![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
iyi akşamlar
Evinizdeki çiçeklerin güzelliğini resmini çekerseniz görebiliriz Fotoğraf makinanizı kullanınız Resim çekmek bir hobiniz olsun Menekşenin yakından güzelliği |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
istatistik
Bahçemi gezenler ve yaptığım istatistikler Gezenlerin büyük çoğunluğu öğretmen en fazla Ege bölgesinden İzmir ve çivarı En fazla ilgi duyalan bitki Selluka .ve Afrika menekşesi unutuyordum Begonvil Ben saklıyorum bu mektupları güzel Türkçe kullanan .güzel çümle kullanmasını bilen 6 sene içinde yakından takip edip öğrenmek için can kulağınla dinleyenler Buna benzer bazı izlenimlerim var Şu da var hiç uğramıyanlar , karşı kaldırımdan yürüyenler Gönülden doğayı sevenlere iyi geçeler Düzenleyen ahmeter : 09-11-2013 saat 22:43 Neden: ek |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Haklısınız begonvil ve şu an aklıma geldi |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
![]() Benim favorim güller. Bence listeye onu da ekleyin. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Kış geliyor
Biz kışın nasıl üşüyorsak bitkilerde üşüyor önlem almak şart Basit tedbirlerle onları ilkbahara hazırlayabiliriz Kuzey rüzgarlarından korumak karton veya bezle Suyuna itina , gayet az su ve sabahleyin verin geçe donabilir Sardunya ve benzerlerini kapalı bir ortama Naylonla örtmeyin aşırı nem bitkiyi çürütüyor Yumrulu bitkileri zambak kana yıldız gibi kuru yapraklarla örtün Şimdilik aklıma gelenler |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Hürmetle... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim
Sizlere sıcağı sıcağına bir bilgi aktarayım Selluka ve lobelia (belki başka tohumlarda vardır) kışın dışarda kalsa bile bu bitkilerin tohumları mevsimi geldimi yeşeriyor şimdi bahçeye dökmüş olduğum saksı topraklarından her iki bitkinın yeni fideleri ortaya çıktı Lobelia daha arsız iyi günler |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2013
|
Sayın ahmeter merhaba, afrika menekşesi bir tutkudur ve siz bu sevgiyi çok güzel aşılıyorsunuz teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayı Özen
Muğla olunca begonvil ön planda olmuyormu Sıçaklarda menekşeyi muhafaza edebiliyormusunuz İyi günler |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2013
|
Sayın Ahmeter merhaba, üç yıldır uğraşıyorum menekşeler için, en sonunda bu yıl onlarla anlaşabildim. Doğuya bakan bir pencerem var ev taş duvar klimada çalışınca gelişmeleri çok güzel oldu. Yapraktan yetişenler de keyifli. Begonvile gelince sizin yönteminizle çelikten diktim yeni sürgünler vermeye başladı. İyi akşamlar. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2012
|
Hocam umarım beni karşı kaldırımdan geçenler sınıfına koymuyorsunızdur. Sizden çok şeyler öğrendim. Bu yaz bahçemi sizden öğrendiğim bilgiler neticesinde yaptım. Bizden o olağanüstü bilgilerinizi eksik etmeyiniz. Selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba iyi akşamlar, Bu akşam siteye girmekte sorun yaşadık. Ne kadar alışmışım sizin ve diğer arkadaşların bahçelerini gezmeye. Çok şükür sorun giderilmiş. Afrika menekşesini 25 ekimde çelik yaptım yapraklar dik sağlıklı fakat yapraklanma olmadı . Daha ne kadar beklemem lazım. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sualinizi ve çevabı ilgili bölüme taşıdım Menekşe yapraktan çelik nasıl yapılır |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemde açılmaz sizi görmezse çiçekler
Lale .sümbül soğanlarının tam dikim zamanı .toprak tavında unutmayınız |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2013
|
Merhaba Ahmeter Bey; bu güzellikleri gördükçe çiçeklerinize değil de çiçek sevginize imrendim. Maşallah acaba seranızın genel bir fotoğrafını da paylaşırmısınız bütün güzellikleri bir arada görelim diye |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Hocam iyi günler, Bugün itibariyle İstanbul soğudu. Begonvilimi kapalı balkona aldım. Ama belki ev içi cam yanına da alabilirim. Ne dersiniz. Gün içinde odayı havalandırmak yeterli gelir mi? Çok mu sordum. Ama sorun diyorsunuz onun için . |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
iyi günler
Sayın Derya Teşekkür ederim serayı en kısa zamanda anlatacağım Sayın Birtane Begonviliniz balkonda kalsın içeri almayınız Bütün çiçekler güzel fakat Afrika menekşesine ilgi bütün dünyada son derecede fazla bloglarıma menekşe resmini koyduğum zaman bütün dünyadan mesajlar geliyor Menekşe bölümüne yazı yazdım okuyabilirsiniz Bende menekşeyi seviyorum bilgisayarda fon resmim menekşe |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Ahmet Hocam. Begonvil balkonda bu kışı geçirecek. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Seradan Çeşitli bitkilerin bir arada olması doğru değil fakat mecburen idare ediyoruz Yalnız orkideleri muhakkak ayırmak lazım ısı ve nem istekleri yüksek onun için seranın içinde bir ufak daha sera var Temizliğe azami itina gösteriyoruz muhakkak steril ithal malzeme kullanıyoruz Tamamen hobi satış yapmıyoruz |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Yine harikalarınızı paylaşmışsınız Sayın Ahmeter. Yılbaşı kaktüsleriniz bir harika ve çok mutlu görünüyorlar. Sevildiklerini hissediyorlar. Bu kış Sundavillayı ne yapıyoruz ? Dışarıda bırakmayı düşünüyordum ama yine de bir bilene sormak istedim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Edelvays
Serada olan sundavilla çiçek açmaya devam ediyor yaprakları tamamen yeşil dışarda olanı henüz seraya almadım yaprak sararmaları başladı havalar biraz daha soğuduğu vakit içeri alacağım Zaten bitki üşüdüğünü belli ediyor Yeriniz varsa alın derim İyi günler |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
İyi akşamlar Ahmet Er Hocam, Sundaville bende de var. Kapalı balkonda duruyor. Demirli paslı suyla sulanıyor. Keyfi yerinde ve bol bol çiçekli. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Beni peşinden koşturan güzel
CATTLEYA Bir ömür geçti |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu güzel çiçekle iyi akşamlar. Nadide bir çiçek anlaşılan. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
ne yaparsınız ömür günden güne geçiyor tıpkı cattleya gibi bir gün bizlerde boynumuzu bükeceğiz zamanı gelene kadar çınarlar gibi dimdik durmaya devam selamlar |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Gününüz aydın olsun
Bu ayın en güzel sarışını |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2013
|
Size de Günaydın Ahmeter Bey, ben de herkes gibi menekşe sevenlerdenim. Ama ben menekşe yetiştirmekte biraz acemiyim ancak 2 tanesini açtırabildim. Ama sizinkiler gibi güzel değil henüz. Benim bilgisayar fonumu da menekşe resmi süslüyor. Acaba kimin menekşesi? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
ne kadar güzel,öğretici.bundan sonra hergün buraya uğrayacağım.mini dipnot şeklindeki uyarılarınız çok güzel..sardunya ve ceylan bir de mavişlerim var.balkondalar.içeri almalı mıyım?ben bi kasa içinde üzerleri naylon örtülü balkonda tutuyordum.balkonum açık balkon.kaybetmek istemiyorum.baharda çiçekli hallerini görmek en büyük dileğim. ne yapmam gerekir sayın hocam? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Saat 17
İyi akşamlar Sayın Selahattin aynı duyguları yaşıyorum Sayın Derya yoksa benim menekşemmi ? Sayın Sudem don yapan akşamlarda içeri almanızda fayda var Kolay gelsin Not benim menekşem |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, begonvil, selluka, sera |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|