![]() |
|
![]() |
#1473 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Günebakan, Jakarandıyı bu yıl edindik. Yaptığım araştırmalarda genç fidelerin -4 dereceye dayanıklı olduğunu yaşları ilerledikçe bu dayanıklığın arttığı yönünde bu nedenle bu sene İstanbula işyerime getireceğim. Daha sonraki yıllarda daha büyüyeceği için getirme şansım olmayacağından Sapanca'da bırakacağım. Jakaranda ile ilgili olarak internetde şöyle bir bilgi okumuştum "egzotik ağaçlar grubunda yer alan, şemsiye şekilli, trampet şeklinde açan mor çiçeklerinden birinin başınıza düşmesinin şans getireceğine inanılan avustralya, brezilya ve güney afrika'da çok görülen" bir bitki. Japon sabah sefaları tohum oluşturdu toplamaya başladım, şu an hala tohum oluşturmaya devam ediyor, isterseniz gönderebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Ağaç Dostu
|
Kiwanolardan birini yeşilken koparmıştık. Üç hafta sonunda dış gazete kağıdı içinde sararmıştı. Kesim içini yedik bizim pek hoşumuza gitmedi. Şu an büyümekte, olgunlaşmakta olan pek çok kiwano var bunları dalında olgunlaşmasını bekleyeceğim. Birde öyle tadına bakıp fark olup olmadığını tespit etmeye çalışacağız. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Ağaç Dostu
|
Domateslerimiz çok verimliydi. Bir sürede gitmeyince sanırım hafta sonu 20-25 kg civarında domates topladık bir kısmını fotoğrafladım. Eşimde domateslerin kabuklarını soyup blendırdan geçirdi. Kışlık domateslerimizin bir kısmı oluşmuş oldu. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Ağaç Dostu
|
Geçtiğimiz hafta sonu Sapancaya gidemedim, kısmet olursa yarın gideceğim bakalım son durum ne. İstanbul'a gelmesi gereken çiçeklerden getirebileceğimi getireceğim. Hibiscuslardan çelik alacağım. Daha önce baharda aldığım hibiscus çeliklerini İstanbul'a getirmiştim az da olsa çiçek açmaya devam ediyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry |
|
|