agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni10440Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-09-2009, 18:33   #1
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sayın Orjin, bahçenize bu gün yolum düştü, şöyle bir bakayım dedim ama içinden çıkamadım, Karadeniz iklimi söz konusu olunca böyle yeşilin binbir tonunu görebiliyoruz.
Bahçenize çok özen gösterdiğiniz belli oluyor, bir iki yıl sonra göreceğiniz manzaraya siz bile şaşırırsınız, o zaman eski fotoğraflarla karşılaştırma yapmayı unutmayın.

Bahçeniz oldukça geniş, istediğiniz gibi şekle sokabilirsiniz, eşinizin yardımılarını almanız çok iyi, bir çoğumuz bütün bunları tek başımıza yapmaya çalışıyoruz.
Güzel bahçenizde mutlulukla oturun, yaz bitmek üzere, keyfini çıkartın, kolay gelsin.

Selma_321 beğendi.
Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2009, 09:18   #2
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın Orjin,
Bahçenize çok özen gösterdiğiniz belli oluyor, bir iki yıl sonra göreceğiniz manzaraya siz bile şaşırırsınız, o zaman eski fotoğraflarla karşılaştırma yapmayı unutmayın.

Bahçeniz oldukça geniş, istediğiniz gibi şekle sokabilirsiniz, eşinizin yardımılarını almanız çok iyi, bir çoğumuz bütün bunları tek başımıza yapmaya çalışıyoruz.
Güzel bahçenizde mutlulukla oturun, yaz bitmek üzere, keyfini çıkartın, kolay gelsin.
Adalet Hanım;
Bende, bahçeleri gezmek için birkaç günde bir fırsat bulabiliyorum. Nedenine gelince özetle ''dünya meşakkati'' deyivereyim.
Siz bahçe sahiplerinin hemen hemen çoğu benden en az bir tur öndesiniz. Sevgili eşim ve ben sizleri örnek alarak peşinizden geliyoruz. Bu keyifli takipte, özellikle sizin üretkenliğiniz kadar, dağıtıcılığınız da bir erdem olarak dikkatimi çekiyor.
Hep böyle ve sağlıkla kalın e mi!

Selma_321 beğendi.
Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2009, 12:02   #3
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Samsun' a gitmek için kasım ayını bekliyorlar!

[ATTACH]Name:  SDC10760.jpg
Views: 2472
Size:  46.1 KB[/ATTACH]

Dün Beykoz Fidanlığından satın aldığım iki adet sinameki, bahçemin sonbaharını canlı tutmak için, kasımda Samsun'a gidip toprakla buluşmayı bekliyorlar...
Onları resimlerini çekmek için içeriye aldım. Aslında balkonda bekliyecekler.

Eklenen Resimler

Eski 02-10-2009, 12:30   #4
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

''Ya tutarsa!''lar da var...

Name:  SDC10763.jpg
Views: 2727
Size:  72.2 KB

Nisan ayında toprakla buluşturmayı ümit ettiklerimde var!
Ümit ettiklerim diyorum, çünkü:
1-Sarı çiçekli acem borusu çelikleri, bitkinin tüm arsızlığına rağmen bir aydır köklenmediler.
2-Abutilon çelikleri de aynı durumda.
3-Pembe çiçekli alacalı zakkum çeliklerinin birkaç tanesi gözlendiler, ama köklendikleri konusunda emin değilim.
4- İçlerinde en önemsediğim çelik ise, yine aynı günlerde, Bahçelievler' de bördür ağacı olarak dikilmiş, ama büyük olasılıkla bir taşıt çarpması ile çok büyük yara almış, Chamaecyparis Nootkatensıs Pendula' dan aldığım üç çelik.

Köklendiricim olmadığı için, deyim yerindeyse; ''Ya Allah, bismillah!'' deyip diktim hepsini..

attar ve Selma_321 beğendi.
Eski 02-10-2009, 12:47   #5
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Eskalonya' da kasım da gidecek.

Dün ayrıca kasımda götürülüp dikilmek üzere, Büyükşehir Belediyesi Fidanlığı- Merter Satış noktası' ndan birde pembe çiçekli Eskalonya Çalısı aldım.
Bu çalı;
Parlak yaprakları ile herdem yeşil, çok gösterişli çiçeklere sahip. (-10) derecelere kadar dayanıyormuş. 2m kadar boylanabilen, rüzgara karşı perde olarak kullanılabilen, budamaya yatkın, ayrıca tek olarak kullanılabilen, hızlı büyüyen, gül gibi çiçekleri eylül sonuna kadar( Akdeniz ve Ege Sahilinde bazen kışında) açık kalan, bir bitki.

Onu, büyük saksıda olduğu için fidanlıkta emanet bıraktım. Kasımda giderken alacağım.

Selma_321 beğendi.
Eski 07-10-2009, 18:42   #6
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Kasım ayını bekleyen biri daha oldu!

[ATTACH][ATTACH][ATTACH]Name:  024.jpg
Views: 2563
Size:  63.4 KB[/ATTACH]

Kasım ayında götürmek üzere, Malkara' daki bir fidanlıktan aldığım Dağ Hünnabı.
Üzerindeki 15 tane meyveden geriye üç tane kalıncaya kadar resmini çekmek aklıma gelmedi.
Lezzetli hünnapları yiyince aklım başıma geldi.
Bir daha bu görüntüyü ancak 2010 ekiminde bulabileceğimi düşünerek, hemen makinaya sarıldım.

Eklenen Resimler

Eski 24-03-2014, 08:23   #7
Ağaç Dostu

06dilek's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2014
Selam Sayın Orhan Özbilgiç bahçeniz gerçekten çok güzel elinize sağlık, ama benim ilgimi en çok hünnap fidanlarınız çekti benimde küçük bir bahçem var oraya 2 tane hünap fidanı diktim ama çok diken var fidanların üzerinde sizin fidanlarda hiç diken yok o dikkatimi çekti nedendir acaba?

06dilek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025