agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni10440Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-07-2013, 22:46   #1
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Teşekkür ederim Sayın milaca.
Gerçekten, deneyimlerime göre bahçem, genellikle temmuz-ağustos aylarında daha renkli oluyor. Bunda, bitki seçimi yaparken yaz aylarında burada olabileceğimiz düşüncesiyle, çiçeklenme dönemlerine dikkat edişimiz olsa gerek.
Selam ve sevgilerimle.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2013, 04:43   #2
Ağaç Dostu

fikreteren's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2007
Orhan beyciğim döktürmüşsün yine .Ellerine sağlık. Benim monarda da çiçek naımıa bir şey yok daha...

fikreteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2013, 22:50   #3
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren Mesajı Göster
Orhan beyciğim döktürmüşsün yine .Ellerine sağlık. Benim monarda da çiçek naımıa bir şey yok daha...
Fikret Bey'ciğim;
Sağol. Monarda'yı sen belkide tohumdan yetiştirmişsindir. Sağolsun Zeki Bey, bizlere fide olarak dağıttı. Belki ondandır. Seninkide çiçeklenecektir elbette.

Eski 26-07-2013, 14:01   #4
Ağaç Dostu

perimar's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2012
Çiçekleriniz ,bahçeniz.... ne kadar da kıvamında herşey.Ellerinize sağlık.

perimar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2013, 22:52   #5
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sayın perimar;
Ziyaretiniz ve güzel düşüncelerinize teşekkür ediyorum. Sağolun.

Eski 26-07-2013, 23:05   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-03-2009
sizlerin bahçeleri sayesinde gözlerimiz bayram ediyor Orhan bey ellerinize yüreğinize sağlık bitki seçiminden bahçe düzeninize her şey mükemmel ****** çekimlerinizde sağlık mutluluk vede huzur içinde bahçenizin keyfini çıkarmanızı dilerim sağlıcakla kalın....

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2013, 23:48   #7
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hatice Tarhan Mesajı Göster
sizlerin bahçeleri sayesinde gözlerimiz bayram ediyor Orhan bey ellerinize yüreğinize sağlık bitki seçiminden bahçe düzeninize her şey mükemmel ****** çekimlerinizde sağlık mutluluk vede huzur içinde bahçenizin keyfini çıkarmanızı dilerim sağlıcakla kalın....
Hatice Hanım;
Sizleri burada görünce inanın mahcup oluyorum. Ben sizin balkonunuzu ziyaret etmeyeli çooook oldu çünkü. Gerçekten zaman ayıramıyorum. Gün boyu bahçe işleri beni yoruyor. Akşama da, ancak sosyal ve toplumsal yaşamıma zaman ancak yetiyor. Kendi bahçeme bile çok sık uğradığım söylenemez.
Beğeni dolu düşünceleriniz beni mutlu etti. Çok teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

Eski 27-07-2013, 01:08   #8
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili Orhan Özbilgiç hayretler, şaşkınlıklar, hayranlıklar, fazlaca beğeniler içersinde gezindim bu gece güzel bahçenizi, bitkilerinizi... Orhan Bey bütün bitkiler ne kadar güzel olmuşlar böyle. Hepsi birbirinden güzel çiçeklenmişler.
Ellerinize, gönlünüze sağlık. Maşallah!..

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2013, 10:07   #9
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sağol canım kardeşim;
Her geçen sene, onları biraz daha tanıyor ve isteklerini öğreniyor insan. Böylelikle daha sağlıklı bitkiler ortaya çıkıyor.
Birkaç sene sonra sizde çok daha güzel bitkiler yetiştireceksiniz. Bundan eminim. Zira onları seviyor ve üstlerine titriyorsunuz.
Selam ve sevgilerimle.

Eski 28-07-2013, 10:37   #10
Ağaç Dostu

aheste's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2010
Çok güzel bir bahçe yaratmışsınız sn Orhan Özbilgiç, her renk çiçek, her çeşitten mevcut bahçenizde, botanik park gibi her yer yemyeşil, ellerinize sağlık.
Sağlıka sürün sefasını...

aheste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2013, 16:47   #11
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sayın aheste;
Teşekkür ederim. Öncelikle, yazın açan kokulu çiçekli bitkileri toplamakla işe başladım. Sonra kokusuzda olsa, yazı renklendirecek bitkilere daldım. Bir bakmışım ki, epeyce oluvermişler.

Selam ve sevgiler.

Eski 28-07-2013, 11:32   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Sn. Orhan Özbilgic, bahcenize hayran kaldim, bende karadenizliyim özellikle bahcenizin tamamini findiklik yapmayip, epeyce büyük bir bölümünü güllük gülistanlik yapmaniza cok sevindim, tebrikler bahcenizde güzel günler dilerim...

cörekotu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2013, 16:59   #13
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cörekotu Mesajı Göster
Sn. Orhan Özbilgic, bahcenize hayran kaldim, bende karadenizliyim özellikle bahcenizin tamamini findiklik yapmayip, epeyce büyük bir bölümünü güllük gülistanlik yapmaniza cok sevindim, tebrikler bahcenizde güzel günler dilerim...
Sayın çörekotu;
Beğendiğiniz için teşekkür ederim.
Mesajınızı okuyunca gülümsemekten kendimi alamadım.
Gerçekten çok doğru bir tesbit etmişsiniz. Ne yazık ki, insanlarımız ekonomik düşündüklerinden midir, nedir? Yoksa, Türkiye'mizin bu en yeşil bölgesinde, yeşili kanıksamış olmalarından mıdır? Evinin dibine kadar fındık bahçesi yapıyorlar.

Bende size, sağlık ve mutluluk içinde, güzel günler dilerim.

Eski 04-08-2013, 12:05   #14
Ağaç Dostu

egülnur's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2012
Sevgili öğretmenim, bu yıl da bahçeniz şenlenmiş. Sizin ve eşinizin eline, emeğine sağlık.

egülnur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2013, 20:57   #15
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi egülnur Mesajı Göster
Sevgili öğretmenim, bu yıl da bahçeniz şenlenmiş. Sizin ve eşinizin eline, emeğine sağlık.
Çok teşekkür ederiz.
Bu arada sizin armağanınız ortaya çıktı. Daha önce S.Durul Öğretmenimde göndermişti. Ama onları çok sulayıp çürüttüm. Yani onunkiler öğrencelik oldu. Sizinkini daha bir dengeli suladım. Birisi çıktı. Diğeri henüz görünmedi. İnşallah yaşatabilirim.
Tekrar teşekkürler.

Name:  72-002.jpg
Views: 470
Size:  66.2 KB

Eski 04-08-2013, 22:41   #16
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
İyi akşamlar....
Bahçenize her girişimde içim açılıyor, dolaştıkça dolaşmak, çiçekleri avuçlayarak öpmek istiyorum.
Ellerinize sağlık.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2013, 23:01   #17
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

İyi akşamlar Güler Hanım.
Bu güzel sözleriniz beni motive ediyor. Teşekkür ediyorum.

Eski 04-08-2013, 22:52   #18
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Orhan Bey, bahçenize maaşallah Alaca zakkumunuz pek güzel, kocaman olmuş.. İki yıldır bende de var. Henüz küçük. Geçen kışı saksıda geçirdi. Bu yıl artık toprağa geçirmeyi düşünüyorum.
Arasında resim çektirdiğiniz oyalar bordo mu yoksa kırmızı mı? Geçen günlerde Eminönü civarındaki sahil parklarında kıpkırmızı açmış oya ağaçları gördüm. Yeni dikilmiş gibiydiler(otobüsdeydim, tam seçemedim) o renk oya ilk defa görüyorum..

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2013, 23:17   #19
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Orhan Bey, bahçenize maaşallah Alaca zakkumunuz pek güzel, kocaman olmuş.. İki yıldır bende de var. Henüz küçük. Geçen kışı saksıda geçirdi. Bu yıl artık toprağa geçirmeyi düşünüyorum.
Arasında resim çektirdiğiniz oyalar bordo mu yoksa kırmızı mı? Geçen günlerde Eminönü civarındaki sahil parklarında kıpkırmızı açmış oya ağaçları gördüm. Yeni dikilmiş gibiydiler(otobüsdeydim, tam seçemedim) o renk oya ilk defa görüyorum..
Eser Hanım;
Alacalı zakkum kışın donlardan zarar görüyor. Geçen yıl onu da örtü altına aldım. Bu seferde don bile olmamış. Yani ilk kez geçtiğimiz kış, gelişimi sekteye uğramadı. Eğer sizde toprağa dikecekseniz, kuzeye açık bir yerde olmamasına dikkat etmelisiniz. Birde şubatta güçsüz dip sürgünlerini alıyor, tepeden de eşit yükseltide buduyorum.

Diğer oyalarımı aldığım fidanlık. Oyalar ne bordo, ne de bayrak kırmızısı. İkisinin ortası bir renk. Yani tam olgunlaşmamış vişne. Kırmızı desekte olur sanki.
Bu renk oyaları ilk kez bu yıl getirmişler. Bir tanesini kasımda almak üzere etiketledim. Kasımda bahçeme taşıyacağım.

Eski 05-08-2013, 19:22   #20
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Eser Hanım;
Alacalı zakkum kışın donlardan zarar görüyor. Geçen yıl onu da örtü altına aldım. Bu seferde don bile olmamış. Yani ilk kez geçtiğimiz kış, gelişimi sekteye uğramadı. Eğer sizde toprağa dikecekseniz, kuzeye açık bir yerde olmamasına dikkat etmelisiniz. Birde şubatta güçsüz dip sürgünlerini alıyor, tepeden de eşit yükseltide buduyorum.
Bilgilendirme için çok teşekkürler. Dikmeyi düşündüğüm yer güneybatı gibi, sanırım (ve dilerim ki) üşümez orada.

Bir de sormak istediğim bir şey daha var size :

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
.............Toz pembe çiçeklisi, iki kez yeri değiştiği için onun kadar serpilemedi
demişsiniz.. Oyanın yerini kendiniz mi değiştirdiniz? Nasıl yaptınız? Bizim bahçede de büyükçe bir oyanın yerinin değişmesi gerekiyor.Biz de bahara doğru taşımayı düşünüyoruz onu.Biraz korkuyorum doğrusu.. Deneyimi olan biri olarak dikkat edilmesini önereceğiniz noktalar var mı?

Eski 05-08-2013, 20:42   #21
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Güneybatı harika! sorun yaşayacağını sanmam.

''Oya ağacı, devasa büyüklükte değilse, yer değişikliklerinden çok fazla olumsuz etkilenmiyor.'' Diye Murat Plevneli'de okumuştum. Ayrıca, ''gölgeden nefret eder.'' Diyordu. Bu nedenle daha bol güneş alan bir noktaya, hemde ekim ayı sonlarında, yaprak dökmesini beklemeden değiştirmiştim. Üstelik sadece, iri bir balkabağı kadar toprağıyla. Yani ister istemez, kök budamasıda yapılmış oldu. Taşımam çok zor olmadı. Sadece toprağını dağıtmadan alabilmek için çuval gibi bir şeyle rootball' lar gibi yaptım. Aslında en doğrusu, yapraklarının en az üçte birini döktüğü zamandan sonra yer değiştirmek.
Ama dedim ya! Hiç nazlı değil. Hatta biraz arsız. Neredeyse bir nar kadar, dip sürgünü vermesinden de belli değil mi?

Selam ve sevgilerimle.

Eski 05-08-2013, 20:51   #22
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

İçim ne kadar rahatladı anlatamam.. Ben de daha güneşli ve daha kuru bir yere taşımak istiyorum zaten. Süs şeftalisinin gölgesinde kaldı, hastalanıyor durmadan..
Ben ve oyam teşekkür ediyoruz size

Eski 07-08-2013, 18:47   #23
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Bugünlerde bahçem en renkli günlerini yaşamaya başladı. Zira birçok arkadaşımızın bahçesinin aksine, bizimkisi ağustosta en kokulu ve en renkli oluyor.
''Bunlar büyüyecekte ben görebilecek miyim?'' derken, bir baktım ki, 5 yıl bitmiş.
Sizler, ''Çok güzel oldu.'' dedikçe motive oldum. Güzellikleri görebileceğime inandım. Sağolun varolun.

Elime ilk fidanları diktiğim 2008 yazına (14 ağustos 2008) ait fotoğraflar geçti. Bugünle karşılaştırınca, gerçekten çok yol aldığımı fark ettim, gözlerim sulandı, duygulandım ve de mutlandım tabii. Eski-yeni birkaç fotoğrafı, sizlerle de paylaşmak istedim.

Saygılarımla.

Name:  22-14082008.jpg
Views: 1097
Size:  57.3 KB

Name:  31-14082008(009).jpg
Views: 1140
Size:  58.2 KB

Name:  40-01092008(008).jpg
Views: 1094
Size:  48.3 KB

Name:  112-116.jpg
Views: 1126
Size:  56.1 KB

Name:  112-116.jpg
Views: 1126
Size:  56.1 KB

Eklenen Resimler

Eski 08-08-2013, 00:49   #24
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
İşte budur!.. Yorumunuzu okudum, 1. fotoğraf, 2. fotoğraf, 3. fotoğraf ve 4. fotoğraf. Nereden nereye!.. 1., 2., 3. fotoğraflar tabi ki tohumlar atılmış 4. fotoğraf o ne büyük değişiklik ve güzellik öyle Orhan Bey. Tohumlar yeşermiş, emekler boşa gitmemiş harika olmuş harika. Maşallah!.. Ellerinize, yüreğinize sağlık; daim olsun inşallah...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2013, 22:11   #25
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

İşte bu ya! Sevgili YeniGine.
Sizler övgüler yağdırdıkça, güç buldum. Sağolun, varolun.

Eski 08-08-2013, 14:32   #26
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Bir süredir uğrayamadım, bir çok güzellikler kaçırmışım.

Nemli ve çok sıcak olmayan bir iklimin tüm özelliklerini gösteriyor bahçeniz Orhan bey.
Her şey yem yeşil, ne güzel.
Bizde su sorunu olduğu için bu yeşilliği yakalayamıyoruz.
Zinniaların alt yaprakları kurudu meselâ, rudbeckialar da öyle.
Olduğu kadarla idare ediyoruz bakalım.

Sizin şu yeşil yolu gördüğümde hep aklıma o film geliyor
Her dem yeşil bir bahçe görmek çok hoş.
Yaz bitmeden huzurla çıkarın tadını.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2013, 22:27   #27
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Çok haklısınız Adalet Hanım.
İklim ve toprak, bahçenin bu kadar hızlı değişimi ve gelişiminde çok önemli bir unsur. Yeşil tamamen nemin eseri. Başlangıçta, yaz birazcık kurak geçmişti bu sene. Ama 15 gün önce ve bayram günü yağan yağmurlar, birden bire canlandırıverdi doğayı. Bugünler çok daha yeşil.

Rudbeckialar ve zinnialarınıza üzüldüm. Demek ki, susuz olmuyor. Yağışsız günlerde, bu serin iklimde bile üç güne bir suluyordum onları. Yoksa, hemencik, boyunlarını büküveriyorlardı.

O filmi izleyipte çok sevenlerden biriyim. Bu yolu ''Yeşil Yol'' diye adlandıran sizsiniz. Gelen her konuğumuza anlatıyor, kulaklarınızı çınlatıyoruz. Bu adı çok sevdim. Sizde, sağlık ve mutluluk içinde çok yaşayın.
Her şey gönlünüzce olsun.

Eski 13-08-2013, 22:37   #28
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Kaktüslerle pek ilgilenmiyorum. Ama tabii ki birkaç göstermelik bir kaç tane var.
Bunlardan birisi çiçeklenince ne olduğunu öğrendim.
Adı Steplia ( Leş kaktüsü) imiş.
Çiçeğinin güzelliği muhteşem!
Ama kokusu...Hani eski bir deyim vardır. ''İsmiyle müsemma'' diye. Valla aynen öyle. Gerçek bir leş kokusu.
Neyse elimizde bulunsun.

Name:  069-093.jpg
Views: 1123
Size:  52.3 KB

Name:  056-060.jpg
Views: 2447
Size:  60.1 KB

Sevgili Güler Hanım'ın iki yıl önce gönderdiği ''üçüz çiçeği'' tohumları, geçen yıl çimlenmedi diye viyolündeki torfu ile birlikte, palmiyenin dibine boşaltmıştım. Bu baharda dört kök kendiliğinden çıktı. Bende onları, iyi bir yere aldım. Çokta güzelmiş. Sağolun Güler Hanım.

Name:  072-076.jpg
Views: 1175
Size:  73.1 KB

Name:  069-073.jpg
Views: 1110
Size:  71.0 KB

Eski 13-08-2013, 22:48   #29
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Yine iki yıl önce, Sevgili Berrinb' nin gönderdiği Sümbülteber sürgünü, ikinci yılında açtı.
Çok güzel bir görüntüsü ve kokusu var. Teşekkürler Berrin Hanım.

Name:  127-131.jpg
Views: 1070
Size:  62.1 KB

Name:  121-125.jpg
Views: 1063
Size:  31.5 KB

Name:  122-126.jpg
Views: 1085
Size:  43.0 KB

Phlox'lar, iki güne bir su istiyorlardı. Vermeyince, hemen yaprakları soluyordu.

Bende ikisinide, yan yana, saksıları ile birlikte toprağa gömdüm. Şimdi 6-7 günde bir suluyorum. Ohh be! Rahatlık varmış.

Name:  052-056.jpg
Views: 1062
Size:  71.5 KB

Eski 13-08-2013, 22:54   #30
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Orhan bey, kasımpatı kılıklı zinnialar yan dallarından çiçeklenmeye devam ediyor ama klasik açmaya başladılar, normal mi bu?
Kuruyan çiçekleri tohumun olgunlaşması için dalında bırakıyorum, dilerim bitkiyi yormuyorumdur.

Zinnialar 20 Hazirandan bu yana çiçekliler, sulamayı her gün yapıyorum çünkü yeterince sulayamaıyorum, ancak ölmeyecek kadar işte.

Bu da sizin verdiğiniz tohumlardan yine örümcek çiçeği, bol tohum oluşturuyor.

Name:  örüm.jpg
Views: 1089
Size:  63.1 KB

Aklıma geldi de, Pentas(yıldız çiçeği)denediniz mi hiç, çok güzel çiçekleniyor, yeşil yolun iki yanına dikebilirsiniz.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025