![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-08-2009
|
Siz, Eşiniz, Bahçeniz, ağaçlarınız, çiçekleriniz, herşeyiniz çok güzel. Tabi güzel olmayan güzellik yapamaz. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beni gururlandırdınız. Dilerim yaşamınız boyunca hep en güzellere sahip olursunuz. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahhçem de en sevdiklerimden biri!.
-Bahçemde en değer verdiğim fidanların başında, Libocedrus Decurrens Variegata ( sarı alacalı su sediri) geliyor. Zira onları zor buldum. Üç tane var. İkisi giriş yolunda karşılıklı simetrik. Bir diğeri tulumbamın yanında. Evimin dibinde sayılır. -Japon Akubası(Keklik kanadı) gölgeyi sevdiği için bahçe duvarı kenarına, eski mavi selvi ağaçlarımın diplerine dört tane diktim. Ayrıca evimin kuzey cephesine,duvar kenarına bunlardan aldığım iki çeliği tutturdum. Onlar daha küçük. Düzenleyen Sevilay : 04-04-2010 saat 14:19 Neden: ekleme. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Doğru düzenleyemediğim bir köşe.
![]() Evimin ön duvarı önünü düzenlemede çok acemi kaldım. Gelecek yıl daha farklı olacak. Bu sırada, yine bahçemdeki nadir mevsimlik çiçeklerden; Karagözlü Suzan, Latin Çiçekleri, Kına çiçekleri ve Horoz ibikleri var. Ancak dedim ya! Peyzajında başarılı olamadım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Hünnaplarım, iki zeytinimden biri ve muşmula.
-Veranda duvarının dibine de bir tane Melisa çalısı diktim ki koklayalım. Ama ne yazık ki onun çiçeğini göremeden İstanbul'a dönmek zorunda kaldık. ![]() -Hünnaplarımı yemeye giderim, bayram sonrası.. Düzenleyen Sevilay : 04-04-2010 saat 14:19 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Farklı açılardan farklı köşeler.
Uzak köşede kesilmiş odunlar. Kış için, kıyıda köşedeki ağaç dal ve kurularından odun hazırlığı başladı. Zira kış aylarında budama, ilkbaharda göztaşı ve bordo bulamacı için gelmek gerekiyor. Biraz da spor yapmış oluyorum. Düzenleyen Sevilay : 04-04-2010 saat 14:20 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Himalaya sedirim ve Golden elmalarım.
-Bodur elmalar böyle işte. Bacaksızın üstünde tam 23 elma var! Aslında birkaçını bırakıp koparmam gerkirdi diğerlerini ama kıyamadım!! -Himalaya sedirim, evimin sol yan-ön tarafında. Bir tür vurgu ağacı olarak düşündüm. Aslında uygun koşullarda bulabilsem, Chamaecyparis Notkatensis Pendula(Sarkık dallı nutka yalancı selvisi )dikeceğim. Onuda sağ yan-öne düşünüyorum. Dün bir ağaçtan çelik aldım ama tutsa bile kaç senede büyür? Neyse ölümü düşünmeden, yaşamaya devam... ![]() Düzenleyen Sevilay : 04-04-2010 saat 14:20 |
|
|
|
![]() |
|
|