![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu.
|
devam
Bu günlerde hocalarımın ikiside rahatsızlıklarından dolayı yardıma gelemediler.Sağ olsun eniştem yardımlarını esirgemedi.Sevgili dostlar bahçe büyük olduğu halde halen gözüme küçük görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu.
|
devam
Geçen hafta tarlada ki 300 kök Amerikan asmasının Kök çevrelerini açtık ve deneme mahiyetinde eniştemle ilk kez aşılama yöntemini 8 köke uyguladık.Umarım aşılar tutar. Diğerleri gelecek ilk bahara kaldı.Aşı olarak yöremize ait üzüm türlerinin çeliklerini kullandık.Şimdiden 20-30 kök aşı kalemim var onları tarlanın belli bir yerine diktim. Onların gözlerinin patladığını gördüm.İsrail bademleri bu sene çiçek açtılar. Sumak ağacı,kivi ve diğer meyva ağaçlarımın da bazılarının gözleri patladı.Umarım sağlıklı bir şekilde yetişirler.Öğrendiğim bir şey varsa çiftçiliğin zor ve bir o kadar da sabır gerektiği.Allah'tan hocalarım ve ailem-şirinlerim var. ![]() Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Sayın Bahtiyar02 ne güzel yardımcılarınız var öyle maşallah.Çok güzel bi bahçeye sahip olucaksınız.Allah sevginizin emeklerinizin karşılığını vericek inşallah.Ailenizle ektiğiniz meyve ağaçlarının gölgesinde nice uzuz uzun yıllar oturmayı nasip eder inşallah.Sağlıkla sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Sayın bahtiyar kolay gelsin. Tohumlar ne oldu çimlendi mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Bahtiyar bey, eşiniz ve Mehmet Ali ile fotoğrafınız beni çocukluğuma götürdü. Büyükbabamın Küçükçekmece Kumsal'da karpuz ektiği tarlada derme çatma bir çardak vardı. (Karpuz ekilen alana bostan derdik, bilmem genel bir ad mıdır ?) Onun altında tarlanın bir köşesine ekilen domates, biber ve taze soğanları Prça parça koparılmış ekmeğe katık ederken, bize dünyanın en lezzetli yemeği gibi gelirdi. Anneme yalvarırdım gece de büyükbabamla bıraksın orda kalayım diye. Büyüklerimizi kaybedinceilk yıllarda yine ekilmeye devam edildi, sonra boş kaldı. Sonunda da belediye yeşil saha olarak ayırdı. Size ve ailenize toprağınızda sağlıklı günler dilerim. Hepsine selam olsun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili denizakvaryumu: karıkları Açmak için Yöresel adıyla NÜSVE aletini kullanıyoruz. İki kişiyle bu alet kullanılmaktadır.Biri ipi çekerken diğeri ise toprağı alıp karıkların çevresini düzgün bir şekilde oluşturmasını sağlıyor.Resmini ilk fırsatta eklerim. Kendim çizmeye çalıştım umarım bir fikir vermiştir. Sevgili fikreteren; Evet gönderdiğiniz bir kısmı çimlendi.Tekrar teşekkür ederim. Sevgili Vildan Sönmez; Anlattıklarınız hiç yabancı gelmiyor bizlere.Doğru Çocukluğumuzda büyük bir hevesle köye veya bağ bahçeye giderdik.Zamanla büyüklerimizin yerlerini doldurmaya çalışırken aynı duyguları şimdi çocuklarımıza yaşatmaya hissetmeleri için uğraşıyoruz. Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Tüm dostlara saygılar sunarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sevgili dostum, sana imrenmemek elde değil o kadar büyük yeri çekip ceviriyorsun müthiş bir istek ve zevkle, seni canı gönülden tebrik ederim. Bende üç gündür üç dönümlük tarlada deli divane gibi dolanıp duruyorum akşam oluyor ne yaptım diye bakıyorum ele avuca gelen bir şey yok gibi geliyor bana. Karpuzu kavunu diktim diyorsunuz ben daha dikmedim sizin cevabınıza göre dikecektim sanırım zamanı geldi hafta sonu dikeyim bende ne dersiniz. Hoşçakalın sağlıkla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Birol dostum Çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi bu delilik içimizde olduğu sürece ne yapsak yeridir. ![]() Bu hafta sonu tohumları dik derim.Kargolara para vermekten gına geldi. 4 Adet kalamatı(Eşek zeytini) için 30 tl ödedim. Kargo 56 tl tuttu.Bu kargolar sonunda benide agaclar.net sığınma evinde yerimi aldıracak. ![]() ![]() Sizlere ve diğer dostlara tüm çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Sevgiler saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bahtiyar02; Gerçekten işin zor. Yeni sezona girilirken, yine bir dolu fidanlar, aşılar, artan kalemlerin dikimi, çapalama.. Hızlı girdin. Ama mecbursun. Değil mi? Arazi geniş. Eeee! Birde hepimize bulaşan bir hastalık var ortada. ![]() Ama her geçen yıl bahçelere bakıp, şöyle bir önceki yılki haliyle kıyaslayıp, değişim ve güzelliği görünce insan...Değme keyfimize. Saglık ve mutluluk dolu bir sezon dileğimle. Selamlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili Satı Uğurtan Gurbette hayat özlemle geçer. Her şey gönlünüzce olsun. Sevgili Orhan Özbilgiç;Çok haklısınız.Kargolar bayağı sıkıntı yaratıyor. Birdaha kargo spariş etmeyeceğim diğiyorum ikinci gün yine kargolar kapıda ![]() Tüm Dostlara sevgiler saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili dostlar tarlamdaki bahçeye diktiğim bazı meyve türleri: Goji bery, Naşi armudu (ilk yılı ve çiçek açtı)Feyiko(kaymak ağacı ) Ihlamur ve Ters dutumuz(meyve dolu) Dilerim bu güzellikler tüm dostlara nasip olur. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu.
|
bahçeden görüntüler
Merhaba Sevgili dostlar; Bahçeye her hafta gitmek bir alışkanlık ve mecburiyet arz ediyor.Bu yıl bahçeye ektiğim ve diktiğim sebze ve meyve tohumları çimlendi.Salatalık,Ermeni hıyarı,Kabak türleri,Yerli karpuz ve diğer tür karpuz türleri,Ayçekirdeği(Günebakan) Menengüç(sakız ağacı) Yerli dut.İsviçreden ceviz meyvesi olarak getirtip çimlendirdiğim bu yıl çok güzel boylandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu.
|
devam
Ayçekirdeklerinin üstünde faydalı böcek olarak formdaki sesimlerden çıkardığım bu böceği resimledim.Umarım yanlış bilmiyorum ![]() Bahçenin bir bölümünde çok güzel görünüşlü daha çok kekiğe benzettiğim ancak tadı hiç benzemeyen,çiçekleri pembeve beya iki tür.Resimlerini sizlerle paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sevgili bahtiyar02 Uzun zamandır uğrayamamıştım bahcene bi bakayım neler yapmış dostum diye senden habersiz dolaştım durdum tarlanda, yorulduğumdada dere kenarında soluklanıp güzelce tavşan kanı çayımı içtim. ![]() Herşey çok güzel olmuş ellerine sağlık. Kivileri çeliktenmi yetiştirdin merak ettim çok güzel olmuşlar. Sağlıcakla kal |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Sevgili Bahtiyar02, Şu sarı çiçekli bitki bizim orada da çok yaygın. Bu mevsimde gerçekten güzel açıyorlar. Ayrıca pembe olanın kokusu çok keskindir. Ah birde yağmur yağsa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu.
|
Bahçede bir pazar günü
Merhaba dostlar; Bu pazar yine tarladaydık. İlk tarlaya girdiğimizde Sevgili hocam (Gönül ablam) ve eniştem bizden önce tarlaya gelmişlerdi. Öncelikle malzemeleri arçtan indirip aşağı hobi bahçesine taşıdık.Tarlada ablam,Eşim, ben ve şirin,şirine kaldık. İlk yaptığım hemen bahçedeki ilk göze çarpan ters dutumuzun yeni görünümüydü. ![]() Rokalalrımız çimlenmiş hatta tadına dahi baktık.Bahçenin demirbaşlarına katılacak olan Trabzon hurması ve Defne ağacı fidanı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu.
|
Devam
Su motorunu dere kenarına su çekmek için hazırlık yapıp ablamla getirdiğimiz Yerli biber,domates,patlıcan, süs biberleri ve değişik domates türlerini. kanalları ablam suyla doldurup bende bir yandan yanmış hayvan gübresini karık içerisine serpiyordum. karıklardaki su toprak tam emdikten sonra ablam hepsinden 50'şerden fazla fidan dikti. Deşti domatesleri uygulamalı olarak dostlar resimlerini istemişti.Onu deşti domates bölümünde anlatacağım. Öğleden sonra Traktörcü Abdulkadir dayı tarlaya geldi.Bağı ve meyve ağaçların aralarını tekrar sürdü. Ayçekirdekleri,ve diğer sebzeler,meyveler, bamya ve taze fasulyelerimiz gayet güzel çimlendi. Saat 16 civarı meyve ağaçlarının bir kısmını ve sebzelerin tamamını suladık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|