![]() |
|
![]() |
#2491 |
Ağaç Dostu
|
Küpe çiçeği açmaya devam ediyor. ![]() Penstemon 'Burgundy' keyifle açmaya devam edenlenlerden. ![]() Latin çiçeği dökülen tohumlardan çimlenip açmaya devam ediyor. ![]() Mandevilla açmaya devam ediyor. ![]() Bodrum papatyaları yeniden çoştular. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili eşim bu sene düzenlediği iki köşeyi seneye biraz daha değiştirecek. Bu köşlerdeki taşları çıkarttı yıkayıp kaldırdı. Egemiz de bize yardımcı olmak istiyor yaprakları tırmıkla çekiyor, bir yandan da baba bu çok ağırmış bu iş zormuş diyordu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Sn tturt hocam sayfanızı örnek alarak ve maşallah diyerek takip ediyorum Ellerinize ve emeklerinize sağlık Konya'dan saygı ve selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2498 |
Ağaç Dostu
|
Hibiscus mutabilis'i açıkken gördüm. gerçi tam beyazken yakalayamadım ama beyaz pembe, pembe ve koyu pembe halini fotoğrafladım. Yağmur nedeniyle çiçeği biraz bozulmuştu fakat bu halini yıllar sonra görmek güzeldi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sayın tturt, epeyce uğraşıp yorulmuşsunuz lakin hepsine değecek gibi gözüküyor, bahar sezonu muhteşem olacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
bahçe nefis elleriniz dert görmesin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
usta ağaç yaşken eğilir demişler minik efe şimdiden eğilmeye başlamış çimleri seven çiçekleri sever hayvanları sever kısacası tüm doğayı sever |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Sevgiiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Ağaç Dostu
|
Bu hafta sonu Sapanca yağmurluydu yağmur yağmadığı çok az zamanda da kapalı idi. Sapancaya aralık ayı başında ve içinde toplam iki kere daha gideriz. Sezonu kapattık sayılır. Yapılacaklar yapıldı. Kışı kış bahçesinde geçirecek bitkiler kış bahçesine alındı. Sadece sakız sardunyalar kaldı onları da Aralık başında geldiğimizde içeri alacağız. İçeri aldığım hibiscuslardan çelikler aldım çeliklerin bir kısmı siteden iki arkadaşa gidecek bir kısmını komşuma verdim. Kalanları kendim saksılara diktim. Eşim bu kadar hibiscusu ne yapacağımı soruyor. Hele bir tutsun taliplisi çok olur dedim gülüştük. İnşallah tohumdan yetişenler bu kışı atlatırda seneye çiçek açtırabilirsem o zaman çelik almak keyifli olacak. Yine o zaman o çeliklerin bayağı taliplisi olacaktır. Ayrıca sellukalardan aldığım çelikleri ve diğer çelikleri de kış bahçesine aldım. Site dışındaki üst komşumuzun bahçesinde ağaçta çok Trabzon hurması var kendisi almış kalanları isteyenler alsın deyince yaklaşık 5 kg kadar alıp bir parti daha diğer balkonun saçak altında kurutmaya aldık. İlk partiden dayanamayıp bir tane kaparttım içi bal gibi olmuş. Ama daha olmasına çok var gibi gözüküyor. Alt bahçeyi hafta içinde site görevlimiz belleyip ilave toprakla birlikte gübreleri sermiş. Ben de pazardan bir çay bardağı ıspanak tohumu aldım. Bütün adalara yetti arttı. Hepsi olursa tüm siteye yeter diye düşünüyorum. Ayrıca alt bahçede bir köşeye araka tohumu ektim. Yine uzun zamandır kivilerin altını düzeltememiştim. Orayı düzeltip orada ki osmanlı çilekleri budayıp tekrar diktim, yine o bölgeye bezelye tohumu ektim. İlk fotğraflar alt bahçeden. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sn. tturt, bahçeniz tek kelimeyle harika, verdiğiniz emeklerin geri dönüşümü çok güzel olmuş, sarkan sakızlarınıza hayran kaldım; ailenizle birlikte uzun yıllar keyfini çıkartmanız dileğiyle. Sevgiler selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Ağaç Dostu
|
Site dışındaki üst komşumuzun bahçesinde ağaçta çok Trabzon hurması var kendisi almış kalanları isteyenler alsın deyince yaklaşık 5-6 kg kadar alıp bir parti daha diğer balkonun saçak altında kurutmaya aldık. İlk partiden dayanamayıp bir tane koparttım içi bal gibi olmuş. Ama daha tam olarak olmasına çok var. Bu meyveyi hiç sevmeyen biri olarak bu hali bile çok hoşuma gitti. Bu tadı ilk olarak Güler Hanım'ın Mecidiyeköy'de yaptığımız toplantıda ikram etmesi ile tanımıştım. Sonra geçen yıl tesadüfen Bağdat caddesine bir şey bakmak için gittiğimizde Şaşkınbakkal'da arabayı park ettikten sonra caddeye yürürken karşımıza çıkan kuruyemişçi de tamamen tesadüfen görünce hemen 1 kg almış kısa sürede tüketince niye tümünü almadım diye dövünmüştüm. Yerimizin darlığından balkonların saçak altında toplamda 10-12 kg kurutmaya çalışıyoruz. Hafta sonu her şey yolunda gözüküyordu. Önümüzdeki yıl mutlaka başka bir çözüm bulup çok daha fazla yapacağız. 15 Gün önce yapıların bir kısmı. ![]() Yeni yapılanlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
hurmalar olmaya başlamış |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |