![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerim ve bahçemle ilgili görüşlerinize teşekkürederim. Bahçem de, son rötüşları kasım ayından sonra yaparak, son şeklini vermiş olacağım. Ama sanırım daha köklü bir değişiklik için, artık çok geç. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Birkaç gündür fırsat buldukça, ekim sonunuda Samsun'a götürmek için, İstanbul' daki (Beykoz Fidanlığı, İstanbul Ağaç Peyzaj vb.) fidanlıkları dolaşıp gönlümdeki çalıları topladım. Bunlardan biri ''Lonicera Fragrantissima lindl.''(Hanım Parmağı-kış Hanımelisi) Aralık-şubat aylarında çok güzel kokulu çiçekler açtığı belirtiliyor. ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Orhan Özbilgiç : 24-09-2010 saat 20:27 Neden: fazla kelime. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Osmanthus X Fortunei, bir diğer güzel kokulu çiçekleri ile ilgi çeken bir çalı.(İlk fotoğrafta Ortanca ile beraber) Sonbahar başlangıcında çiçekleniyor. ![]() ![]() ![]() Calycanthus Praecox(Kadeh Çiçeği) de enfes kokulu çiçekleri olan, genelde yazın çiçeklenen, yaprakları baharat kokan bir çalı. ![]() ![]() Düzenleyen Orhan Özbilgiç : 24-09-2010 saat 23:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili orhan abi,maşallah nasıl gelişmiş bodurmu acem borusu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Evet Sevim Hanım. Bende ilk kez gördüm. Onlarca var satışta. Üstelik saman sarısı renkliside vardı. Onunda fotoğrafını çekmiştim ama fotoğraf bozuk çıktığı için yayınlayamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İşte işin en sevimsiz yanı o. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Aslında arabam, Hatch Back. Ama panelvan olsa daha iyi olurdu. Çalıların boyları kısa olanları tercih etmek zorunda kalıyorum. Bir de yol uzun. Evimden, bahçeme tam 820 km. Kısa vadeli gidiş gelişler için ekonomik değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Zaferbey,doru söylüyorsunuz aslında agaclar net üyelerine çalışan bir kargo arabası olsamı ne. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Evet o güzel fikir! Özellikle, bulunduğum semtteki hiç bir kargo şirketi çalı veya fidan taşımayı kabul etmediler. Çok emin değilim ama, taşrada ayrımsız taşıyorlar sanki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
merhaba arkadaşlar sarılıcı acem borusu kışa dayanıklıdır fakat bodur acem borusu kışa dayanıklı değildir bilgilerinize. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Orhan Hocam gaura çalısını hiç vakit geçirmeden toprağa nakledebilirsiniz.Ayrıca orman gülü orman altı bitkisi olduğundan gölge alanı bulup hemen onu da toprağa dikebilirsiniz.Gaura suyu çok sever. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
merhaba arkadaşlar sarılıcı acem borusu kışa dayanıklıdır fakat bodur acem borusu kışa dayanıklı değildir bilgilerinize. Alıntı:
Acem borusu ile ilgili uyarınızı iyi ki yaptınız. Hani. hala alayım mı, almayayım mı? idim. ![]() Gaura ve tüm yeni aldığım bitkilerimi, sanırım en az, ekim sonuna kadar, saksılarında tutmak zorundayım. Ancak o günlerde Samsun'a gidebileceğim kanısındayım. Şimdilik diplerine birer avuç içi, koyun gübresi koyacağım. Orman Gülü için yarı gölge yerlerim var. Önerinizi dikkate alacağım. Sağolun. İyiki varsınız. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Orhan Hocam gravilla çalısını bulabilirseniz beğeneceğinizi umuyorum zira çiçek açan tek ibreli türdür. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ''Bu bitkinin adı nedir?'' Başlığında ve de arkadaşlardan birinin bahçesinde gördüğümü hatırlıyorum. ![]() Bundan böyle onuda soruştururum. Sağol. Yücel Bey. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Adını son mesaj olarak gördüğümde,''Bu seferde, şu son aldığım bitkilere ilişkin bir şiir buldu, yine!'' ![]() Ama gördüm ki, yanılmışım. Yalnız şair ruhlu ve filozofi biri değil, aynı zamanda çok ta entelektüel birisin. ![]() Hep böyle kal. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Orhan bey Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Grevilla gerçekten enteresan bir ibreli imiş. ![]() Çelik alma ve köklendirme konusunda elinde Grevilla olan arkadaşlar bilgi sahibi olabilir. ![]() Esenlikler diliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Orhan Beyciğim, Bizim mer'a larımızda ki çalılar hep dikenli. Sizin gönül verdiğiniz çalılar ise harika. Ben de sayeyinizde çalıları daha çok sevmeye başlıyacağım. Bu gönüldür sever kimi kırmızı gülü Kimisi de sever menekşe sümbülü Karanfildir bazı aşıklarında sembolü Bazı gönüllerde gönül verir çalıya (Halil Çolak) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fazla söze ne hacet? İşte: ''Cumhur Tonba'' Yüreğine, bedenine ve beynine sağlık. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Biz gönül verenlerdeniz çalıya. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Siz bir yerde; ''Yerini beğenmedin mi? Sök başka yere dik!'' Anlamında bir mesaj yazmıştınız. ![]() Çalıları o günden bu yana daha çok seviyorum. Dilinize sağlık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili adalet Yağcı heveslendirdi! Bende aldım. Artık Benimde bir Solanum Rantonettii' m var. Samsun' a gidecekler arasında yer kalmayınca, apartmanımızın kameriyesine koydum. ![]() ![]() ![]() Ayrıca orada rahatça kökleyip götürebileceğim, yaprakları salyangozlar tarafından talan edilmiş bir kök de ''Solanum Dulcamara''(Kök Sürgünü) bulmak beni sevindirdi. Önceleri adını bilmediğim bu sarılıcı, 7-8 yıl önce, bir komşumuz tarafından dikilmişti. Herkes ona ''maviş'' derdi. Demekki ''Onlar yanlış biliyormuş!'' ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|