![]() |
|
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Sayın almira, Pasiflora Edulis' i bu sene diktim, sanıyorum bu yaz mevsimi meyvesini de görebilirim. Düzenleyen ozbey : 24-03-2010 saat 20:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ozbey, uzun süredir bahçenizde gezinti fırsatı bulamamıştım. Baharın güzel yüzü bahçenizi neşelendirmiş, istanbullular çok mutlu görünüyorlar. Elinize emeğinize sağlık. Kolay gelsin, sevgi ve sağlıkla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sevgili ozbey Bahcenize bahar sevgiyle gelmiş, sizin emeginizde birleşince ortaya çok güzel bir mekan çıkmış. Bu güzellik içinde kahvenizi keyifle yudumlayıp keyfini sonuna kadar çıkardığınızı düşünüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Zafer İnandıklı, teşekkür ederim. Bahçeme bu bahar sizin istanbul'lular ayrı bir renk ve neşe kattı. Fırsatım oldukça sizlere buradaki bahar cıvıltısını fotoğraflarla aktarmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Birol, teşekkür ederim. Geceleri halen soğuk, gündüz hava çok güzel. Baharın tüm sevinci insanın içini dolduruyor. Sizinde bahsettiğiniz gibi, yudumlanan kahvenin bile tadı bambaşka. Birde yakamı haziran böceklerinden kurtarabilirsem çok mutlu olacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çiçekler baharı müjdeliyorlar sevgili ozbey. Bana gönderdiyiniz tohumları gelince ektim iki tane acem borusu çimlendi biraz uzayınca kurudu ben çok sabırsızlanıyorum tohumları görünçe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Özbey Özellikle Aktur -Datça arasındayolunn sağında ve solunda mimoza ya da Kıbrıs akasyaları görülmeye değer değil mi? Ben 4 yıl öncesine kadar sadece yazları çiçekleri geçtikten sonra görüyordum, Komşumuz Osman Amca (rahmetli oldu ocak ayında) bana hep 'kızım sen baharda gel, bir tane yeşil yaprağı göremezsin derdi. Haklıymış Osman Amcam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Sayın Özbey şanslısınız.Ne güzel yaz gelmiş bizim buralar hala soğuk.Biran evvel havalar ısınsada yazlığa gitsem diyorum.Toprakla uğraşmak insanı rahatlatıyor değil mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sayın Özbey sardunyalar ve yer mineleri çok güzel. Güle güle büyütün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sn.Özbey , Fransuva nasıl bir bitki rengi ve formu çok güzelmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Özbey, bahçe duvarının dışındaki pembe açan çiçekten bana da minik fideler vermiştiniz. Kasımda Datça'da ve evde ektiklerim tutmuş. Ama çok minikler. Sizinkileri merak ediyorum, fotoğrafı varsa ekler misiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Sn. nurcanabay, Fransuva: arpa çiçeği olarak biliniyor. Kırmızı, sarı, beyaz renkleri de var, mis kokuludur ve her yıl aynı yerde çiçeklerini açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Biraz araştırınca Frezya olduğunu anladım ,isimlerin den biri de Fransuvay'mış demek. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Ağaç Dostu
|
Frezya
Alıntı:
beğeniniz için teşekkür ederim. Sorduğunuz çiçeğin adını fransuva diye biliyordum, fakat esas ismi : Frezya imiş. Sevgili nurcanabay sayesinde bende araştırdım, ismi frezya olarak çıkıyor. Demekki ben yanlış biliyormuşum. Frezya: baharın ilk açan, mis kokulu, bulunduğu yerde soğanları ile kendi çoğalan çok güzel bir çiçek, tavsiye ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
japon gülü, latin, sardunya, solanum, süs fasulyesi |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|