![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Magnolia stellata streptocarpus menekşe
Üç güzel bir araya gelmiş .ama benim sevdiğim yok arasında |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Gül
Ben bu gülü sevdim |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sorulara yanıtlar
Canan hanım veya Numan bey Yosun ile bilgileri Afrika menekşesi bölümünde bulabilirsiniz Ayhat hanım Sellukanın en zor devresindesiniz yani bu aylar selluka yetiştirilmesi bölümünde bilği bulabilirsiniz |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Ahmeter, Muhteşem bir resim. Gülleri çok seven ben . Bu resme uzun,uzun baktım. Resimlerinizin çekimi de çok güzel olunca, bakmaya doyulmuyor. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-12-2010
|
Gül gerçekten çok güzel görünüyor. Sn.Ahmeter, önceki deneyimlerimden saksıda zor olduğunu bilmeme rağmen dayanamayıp, Bauhaus'tan minyatür Gül aldım. Toprağı kurur gibi olduğu zaman su veriyorum. Dibine 1/2 çay kaşığı sulandırılmış demir sülfat ( bir kere) döktüm. İki haftada bir yumurta kaynattığım su ile suluyorum, on günde bir gül vitamini veriyorum. Bir kere yapraklarında küllenmeye benzemeyen beyazlıklar ve bakır ve kahverengi lekelenme var diye mantar ilacı sıktım. Arada da ilaçlama yapıyorum, buna rağmen tomurcuklar ve yapraklar sık sık kuruyor, açılmış olanların renkleri soluyor. ( Balkonum güneydoğu cephe olduğu için biraz esintili olmakla birlikte güneş problemi yok.) hatta kenarına muzu kabuğu bile gömdüm ama sonuç hiç değişmiyor. Pes etmekte istemiyorum. Aldığımda saksılarının çapı 15 cm kadardı çiçekli oldukları için değişim yapmadım. Bana bir öneriniz olabilir mi? Syg.la... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, begonvil, selluka, sera |
|
|