![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyiki hatırlattınız! Susaklarınızı, ne kadar erken dikerseniz, o denli erken oluşuyor. Böylelikle olgunlaşmadan koparmak zorunda kalınmıyor. Bence; ister balkonda, ister bahçede yetiştirecek olun, mart ortasında evde bir saksıya dikin. Bahçe veya balkona nisan sonunda aktarın. Böylelikle bayağı bir zaman kazanırsınız. Gerçi mayıs ta dikilenler görünürde, erken dikilenlere yetişiyor gibi görünsede, erken dikilenler, yinede 5-10 gün de olsa erken olgunlaşıyor. Takunya çiçeği'nize sevindim. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Hasar tesbit çalışmaları...
Nihayet bugün bahçemdeyim. Kıştan etkileneceğini tahmin ettiklerim beni fazla üzmedi. Evet. Etkilenmişler ama ölmemişler. Fakat hiç aklıma bile getirmediğim, Calistemon' lar(Fırça çalıları) çok kötü durumdalar. Kurtulsalar bile, en az iki yıl geriye giderler sanıyorum.![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım; Baştanda belirttiğim gibi, bir çok arkadaşımızın bahçelerinin durumunu görmek beni psikolojik olarak hazırlamıştı zaten.. O nedenle beni Calistemonlar dışındakiler pek etkilemedi inanın. Paylaştığınız için sağolun. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
Çünkü saksıda lantanam var; kışın donar korkusu ile bahçeye dikemedim... |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dallar, gerek orada, gerek burada bir sene donmazsa, ertesi sene mutlaka donuyor. Ama ertesi yıl kökten yine sürgün veriyor. Bu kış sarı-kırmızı çiçekli olanı kökünden dondu. Bu kez yere dökülen tohumlar imdada yetişti. Bir çok yerde temmuz başından itibaren yeniden çıktı. Bende, biri hariç üç kökü saksıya aldım. Yedekleme yani.. ![]() Selam ve sevgiler. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
yeni gördüm ve inanın çok üzüldüm geçmiş olsun |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
En azından daha tecrübeli ve dikkatli olacağımı biliyorum. İnşallah herşey daha güzel olur. |
|
|
|
![]() |
|
|