![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
üç güzel resim
Yabancı dergi bu 3 güzel resim bizim çalışmalarımıza örnek olabilir |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Selluka
Sayın maki 2009 Senesinin 1 ayından itibaren mevcudu kalmıyan selluka tohumlarını . istiyenlerin adreslerini saklıyordum 200 yakın adres oldu Ben size tohum gönderdiğimi bilmiyorum çünki adres ismi ile site rumuzu ayrı Pek tabii öyle olacak ama düşünün 100 kişiden fazlası o şekilde Eşleştirme çok zor oluyor Kar yağıp sıcaklık 1 dereceye düşünçe sellukaları seraya alma meçburiyeti doğdu 10 adet selluka fidanını 1 metreden kesip içeri zor sığdırdım Size gönderdiğim kapsulde en aşağı 10 tohum var Aynı tohumları ben ektim durumu size bildireceğım Siz ekmeğin kapsulü sıçak bir yerde kurumaya bırakın Bu konuyu açtığınız için teşekkür ederim Her halde bu kadar zahmete bir madalya alacağım Yazaçak cok şey var ama peşimden gelen moderatörler var Armutun sapı üzümün çöpü İYİ GÜNLER |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Ahmeter, Selluka tohumlarım bu gün geldi. Çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. Dediğiniz gibi sıcak ortamda kurumasını bekliyeceğim. Dilerim başarılı olup şansımı değerlendirebilirim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Ahmeter; Bende bugün kargomu aldım. Özellikle bir çok kişiye sizin sevdirdiğinizi düşündüğüm bu enfes bitkinin artık benimde bahçemde boy göstereceği sevinci, bende müthiş bir heyecan yarattı. Bu nedenle duygularımı, sayfalarını zevkle ve merakla takibetmekten keyif aldığım bahçenizde de dile getirmek istedim. Tekrar çok teşekkürederim. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Su
Bir senedir devamlı suda |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Scirpus
Ben ufak saksıya diktim Suda gayet güzel oluyor Evden hediye verdiler Düzenleyen ahmeter : 26-02-2011 saat 10:24 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Ahmeter bahçe
Saat 12 iyi günler |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Akşam oldu yinede bastı kareler
Evet akşam oldu hava karardı Ben perdeleri kapattım Size değişik bir konu olsun Bergamot sayfasına gidermisiniz |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Azalea açelya
Bu gün yağmurda çiçekleri ıslandı |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu mevsimin en güzel çiçeği
Son senelerde korkunç bir üretimi var Nasıl olduğunu henüz keşfedemedim Sevdiği sıçaklık 10 -20 arası toprağını hiçbir zaman kuru bırakmayın |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Cambria
Sayın Doğan Seradan aldım çaydanlık şeklinde saksıda duruyor resim ilave ettim daha iyi anlaşılsın diye Saksıda su yok fazla su derhal çürütür Orkideniz için paphiopedilum telefon özelde . olup olmadığını sorabilirsiniz CAMBRİA gübre vermeden çiçeğe gelmiyor İyi günler |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Mimozam
Kıskanıyordum. kimsenin seni görmesini istemiyordum Benim güzel mimozam Seni bunça sene sakladım Dökül güzelliğini herkes görsün Benim mis kokulu MİMOZAM |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Kışın muhakkak soğuğa karşı bir önlem gerektiriyor Serada idi Bu yaz dışarı aldım Kar yağınça önlem aldım üzerine soğuk geçirmeyen bir torba geçirdim Sıçaklık 10 dereçeye geldiğinde üzerini açaçağım şimdi çiçekler tomurçukta İstanbulda adalarda bol bulunuyor oranın iklimi daha yumuşak bir önlem istemiyor Görüntüsü ve değişik güzel bir kokusu var Çelikle üretiliyor Soğuk ortamda kaldımı çiçekleri açmıyor |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Kopfsalat
Yemeye kıyamıyorum Birde çiçeği olsa Düzenleyen ahmeter : 11-02-2012 saat 15:06 Neden: ilave |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Arap saçı ve episcia
Sizde yapabilirsiniz |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Kıyamamakta haklısınız, o kadar keyifli ve temiz görünüyorlar ki... Yıkamaya hiç gerek yok gibiler, arada çaktırmadan ara yapraklarından tadına bakabilirsiniz. Yok ille de çiçeği derseniz havalar ısınınca başlar çiçek oluşumları. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoş geldiniz
Haklısınız uzun zamandır uğramıyordunuz memnun oldum |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Baharı bekliyoruz
Papatyaları. serada değil tarlada çileği . ithal değil kendi gülümüzü ve küpelerimizi |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Günaydın
Neşeli sağlıklı iyi günler |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Forumda güzel bahçe resimleri konmuş galiba Avusturyadan bu bahçeler çok güzel biz neden bu şekilde yapamıyoruz Ormanları bol olduğundan orman toprağı ve torf kullanıyorlar Hava kirliliği sıfır toz yok Yazın geçe hava serin . gündüz sıçakda olsa geçe bitki toparlanıyor Bahçelerde bütün aile çalışıyor İnterneti sıkı takip edip bilgileniyorlar Bu sene tohumdan elde ettiğim lobelyalar beni memnun ediyor |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Sayın ahmeter, incelik yapıp göndermiş olduğunuz selluka tohumlarını kuruduğuna emin olduktan sonra 3 tanesini 3 ocakta çimlendirmeyi denedim. Sellukaya ait sayfayı sonradan okuduğum için ön işlem yapılması gerektiğini sonradan öğrendim. Ancak bugün kontrol ettiğimde 3 tohumunda gayet güzel çimlendiğini gördüm çok mutlu oldum. Umarımyaşatabilirim, gelişimleri selluka sayfasında paylaşmayı düşünüyorum.Çok teşekkür ederim bana bu güzellikle tanışma fırsatı verdiğiniz için. Sevgiyle kalın. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Esin
Tebrikler ilk çimlenme sizde oldu Acaba selluka İzmiri çok mu seviyor Zaten İzmirin çiçeği BRAVO |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Cymbidium
Uzun seneler benimle beraber aynen cattleya gibi ,çiçek açma mevsimi 1,2,3 aylar kokulu olanlarıda var . Bu güzelin albenisi fazla , görenler plastik zannediyorlar Bu gün tamamiyle açtı 2 ay kadar çiçeği üzerinde kalabilir Kışın sevdiği ideal sıcaklık 15-18 yazın açık havada gölgede bırakılabilir Düzenleyen ahmeter : 18-01-2013 saat 15:41 Neden: ek |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler
Her zaman beklerim |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
sümbül
Osmanlı sümbülü Hollanda sümbüllerinden sonra yavaş yavaş yok oluyor |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Alıntı:
Sağlıkla. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Sayın Ahmeter, İzmir de yasıyorum dolayısıyla hava diğer illere göre daha yumuşak, bahçemdeki güller yeşermeye, yeni budaklar vermeye başladı. Acaba şimdi budama yapmalı mıyım yoksa Şubat'ı mı beklemeliyim. Sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Dalya Budama yapabilirsiniz kestiğiniz yere bir de aşı macunu sürerseniz süper Selamlar |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, begonvil, selluka, sera |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|