![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bugün, bazı bitkilerimin ilk çiçekleri ile tanıştım. İlki Scabiosa atropurpurea (Dul Çiçeği) İki rengi var. Aynı paketten çıktılar. Kırık beyaz ve mor. Hoş kokulu olduğu söyleniyor ama yağmurda koklamayı akıl edemedim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Diğer ilk çiçek açan bitkim ise bir çalı. Sonbaharda dikmiştim. Calycanthus floridus (Kadeh Çalısı-Baharat Çalısı-Kızılçanak) Bununda çiçekleri hoş kokulu imiş. Ama yağmura rağmen kokladım. Ben koku alamadım. Yalnız yaprakları kırılınca baharat gibi kokuyor. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Birde ilk kez gördüğüm bir sarılıcı var. Sevgili alıcan göndermişti tohumunu. Şu anda üzerinde salkım biçiminde çiçek tomurcukları oluştu. Ama bu çiçekler bu kadarcık mı kalacak, yoksa Selluka gibi büyüyecek mi? Bilmiyorum. Şu haliyle bile çok şeker bir bitki. Sağolasın alıcan. ![]() ![]() ![]() Birde Solanum Rantonetti benim boyuma geldi ve ancak ilk çiçeğini gösterdi. ![]() ![]() Mavi çiçekli Aster'inde ilk çiçeği. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Yine alıcan' ın gönderdiği tohumlardan çıkan ve adının Cardinal Climber olduğunu sayın Uzaylı' dan öğrendiğim İpomea türünün çiçekleride gittikçe artıyor. ![]() ![]() ![]() Rudbekya'laar giderek daha yoğun çiçekleniyor. Çiçekler arasına üç farklı tür farkettim. Biri asit sarısı renk yapraklı, biri kanarya sarısı diğerinin de ortası siyah değil. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|