agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni10440Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-10-2011, 08:46   #2371
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Sayın Orhan hocam günaydın maaşallah Allah nazarlardan saklasın önce Sizi sonra bahçemizi,planlı ve sabırlı çalışmalarınız neticesinde bahçe oturmaya başlıyor eğer yer değiştirme gereği duyduğunuz bitkiler var ise bu mevsimi iyi değerlendirin aksi takdirde önümüzde ki yıllarda size sıkıntı çıkaracaktır.
Sayın hocam bahçem de aserlerin(akçaağaçlar)birkaç türleri var çınar yapraklı,yanardöner,flamingo ve kırmızı japon akçaağaç türleri var kımızının albenisi güzel olmakla bereber renk ömrü diğerlerine göre daha kısa,yanardöner akçaağaç sonbaharı çok daha güzel yansıtıyor ancak,gözlemlediğim,rüzgarı sevmiyor büyüme eğrisi çok yavaş oluyor

Yücel Canpolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2011, 14:58   #2372
Ağaç Dostu

berrinb's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2011
Sayın Orhan bey..bahçenizi gezerken kıskançlıktan çatlamamak için çareyi çabucak kaçmakta buldum))O sarmaşıklarınız beni perişan etti...O ne güzelliktir...bütün duvarları kaplamış, ağaçları sarmışlar..sellukanız çiçeklenmiş...Benimkilerin tomurcukları döküldü göremedim....Yeniden tomurcuklandılar..Ölmeden görebilirsem sevineceğim) zira gözüm açık gideceğim..))...Güllerinizin kırağı yağmış görüntüleri enfes....
Mor Datula nın tohumları bende bu sene çıkmadı..Zengardenin marifetine mazhar oldum) çiçeğinin görüntüsüne bayıldım..Suzanlarınız ve dul çiçeğinizde çok güzeller...
Vallahi bu kadar büyük bir bahçeyi tanzim etmek ve bu kadar çeşidi barındırmakla nasıl baş ediyorsunuz ....Maşaallah ....Güzel görüntülerden adeta başım döndü...Ben en iyisi erkenden kaçayım da gurbet ellerde düşüp kalmayayım))
Selamlar sevgiler....çarşamba ya ve sizlere.....

Selma_321 beğendi.
berrinb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2011, 19:31   #2373
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Periş Mesajı Göster
Sevgili Orhan hocam sorun bilgisayarda olsun sizlerde olmasında, tekrar sizi burada gördüğüme çok sevindim, yeni aldıgınız Lilium, sümbül ve lale soğanları harika ellerinize
emeklerinize sağlık Sevgiler..
Sağolasın Periş.
Soğanların çiçekleri, ambalajındakiler ise gerçekten çok güzeller. Selamlar.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2011, 19:44   #2374
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat Mesajı Göster
Sayın Orhan hocam günaydın maaşallah Allah nazarlardan saklasın önce Sizi sonra bahçemizi,planlı ve sabırlı çalışmalarınız neticesinde bahçe oturmaya başlıyor eğer yer değiştirme gereği duyduğunuz bitkiler var ise bu mevsimi iyi değerlendirin aksi takdirde önümüzde ki yıllarda size sıkıntı çıkaracaktır.
Sayın hocam bahçem de aserlerin(akçaağaçlar)birkaç türleri var çınar yapraklı,yanardöner,flamingo ve kırmızı japon akçaağaç türleri var kımızının albenisi güzel olmakla bereber renk ömrü diğerlerine göre daha kısa,yanardöner akçaağaç sonbaharı çok daha güzel yansıtıyor ancak,gözlemlediğim,rüzgarı sevmiyor büyüme eğrisi çok yavaş oluyor
Canım kardeşim;
Bahçeme ilişkin olumlu görüşler, senin gibi yeryüzünde bir hayal alemi yaratmış birindende gelince, doğal olarak gururlanıyorum. Sağol, varol.
Bu günlerde yerini değiştirmeyi düşündüğüm sadece iki ağaçcığım kaldı. Sonrasında önemli bir rötuş düşüneceğimi sanmıyorum. Galiba herşey yerine oturuyor. Tabii arada bir çalılarda yer değiştirilebilir. O kadar.
Akçaağaçlar konusundaki birikimlerini paylaştığın için teşekkür ederim.
Bu aralar bahçeni çok merak ediyorum. Mutlaka yeni birşeyler göreceğimden eminim. En kısa zamanda uğrayacağım. Görüşmek üzere.

Eski 13-10-2011, 20:02   #2375
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Berrin Hanım;
Beni şımartmayın lütfen. Ama gerçekten bu yıl sarmaşıklarım coştu. Ben selluka kadar, sevgili arnavutbiberi' nin gönderdiği iki - üç lablab tohumunun ikisini çimlendirdiğime sevindim. Her ikisinide ayrı duvara sardırdım. Tam gün güneş alan çok daha gürleşti. Diğeri sadece sabah tan güneş alıyor. O biraz daha cılız kaldı. Bu yıl tohumlarınından tekrar dikeceğim. Çok güzel renkli çiçekleri var.
Size dul çiçeği tohumu ayırdım. Suzanlardan tohum almıyorum. Onlar yere dökülen tohumlardan tekrar çıkıyorlar. Bende toprağı ile birlikte kürekle alıp, istediğim yere taşıyorum. Siz isterseniz tohum alırım. Mor ve beyaz datura tohumlarındanda ayırabilirim. Onlarda Sevgili Adalet Yağcı' nın gönderdiği tohumlardan türediler. Sağolsun.
Sevgi ve selamlar. Esen kalın.

Selma_321 beğendi.
Eski 14-10-2011, 19:28   #2376
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-01-2010
Orhan bey kendinizi çok özlettiniz. Neyseki sağlık problemi yok iş problemi varmış. Ağaçların yerlerini değiştirdiğinizi okudum acaba incir fidanım var yeri değişecek yaprağı dökmedi değişme yapılabilirmi. Burda sakın yaprağını dökmeden hiçbir ağacın yerini değişmeyin dediler. Şimdi sizinkini görünce terettütte kaldım.

Aslında Ekim ayı tam bu işler için bir ay ne dersiniz değişme yapsammı?

Yeni aldığınız çiçeklerin resimleri çok güzel güle güle büyütün.
Saygılarımla...

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2011, 21:02   #2377
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay Mesajı Göster
Orhan bey kendinizi çok özlettiniz. Neyseki sağlık problemi yok iş problemi varmış. Ağaçların yerlerini değiştirdiğinizi okudum acaba incir fidanım var yeri değişecek yaprağı dökmedi değişme yapılabilirmi. Burda sakın yaprağını dökmeden hiçbir ağacın yerini değişmeyin dediler. Şimdi sizinkini görünce terettütte kaldım.

Aslında Ekim ayı tam bu işler için bir ay ne dersiniz değişme yapsammı?

Yeni aldığınız çiçeklerin resimleri çok güzel güle güle büyütün.
Saygılarımla...
Fatma Hanım;
Sağolun. Birkaç dakika önce Kemah'lı ve şu anda İzmir' de oturan, Fikri Ovayurt adlı bir emekli meslektaşımla telefonla konuştum. Sizin isminizi söyleyerek kulaklarınızı çınlattım. Yıllardır, Kemah'tan ayrı olduğu için tanıyamadı. Zaten yaşça bendende üç-dört yaş büyük olduğu için tanımasını beklemiyordum. Ama doğum yeri Kemah olunca, insan ister istemez soruyor.

Büyük ağaçların yerleri, ağustos-eylül-ekim aylarında değiştirilebiliyor. Ancak önemli iki koşul var! Toprağı ile birlikte köklenecek ve söküldüğü yerde dalları hangi yöne bakıyorsa, dikildiği yerdede aynı yöne bakacak!
Eğer bunu beceremeyecekseniz, kasım ayını bekleyin. Yapraklarının tamamının dökülmesine gerek yok. Yaprakları dökülmeye başladıysa, ağaca su yürümesi bitmiştir. Yer değişikliği yapılabilir. Ama yinede toprağı ile birlikte sökmeye gayret edin. Gerçi incir arsızdır ama, yinede içiniz daha rahat olur.
Nitekim ben iki ağacımı kasıma bıraktım.
Görüşmek üzere, selamlar.

Selma_321 beğendi.
Eski 19-10-2011, 12:29   #2378
Ağaç Dostu

smnunal's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2011
Galeri: 1
Sayın orhan hocam sizi ve bahçenizi tekrar görmek ne mutluluk. Hocam sizden daha önce tohumlu bitkilerin tohumlarından talepte bulunmuştum hatırlatmak istedim bu konu ile ilgili bilgileri size özel mesaj olarak yazacağım. Size ve ailenize muğladan selam ve saygılarımı yolluyorum.

smnunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2011, 15:28   #2379
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnunal Mesajı Göster
Sayın orhan hocam sizi ve bahçenizi tekrar görmek ne mutluluk. Hocam sizden daha önce tohumlu bitkilerin tohumlarından talepte bulunmuştum hatırlatmak istedim bu konu ile ilgili bilgileri size özel mesaj olarak yazacağım. Size ve ailenize muğladan selam ve saygılarımı yolluyorum.
Sayın smnunal;
Teşekküer ederim. Mesajınızı bekliyorum.
Bende bu vesileyle bahçeme ilişkin birkaç kare fotoğrafı yayınlayayım.

Hibiscus Mutabilis'in açmasını benden başka bekleyende var!
Name:  023.jpg
Views: 757
Size:  54.7 KB

Sarııııı..(Sinameki)

Name:  029.jpg
Views: 790
Size:  71.2 KB

Laciveeeert. (Birazcık morcivert oldu ama.) Solanum rantonetti.

Name:  028.jpg
Views: 725
Size:  71.0 KB

Feijoa'nın bu yıl ilk kez meyvesini tadacağız..Olgunlaşmak üzereler.

Name:  004.jpg
Views: 719
Size:  64.6 KB

Name:  017.jpg
Views: 707
Size:  52.7 KB

Eski 19-10-2011, 21:35   #2380
Ağaç Dostu

Aysis's Avatar

Giriş Tarihi: 05-07-2010
Bahçenizi ilk sayfadan itibaren adım adım sanki gezdim. Sizi kutluyorum bir cennet yaratmısınız. İnanıyorum ki eşiniz ile birlikte omuz omuza bu bahçeyi yaratıp içinde yaşarken ömrünüze ömür katılmıştır.

Ellerinize sağlık..

Ne diyeyim imrendim..

Aysis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2011, 19:35   #2381
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayşiş Mesajı Göster
Bahçenizi ilk sayfadan itibaren adım adım sanki gezdim. Sizi kutluyorum bir cennet yaratmısınız. İnanıyorum ki eşiniz ile birlikte omuz omuza bu bahçeyi yaratıp içinde yaşarken ömrünüze ömür katılmıştır.

Ellerinize sağlık..

Ne diyeyim imrendim..
Sayın Ayşiş;
Ne kadar güzel bir temenni? Çok, ama çok hoşuma gitti. Bir bakıma duygularımıza tercüman olmuşsunuz. Evet... Gerçekten yaşamdan zevk alıyor ve daha sağlıklı kaldığımıza inanıyoruz.
Allah, sizlerede benzer keyifleri yaşatsın.
Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

Selma_321 beğendi.
Eski 21-10-2011, 17:18   #2382
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Sayın Orhan Bey, Solanum rantonetti ilk kez görüyorum ne kadar güzel renkleri.
Ayrıca sarı melek borusunun formu çok güzel.
Bahçenize bitkilerinize emeğinize maşallah.....

hanndan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2011, 17:46   #2383
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sayın hanndan;
Solanum' u geçen yıl sonbaharda İstanbul'dan aldım. Kasım ayında diktiğimde 70-80 cm. boyunda birkaç dal idi. Kışın en düşük (eksi 4-5) dereceyi görmesine karşın toprak yüzeyindeki bölümü dondu. Mayıs sonunda toprak yüzeyinden yeniden sürgünler verdi. Onlarca sürgünden sadece 3-4 tane bıraktım. Şimdi boyu 2-2,5 metre.

Sanıyorum Ankara kışına dayanmayacağı düşüncesiyle, fidanlıklara getirilmemiş olabileceği için görememişsinizdir.

Melek borusu, sağolsun sevgili Zafer İnandıklı' nın armağanı. Geldiğinde 80-90cm. di ve formu aşağı yukarı belliydi.

Ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Şu aralar, bahçemin diğer bölümlerinde sınır çitlerinin yenilenmesi ve onarımı ile uğraşmaktayım. Bu nedenle sitemize çok az vakit ayırabiliyorum. Bir süre sonra sizin ve diğer arkadaşlarımızın bahçelerini gezmeye başlayacağım.
Görüşmek üzere...

Eski 23-10-2011, 17:52   #2384
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Hibiscus Mutabilis'in açmasını benden başka bekleyende var!
Hocam açmışı var, süper birşey hem de)
Karadeniz in bu yancığından sevgilerrrr)

Eklenen Resimler

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2011, 18:25   #2385
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Hocam açmışı var, süper birşey hem de)
Karadeniz in bu yancığından sevgilerrrr)
Canım kardeşim;
Gerçekten çok güzel bir çiçeği varmış. Sanırım bir hafta kadar sonra benimkide açar.
Çiçeğini bahçemde paylaştığın için çok teşekkür ederim. Sevgi ve selamlar.

Eski 23-10-2011, 18:33   #2386
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Hocam benim gecen sene kuruttuğum hibiscus, bir dalda hem koyu pembe ve hemde beyaz acıyordu. Bu sene acan sadece koyu pembe( Bu da güzel ama, diğerinden bulmak lazım sn Mutlu Kutlu dan.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2011, 19:32   #2387
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Bu tarz renklenmenin olduğu Hibscus Mutabilis olduğunu ''Murat Plevneli'' de okumuştum. Dilerim benimkisi öyle olur.

Eski 24-10-2011, 19:09   #2388
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-01-2010
Orhan hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben sizin de dediğiniz gibi Kasım ayını bekleyip yer değişkliğini öyle yapayım ne olur ne olmaz. İşi garantiye almak lazım.

Hibiskus çok güzel , solanum un rengine bayıldım. Ne kadar talihsiz biriyim en soğuk bölgedeyim ve çok şeyden mahrumum. Allahtan sizin bahçelerinizi gezerek bu güzellikleri görüp hevesimi alıyorum. Çit yapımı için kolay gelsin. Saygılar......

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2011, 23:42   #2389
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Sayın Orhan Özbilgiç Hocam;

Ütopik fikirlerinizden bir kısmı, bu kadar güzelliğe neden olduysa, ilerdeki fikirleriniz ile daha da şenlenecek gözlerimiz.

Her şey çok güzel efendim. Eşiniz Hanımefendi ile sağlık huzur içinde gerçekleştirin Ütopyanızı lütfen.
Kuşların bana ilettiği haberlere göre, dostlarınız size, önce succulentlerle aşı yapacaklarmış efendim. Sonunuz kaktüs yetiştirmek gibi bence). Karadeniz erkeği teslim olmaz efendim hemen. Direnin ve daha da duymadığımız, bilmediğimiz, çalı/çiçek/ağaç tanıma şansını bize verin.

İnşallah, özenle bulduğunuz ağaçlar, pes derler ve kuruma sorunları olmaz bir dahaya.

Sabrınız, sağlığınız, enerjiniz, şevkiniz mutluluğunuz ALLAH' ın indinde daim olsun inşallah.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2011, 20:36   #2390
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay Mesajı Göster

Hibiskus çok güzel , solanum un rengine bayıldım. Ne kadar talihsiz biriyim en soğuk bölgedeyim ve çok şeyden mahrumum. Allahtan sizin bahçelerinizi gezerek bu güzellikleri görüp hevesimi alıyorum. Çit yapımı için kolay gelsin. Saygılar......
Öyle demeyin Fatma Hanım!
Birde tersini düşünelim. Bende, çok sevdiğim halde, Mavi ladin ve Ağlayan Çam dikemiyorum. İlki; yüksek rakımlı yerleri, ikincisi kuru (Nemsiz) havayı seviyor.
Üzümün bir türü hariç, badem, antep fıstığı, sumak dikmek istiyorum ama buralarda olmuyor. Kiraz ve kayısıdan ürün alamıyorum. Yaaa..

Sevgi ve selamlar.

i

Eski 25-10-2011, 20:57   #2391
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sayın mrduran;
İltifatlarınıza ve iyi dileklerinize teşekkür ederim.
Bahçeme dikmeyi çok isteyipte dikemediğim, önceki mesajımda Fatma Hanım'a adlarını yazdığım bitkiler var. Birde bunlara ek olarak, daha sıcak iklim bitkilerinden bazıları. Plumera gibi.

Bahar başlarında, kaktüs ve sukulentlere biraz bulaştık ama baktımki benim bitkilerim tür olarak bir deniz ise, onlar tam bir okyanus. korktum ve hemen kenara çekildim.

Aslında çoğumuz doyumsuzuz bu konuda. İlk kez gördüğümüz her bitkiyi dikmek istiyoruz. Ama bunu gerçekleştirme şansımız yok tabi. Zira o kadar çok tür varki...Bu yüzden ben arzularıma gem vurmaya başladım artık.
Dilerim, başarılı olurum.

Son cümlelerinizdeki güzel dileklerinize tekrar teşekkür ediyor ve bilmukabele diyorum.
Saygılarımla.

Eski 01-11-2011, 21:21   #2392
Ağaç Dostu

Fatoş's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2009
Galeri: 120
Merhaba Orhan hocam , bakın biz geldik mercan ağacı fidanı için ne kadar teşekkür etsem azdır. Bahçede nereye eksem diye düşünüyordum . Urladaki bahçeye eksem dedim ama ya taşınmazsak sonra büyük bir saksıya ektim evin giriş kapısına koydum gözümün önümde olması daha iyi dedim Benim için çok kıymetli Bakın bakalım gelişmiş mi? Sevgili eşinize ve size selam, sevgilerimle...

Name:  DSCN6644.jpg
Views: 553
Size:  44.2 KB

Selma_321 beğendi.
Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2011, 21:48   #2393
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran Mesajı Göster
Sayın Orhan Özbilgiç;

Siz, aileniz, sevenleriniz/sevdikleriniz için, nice sağlıklı bayramlar dilerim hocam.

Saygılarımla lütfen.
Sayın mrduran;
Güzel dileklerinize teşekkür ederim. Sizlerede iyi bayramlar.

Eski 01-11-2011, 22:46   #2394
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

[QUOTE=Fatoş;875605]Merhaba Orhan hocam , bakın biz geldik mercan ağacı fidanı için ne kadar teşekkür etsem azdır. Bahçede nereye eksem diye düşünüyordum . Urladaki bahçeye eksem dedim ama ya taşınmazsak sonra büyük bir saksıya ektim evin giriş kapısına koydum gözümün önümde olması daha iyi dedim Benim için çok kıymetli Bakın bakalım gelişmiş mi? Sevgili eşinize ve size selam, sevgilerimle...

Merhaba Fatoş Hanım;
Mercan Ağacı çok güzel gelişmiş. Gelecek yıl çiçeklenirse hiç şaşırmam. Güle güle büyütün. Jestiniz için ayrıca teşekkür ederim.

Bu aralar bahçe çevresinin çitlerini yenileme çalışmaları yapıyorum. Sireye de bu yüzden pek girmi,yorum. Zaten, sergilenecek pek fazla bitki yok. Sadece, Sonbahardayaprakları çok güzel renklenen bir oya ağacı, tohumlarını Sevgili Zeki Yağlı' nın verdiği ve daha yeni çiçeklenen, Ekinezya Purpurea ve kasım ayı çiçeklenmesine başlayan, Calistemon (Fırça çalısı) var. Onları izninizle size yazdığım bu cevabi mesajda sergiliyeyim.
Selam ve sevgilerimle...

Name:  065.jpg
Views: 591
Size:  62.0 KB

Name:  105.jpg
Views: 544
Size:  57.5 KB

Name:  080.jpg
Views: 537
Size:  44.2 KB

Name:  081.jpg
Views: 596
Size:  71.7 KB

Name:  082.jpg
Views: 647
Size:  62.1 KB

_Esin_ ve Selma_321 beğendi.
Eski 01-11-2011, 22:53   #2395
Ağaç Dostu

hozat's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2009
Galeri: 45
Orhan Bey,

Bahçenizdeki tüm çiçekler gibi fıça çalısı da podyumda yerini almış.

Yarın bahçeme gidiyorum kısmetse, bakalım benim fırça çalıları ne durumda.

Aslında Bodum'da bu mevsim pek açtığını gömedim. Acaba iklime bağlı olarak çiçeklenme dönemi değişiyor mu? Gidince göreceğim bakalım.
Saygılar..

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2011, 23:50   #2396
Ağaç Dostu

Satı Uğurtan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2009
Galeri: 14
Sevgili Orhan abim, bahçenizi epeydir gezmemişim, çok güzel olmuş ekinezyalara bayıldım çok güzelçiçek açmışlar, fırça çalısı yılda iki defa açıyor galiba benim komşununkide açmış sevgiler saygılar selamlar.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2011, 16:12   #2397
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hozat Mesajı Göster
Orhan Bey,

Bahçenizdeki tüm çiçekler gibi fıça çalısı da podyumda yerini almış.

Yarın bahçeme gidiyorum kısmetse, bakalım benim fırça çalıları ne durumda.

Aslında Bodum'da bu mevsim pek açtığını gömedim. Acaba iklime bağlı olarak çiçeklenme dönemi değişiyor mu? Gidince göreceğim bakalım.
Saygılar..
Saygıdeğer Öğretmenim;
Bir yandan kış hazırlıkları, bir yandan bayram hazırlıkları, ( Hoş, yağışlardan fırsat buldukça iş yapabilir oldum ya..) internete girmeye çok az zaman ayırabiliyorum.
Bu nedenle hep gecikmeli yanıtlar vermek aslında beni utandırıyor. Affınızı diliyorum.

Fırça çalıları senede iki kez çiçekleniyor. Sonbaharda biraz daha isteksiz tabii. Sanıyorum sizinkilerde açmıştır.
Selam ve saygılarımla...

Eski 03-11-2011, 16:20   #2398
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan Mesajı Göster
Sevgili Orhan abim, bahçenizi epeydir gezmemişim, çok güzel olmuş ekinezyalara bayıldım çok güzelçiçek açmışlar, fırça çalısı yılda iki defa açıyor galiba benim komşununkide açmış sevgiler saygılar selamlar.
Sevgili kardeşim;
Sen mi, ben mi? Bu sene tüm işlerimi bir yardımcı kullanmaksızın yapmak zorunda kaldım. Zira sürekli çalıştırdığım eleman kendi işlerine yoğunlaştı. Bu yüzden yazışma yapacak ne derman, ne de zaman yaratamıyorum.

Kış gelir İstanbul'a gelirsem biraz vakit bulabileceğim kanısındayım.

Ekinezya büyük olasılıkla seneye çoğalacak ve çok sayıda çiçek açacak. Hemde zamanında. Bu sene sezonuna yetiştiremedi çiçeklerini. Sağlık olsun.
Selam ve sevgilerimle...

Eski 03-11-2011, 18:01   #2399
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Öğretmenim merhaba; ne zamandır ihmal ettim bahçeleri dolaşıp izlemekle beraber mesaj yazamadım. Çiçekler, genelde bahçeniz çok güzel, düzenli, bakımlı. Emeklerinize sağlık.

Galiba bayramı memlekette geçireceksiniz. İyi bayramlar diliyorum size ve eşinize sevgi ve selamlarımla

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2011, 18:45   #2400
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K Mesajı Göster
Öğretmenim merhaba; ne zamandır ihmal ettim bahçeleri dolaşıp izlemekle beraber mesaj yazamadım. Çiçekler, genelde bahçeniz çok güzel, düzenli, bakımlı. Emeklerinize sağlık.

Galiba bayramı memlekette geçireceksiniz. İyi bayramlar diliyorum size ve eşinize sevgi ve selamlarımla
Siz de ''ihmal ettim'' demeyin Sevim Hanım!
İhmal konusunda kimse benim elime su dökemez. Uzunca bir süredir, arkadaşlarımızın balkon, teras ve bahçelerini ziyaret edememenin burukluğu içindeyim. Üstelik bunların bir çoğu iade-i ziyaret gereken türden.
Neyseki istisnasız hepsi hiç kırılmadılar. Kışın İstanbul' a dönünce kendimi affettirmeye gayret edeceğim.
Kasım sonuna kadar kalacağımı sanıyorum. Ama 26 kasımdaki Sayın Mine Pakkaner' in toplantısına katılayı çok istiyorum. Bayramda buradayız. Sizede iyi bayramlar diliyoruz. Sevgi ve selamlar.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025