![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyiki aklıma getirdin.. Arka bahçedeki bir sınırda bir ağaç olması gerekir. Gerçekten onlar daha tatlı oluyor. Ama onlar, irilere göre daha geç olgunlaşıyorlar. Neyse unutmazsam yarın bir kontrol edeyim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu arada, ağaca taze uçlarından kavurma yapılan, Kırçan( Diken Ucu - Melocan ) Dikeni Sarmaşığı sarmış. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bugün; Vişne renkli Kasımpatı ( Chrysanthemum ), Kadife Çiçeği ( Tagetes ) ve geçen yıl İpomea' larla kapattığım, sıvasız duvarı kapatmak için diktiğim Sarmaşık gül çeliklerinin yanısıra, birde Alacalı Hedere ( Hedera Canariensis ) diktim. Bakalım, bu kez kalıcı bir çözüm olacaklar mı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Orhan bey hurmalar çok güzel.Nedense tadına hiç bakmadım. Bizim oralardaki üvez dediğimiz küçük siyah olanların tadı hala damağımda .Çocukken bol bol ondan yerdik. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Alıntı:
Ancak bugün aklıma geldi. Ağacın sadece yüksekte olan iki dalında meyve kalmış. Bir dalına uzunca bir sopa ile yetişip eğebildim. O dalda olanları topladım. Olgunlaşma sırası konusunda yanılmışım. ![]() ![]() Karşılaştırma kolay olsun diye yanlarına büyük hurmadanda koyarak fotoğrafladım. Eşimin, deneme amaçlı yaptığı korogakiler kurudu. Gelecek yıl daha çok sayıda yapmaya karar verdi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
-Ağaçta kalan son üç incirden biri daha olgunlaşmış. ![]() ![]() -Nasıl ogunlaşmasın ki? ![]() ![]() -Renkli çiçekli Hanımeli de durmuyor. ![]() -Buda bahçemizin yeni konuklarından. Adı yok! Sarı diye sesleniyoruz. Ama biz seslenmesekte zaten kendi geliyor. Tabii bakım iyi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bugün serince ama yine yazdan kalma bir gün. Sanırım Türkiye' nin en yaşlı ( 55-56 ) Sarkık Dallı Sofora Ağacı' nın bulunduğu bahçenin sahibi dostlarımıza, Çerkes Haluj'u (Ceviz içlisi) yemeye davetliydik. ![]() Hem Haluj, hem Sofora.. Bu fırsat kaçmaz diye makinayı aldım elime. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|