![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Hazeranlar hala açıyor... ![]() ![]() ![]() Bahçemde Ortanca yok dememek için iki yıl önce çelikten ürettiklerim. ![]() Bu yıl geldiğimde sokak köpekleri içinde bu ilgimi çekti. Anlatıldığına göre iki kez araba çarpmış ,omurgada yamulmalar olmuş. Bu nedenle , hemde dengesiz koşan bir köpek. Doyururken,ona torpil yapıyorum. Kamburluğu nedeniyle ona ''Quazimodo'' adını taktım. Fotoğrafta da torpil yapıp, sadece önden çekim yaptım.![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Saygıdeğer Orhan ağabeyim, Daha önceki mesajımda yazdığım gibi baharda sizin bahçeye rahmet olup yağan yağmurların bereketini de berberberinde getirdiği görülüyor. Bahçeniz ve bitkileriniz tam bir görsel şölen sunmaya başlamış. Dileğim bundan sonraki gelişimleri daha güzel olur. Muğladan size ve sevdiklerinize sağlık ve huzurlu yaşamanız dileğimle selamlarımla. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili smnunal; Gerçekten öyle. Doğa her yıl aynı gösteriyi tekrarlıyor. Üstelik benimki gibi henüz yeni kurulmuş bahçelerde, her yıl daha bol çiçekli ve meyveli oluyor. ![]() Güzel dilekleriniz için teşekkür eder, sevgilerimi sunarım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili abim, bahçen muhteşem olmuş şimdi her yer den ayrı ayrı kokular geliyordur. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Özellikle sabah ve akşam saatlerinde, Amerikan Hanımeli, Kelebek çalıları, Ful yasemin, Yasemin, güller, hünnap çiçekleri, çok güzel kokular yayıyorlar. Bu arada senin armağanın olan Sihirbaz güller ben İstanbul' da iken açıp geçmiş. Yakında tekrar açarlar. İlk fotoğrafları ile annelerini ziyarete geleceğiz tabii. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Maşallah hepsi birbirinden güzel çiçekler. Elinize sağlık pek beğendim. Hele Örümcek çiçeğine bayıldım. Tohumdan üretilebiliyor mu öyle mi dediniz?. Eğer öyleyse İzmir de yaşar mı sizce. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Örümcek çiçeğini ilk kez tanıyorum. Üç dört günlük gözlemlerimi sizin mesajınızı yanıtlama düşüncesiyle aktarmak istedim. Ama sonradan, agaclar.net' te bu çiçeğe ilişkin bir başlık olduğunu ve gözlemlerimi orada paylaşmamın, çok daha yararlı olacağını düşündüğümden, vazgeçtim. Ancak tohumdan üretildiği kesin. Mevsimlik bir bitki olduğu için, ülkemizin neredeyse yerinde yetişebileceğini düşünüyorum. Selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün öğleden sonra meydana gelen kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle, bahçemdeki birçok bitkim zarar gördü. Bazı ağaçlarımın dalları kırıldı. Bazıları kökünden söküldü. Çiçeklerimin çoğu yerlere yattı. Kökten kırılanlarda az değil. Fotoğraflarını çektim ama elektirikler kesik. Bilgisayarımın pili bitmek üzere olduğu için yayınlıyamıyorum. Daha sonra yayınlarım. Yorgun ve moralsizim. Sizlerle paylaşarak deşarj olmak istedim. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili abim geçmiş olsun. Gidenlerin yerine mutlaka gelir yeterki sizin sağlığınız yerinde olsun. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Sayın Orhan bey, Geçmiş olsun, önemli olan sağlık.Bahçede her kayıp, hem tecrübe hem de yeni bir başlangıç oluyor. Sağlıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Orhan abiciğim çok geçmiş olsun galiba Türkiyenin bir çok yerinde hava böyle fırtınalı bizim burda şiddetli rüzgar çiçeklerimin iyice başını döndürdü. içeriden balkonun kenarına koyduğum gülün 15 dakika içinde bir kaç yaprağının koptuğunu gördüm hemen geri içeri aldım bu havalardan ne yapcaz bilmem. Abiciğim kendini üzme giden her bitkinin ağacın yerine yenisi gelir işki cana birşey olmasın. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Saygıdeğer Orhan ağabeyim, çok geçmiş olsun. Bitkiler bizim sevdamız olsada Allahtan gelene yapacak birşeyimiz olmuyor. Ne diyelim cana ve canana bir zarar gelmesin. Her olayda bir hayır vardır derler bizlerde bunu böyle algılayarak, Allah beterinden korusun diyelim. Sağlık ve huzurlu günler dileğimle selamlarımı yolluyorum. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Çok geçmiş olsun Orhan bey. Bu sene havaların gazabına en çok siz uğradınız sanıyorum. Çok dengesizleşti havalar bir sıcak bir soğuk çiçeklerimize de hastalık davetiyesi çıkarıyorlar. Üzmeyin kendinizi desem de olmuyor. Ben de Clematislerimdeki küllemeden çok üzgünüm. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
yaaaa herşey çok güzel.... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlarım, Limon, tturt, sevim4, kartal124, günebakan, smnunal, Benol Hazaroğlu, ve Kiraz. İyi niyetli desteklerinize teşekkür ediyorum. Bir saat kadar önce elektrikler ve internet bağlantısı geldi. Dün yaşadığımız çok şiddetli fırtına ve beraberindeki kuvvetli yağışın doğal olarak önce kendi bahçemdeki hasarlarını görünce moralim çok bozuldu. Ama sonrasında, bu felaketi daha büyük boyutlarda yaşayanlar olduğunu duyup, bazılarıını görünce tanrıya şükrettim. Zira benim kayıplarımın telafisi vardı. En çok üzüldüğüm yaklaşık 42 yıl önce dikidiğini bildiğim, karşı komşuma ait iki Toros sedirinden birinin ortadan kırılması oldu. Yaz-kış balkonumdan o iki ulu sedirin güzelliğini seyretmek bana keyif veriyordu. Yine yan komşumun, insanlar gölgesinde dolmuş bekleyebilsin diye uzun yıllar önce diktiği Aksöğüt'ün kökünden yıkılmasıda beni epeyce üzdü. Kendi bahçemde ise; Geçen kışı boyunun ve dallarının yarısından fazlasını kaybederek atlatan ve yeniden bol çiçekli hallerine kavuşan Abutilon'umun, bu baharda filizlenmeyecek diye çok üzüldüğüm, sonrasında ortaya çıkan tek kök sürgününü görünce çok mutlandığım ve çiçeklenmesini beklediğim Solanum Rantonetti'nin, köklerinden kırılmasına canım sıkıldı. Bu yıl üzerinde oldukça bol meyvesi olan,ön bahçedeki Trabzon Hurmasının iki güzel dalının kırılması,arka bahçedekinin tüm dallarının kırılması, bir elma ağacımın üzerindeki tüm meyveleri ile birlikte kökünden sökülmesi, dahlialardan bazılarının köklerinin kırılması, sebzelerimin bir bölümünün devrilmesi, leylandilerin yan yatması vs.moralimi bozmuştu vesselam. Bugün epeyce uğraşarak tüm devrilen bitkilerimin diplerine ince bambu çubuklar, parlıcanların diplerinede destek sopaları bağladım. Yarında benzer çalışmalarla ortalığı epeyce toparlarım. Şimdi moralim iyi. Bir kaç gün içinde herşey normale döner ümidediyorum. Yağmur öncesi bahçemden birkaç görüntü. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mesajınızı farkedememişim. Çok özür dilerim. İyi dileklerin için teşekkür ediyorum. Sevgi ve selamlarımla. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Geçmiş olsun inşallah en kısa zamnda herşey yoluna girer saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Büyük geçmiş olsun Orhan bey, boğazım düğüm düğüm bakakaldım resimlere. Büyük felaket atlatmışsınız çok üzüldüm, beterinden korusun Rabbim. Siz iyi olun da gerisi nasılsa telafi olur, güç kuvvetiniz eksik olmasın yeter ki. Sevgi ve saygılarımla.. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Sudenur; Sıkıntılar paylaşılırsa gerçekten etkisi önemli ölçüde azalıyor. Ne iyi ettimde sizlerle paylaştım. İnanın üç günde herşey yoluna girdi. Büyük bir azimle, tüm olumsuzlukları çözümledim. Şimdi bahçem yine bize yaşam sevinci veriyor. Sağolun varolun. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
Orhan hocam çok geçmiş olsun, moralinizi bozmayın canınız sağ olsun. Kayıplarınızı tekrar ekersiniz, sizlere birşey olmadıya bir kaç güne sular falan çekilince eski haline döner.. Tekrar geçmişler olsun.Sevgier selamlar... |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok haklısın. İnsanın ilk anda morali bozuluyor. Ama sonrasında yaşama yine dört elle sarılmak gerektiğini farkediyor. Ben de öyleyim şimdi. Sağolun. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
Hocam siz doğal felaket yaşamışsınız,büyük geçmiş olsun... Düzenleyen alcen : 04-07-2012 saat 15:06 |
|
|
|
![]() |
|
|