![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2006
|
HAKAN_O / Bahçem
Bahçenin bulunduğu şehir : Silivri Gümüşyaka, İstanbul Bahçenin büyüklüğü : 800 m2 Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : bol rüzgarlı, orta yağış Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 9a Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : hobi Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Boş arsa Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 10 Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Hayır Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Yok Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? ardiye ve konteyner,Kuyu Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Müstakil 2 katlı bir yazlık Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Karayemiş, Badem , Armut, Kiraz, Elma, can Eriği, Papaz Eriği , Süs eriği, Ayva, Üzüm, Şeftali , Gojiberry, Ceviz, Hünnap ,kayısı, Nar, İğde, Salkım söğüt,Yaban Mersini, Fıstık çamı, Elma, Leylandi,Gül,Zakkum Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : evet Gojiberryler Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Gojiberry Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? :evet Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Kuyu suyu Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : damlama sulama ve otomatik sulama makinası Toprak özellikleri : Bilmiyorum Kompost yapıyor musunuz? : evet Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : İlk başta diktiğimiz ağaçların konum ve aralıkları Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Meyve ağaçlarına yaprak kıvrilması bitlenme ve kurtlanmaya karşı Bahçeniz organik mi? : Evet Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Yanmış koyun gübresi ve kompost Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Fare ,köstebek,kaplumbağa Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : damlama Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Açık arazi İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : çevresine diktiğim leylandiler , Gojiberryler, Badem ağaçları Tetanoz aşısı oldunuz mu? : hayır Bahçemizin ilk hali, Yabani oylarla çevrili idi. Düzenleyen HAKAN_O : 06-11-2017 saat 03:47 Neden: eksik bilgileri düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
tesekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Son hali
Bahçemin son durumu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Armut cok iştahlı gözüküyor, cinsi limon armutumu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bu ilk yılım insallah gitgide tecrübe kazanacağız . Evet biraz daha çeşit yapmak istiyorum şu anda kabak karpuz kavun mısır domates biber (çarliston sivri dolmalık) çilek kıvırcık patlıcan salatalık var birde şu yabani otlar olmasa ![]() ama bana fikir verirseniz memnun olurum tavsiyeniz için teşekkürler. Düzenleyen HAKAN_O : 18-06-2009 saat 12:06 Neden: yenileme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Armut un cinsini bilmiyorum 1 tane deveci var ki bu odeğil . Resimdeki dediğiniz gibi limoni olabilir olgunlaşsında bakalım tadı nasılmıs bu arada mangal a beklerim . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2008
|
birde şu yabani otlar olmasa ama bana fikir verirseniz memnun olurum tavsiyeniz için teşekkürler. Sayın Hakan bey Siz kullandınız mı? bilmiyorum. Bahçelerin de hayvan gübresi kullananların ortak sorunu yabani otlar. Hayvanların beslenirken yedikleri otlar dışkıları ile birlikte bahçelere giriyor ve bol miktar da yabani ot oluşumuna neden oluyor. Size iyi ürünler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Gubresızde de olmuyor . Tsk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Leonardit kulanırsanız yaban otlarından kurtulursunuz. Yetişdiğiz ürünler organik olur, ürünlerin damak tadının arttığını ve raf ömrünün uzadığını görürsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Memnuniyetle açıklarım. Aslında yukarıda değinmiştim. Hayvanlar otla beslendikleri için dışkılarında bunlar doğal olarak bulunuyor. Kulananlar da bu otlu ürünü bahçelerine tarlaların da kullandıklarına bu otlar tekrar çıkıyor. Leonarditin içinde bu otlar yok. Her hangi bir kimyevi madde de bulunmadığı için yetişen ürün de organik oluyor. (Tabii ki daha önce o toprakta kimyasal gübreler kullanılmamışsa, yer altı sularından kimyasal kalıtılar gelmiyorsa veya havadan bir şeyler bulaşmıyorsa gibi detaylar hariç olmak üzere) Leonarditin içindeki hümik asit topraktaki bitkinin ihtiyaçı olan besin elementlerini çözüyor fülvik asit te başka yerlere tutunmasını önleyerek bitkiye kazandırıyor. Aslida internette leonarditle ilgili bir çok bilgi var. Celal Bayar Üniversitesi bitki besleme ve gübreleme uzmanı Doc.Dr.Tuncay Demirer'in Leonarditle ilgili bir çok seminerine katıldım. Köylüleri biligilemdirirken ve soru cevap konuşmalarından bu bilgileri edindim. Sonra da hem kendim denedim hem de bir çok kullanıcının neticelerini izledim. Kullananların son derece memnun olduklarını gördüm. Saygılarımla, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Passıflora
Yenı cıcek actı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Resım
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Bahcemın son durumu
Kabaklar buyudu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bahcenın son durumu
Karpuz ve kavunlarımı fareler yiyiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Kabaklarım oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Korkuluk çok güzel ama elindeki o ampul olmasa iyiyidi. Düzenleyen fikreteren : 10-10-2009 saat 21:12 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Onun içinde su var zamanla patlıyor hem kargaları korkutur hemde ıcındekı su ıle sulama deneyı yaptım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sezon AÇILDI Nisan 2010 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe 2010
Allah izin verirse bu sene daha güzel bir bahçem olacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
bu da Mafya
karşı komşunun köpeği adı mafya Nezaman gelsim kapının önünde duygu sömürüsü yapıyor hayvancağaz sürekli aç. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Yorumlarınız ıcın tesekkurler...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Bahce işlerinizde kolaylıklar diliyorum hakan bey. Komşunuzun köpeği mafya bizim komşumuzun kaçan köpeği duman' a benziyor hem tip, hem duygu sömürüsü konusunda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Hakan Bey, bizim hayvancağımız da hep açtır. ![]() ![]() Komşunuzun köpeğinde sanırım Kangallık var. Onlar da doymak nedir bilmezler. Ortadadaki kırmızı çiçekli bitki nedir? Faresiz, zararsız, bol ürünlü bir sezon dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
o çiçek kurudu ismini şu an hatırlamıyorum |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Selam Uzun zamandır bahçemin resimlerini yayınlamadım bu arada bahçeyi 270 m2 daha buyuttüm . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
diğerleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|