan) - Lisianthus Fideleri (Sayın Kgursan) Bunların dışında clematis çelikleri var inşallah bu sefer köklendiririm. Son değil almayı düşündüğüm dikensiz böğürtlen, gala soğanları ile tamamı donduğu için yenileyeceğim sakız sardunyalar var. Bunların yanına mutlaka bir kaç bitki daha gelir. Bazılarının fotoğraflarını ekliyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen tturt : 09-04-2012 saat 16:50 |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry |
|
|