![]() |
|
![]() |
#1180 |
Ağaç Dostu
|
Bu hafta son olarak ülkemizde pek bilinmeyen geçen sene çimlendiremediğim, bu sene ilk defa çimlenen Strawberry Spinach chenopodium capitatum ülkemizde bazı kaynaklarda çilekli ıspanak adıyla da geçen beetberry adıyla da bilinen bu bitkinin yaprakları ıspanak gibi yemeği yapılarak yenilebildiği gibi salatalarda kullanılmakta ayrıca üzerindeki meyveleri de yenilmekte. Şu anda meyve oluşumu olmakta olup ilerleyen günlerde meyveleri olgunlaştıkça fotoğraflarını yüklemeye devam edeceğim. Bu haftalık fotoğraf paylaşımım bu kadar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Ağaç Dostu
|
Cumartesi günü Sapanca yağmurlu pazar günü ise bulutluydu. Bir haftada bir çok bitki fark edilir ölçüde gelişim göstermişler. Özellikle sebze bahçesindeki domateslerin gövdeleri kalınlaşmış boyları uzamış ve bir kısmının çiçek tomurcukları oluşmuş az da olsa bir kısmı çiçeklenmeye başlamış. Kandıra biberleride aynı şekilde çiçeklenmeye başlamış. Güller çoşmuş renk renk açmaya başlamış. Sarmaşık gül çok güzel açmıştı, güllerini topladım. Eşim gül reçeli ve gül şurubu yaptı. Geçen seneden budadığım altın çilekler bir hafta iyice boylanmış bazıları meyve verecekleri çiçek açacakları sapları oluşturmaya başlamış. Clematis ilk çiçeğini açmış iki clematis'in üzerinde bol tomurcuk var inşallah bol bol çiçeklenecekler. Selluka ilk sürgününü vermiş bu bizi çok mutlu etti. Yerdeki pepinolardan biri çiçeklenmiş. Pepino çeliklerinin üç'ü yapraklanmaya başladı. Cuma akşamı eve girerken bir koku harika verandanın civarını kaplamış bir baktım pomelo harika kokuyor. Bol bol içimize çektik. Kısaca bahçede hayat yeni başlıyor, inşallah keyfini sağlık içinde süreriz. Bu hafta fotoğraflara aramıza bu hafta katılan sarkan begonya ile başlayalım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Ağaç Dostu
|
Avakado çiçeklendi bakalım meyve tutabilecekmi umuyorum elimdekiler farklı iki cinsdir. Avakado ilginç bir meyve sabah dişi olan organlar akşam üstü erkek olabiliyor veya bugün dişi olan organ ertesi gün dişi olabiliyor. Sabah açık olan çiçekler akşama doğru kapanıyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry |
|
|