Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz
Sevgili Remzi Sarıoğlu bunun mantığını açıklarmısınız?
|
Sevgili Selahattin Yılmaz
Memnuniyetle açıklarım. Aslında yukarıda değinmiştim. Hayvanlar otla beslendikleri için dışkılarında bunlar doğal olarak bulunuyor. Kulananlar da bu otlu ürünü bahçelerine tarlaların da kullandıklarına bu otlar tekrar çıkıyor. Leonarditin içinde bu otlar yok. Her hangi bir kimyevi madde de bulunmadığı için yetişen ürün de organik oluyor. (Tabii ki daha önce o toprakta kimyasal gübreler kullanılmamışsa, yer altı sularından kimyasal kalıtılar gelmiyorsa veya havadan bir şeyler bulaşmıyorsa gibi detaylar hariç olmak üzere) Leonarditin içindeki hümik asit topraktaki bitkinin ihtiyaçı olan besin elementlerini çözüyor fülvik asit te başka yerlere tutunmasını önleyerek bitkiye kazandırıyor. Aslida internette leonarditle ilgili bir çok bilgi var. Celal Bayar Üniversitesi bitki besleme ve gübreleme uzmanı Doc.Dr.Tuncay Demirer'in Leonarditle ilgili bir çok seminerine katıldım. Köylüleri biligilemdirirken ve soru cevap konuşmalarından bu bilgileri edindim. Sonra da hem kendim denedim hem de bir çok kullanıcının neticelerini izledim. Kullananların son derece memnun olduklarını gördüm. Saygılarımla,