![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Moderatör
|
Bahtiyar abi eline sağlık. Bir şey soracağım Güneydoğu Anadolu Bölgesi'de neden ağaç dikimi az. 2006 sonu 2007 mayıs arası askerliğimi Batman'da yapmıştım. Adana'da her yer yeşil olduğu için oraya gidince ruhum sıkılmıştı oradakilere söyledim neden ağaç dikmiyorsunuz diye. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Güney Doğu Anadolu bölgesinde Adıyaman ilinde yaşıyan birisi olarak sizin tesbitinizi bende bire bir yaşıyorum. Canlı şahit benim bahçemin çevresinde eskiden ormandan kalma bir kaç alıç ağacından başka bir ağaç kalmamış. iki yıl önce bahçeye su kuyusu için sondaj yaparken yaşlı bir amca ile bir kaç yakın köyden tanıdık kişiler yanımıza geldi. Yaşlı adam bana " Bahtiyar bey sizin araziniz 13 dönüm ve hobi amaçlı uğraşıyor su kuyusunu kazdırıyorsunuz. Bizim 70 dönüm arazimiz var ve ekmek kapımız ama biz kuyu kazmadık bizde karar verdik su kuyusu kazdıracağız dedi. Ne oldu sonuç derseniz ****** söylenen tamamen lafta kaldı. Bildiğim kadarıyla yakın çevreme sorduğumda gençlerin köyde yaşamayı istemeyip büyük şehirlere çalışmaya veya okumayı tercih ettiklerinden ne hayvancılık nede tarım Yapılmakta. Kalan Anne Babaları tarafındanda araziler ya kendi ihtiyaçlarını karşılacak kadar sebze dikilmekte veya tahıl ekilmekte. Bölgemizde özellikle Adıyaman halkı Tütün tarımıyla uğraşırdı.Tütün kalkınca alternatif tarıma yönelmek maliyet gerektirdiğinden ancak ekonomisi iyi kişiler tarafından yapılmakta. Örnek Kayınbabam tarlalarına 2000 kök Hicaz narı dikti ürün satışına gelince çok cüzi fiyatlarda toptancılar alıp (350krş kğ fiyatı) piyasada 1,50tl yani eski parayla bir buçuk milyona satıyor. Tücar kabala almadığı gibi tek tek irilerini seçip alıyor. Kalan ürün ise elde kalıdıyor. İşlem veya değerlendirilecek başka bir yer olmadığı için ya kendilerine nar ekşisi yapılıyor veya çürüyor. Bir çok kişi nar ağaçlarını çekip başka alternatif olan İzmir Tütünü dikiyor. Yorumu size bırakıyorum.Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Bahtiyar bey daha çok yapacak işler var.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sayın bahtiyar bey, kolay gelsin. Bahar geldi iş yoğunluğu arttı. İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu.
|
15.03.2013 Hobi Bahçem
Merhaba Sevgili Dostlar. Bu yıl Bahçede çok işimiz var çok. Meyve ağaçlarının aralarındaki taşları toplayıp sıralı bir şekilde dizdik. Sevgili Eniştem Bağda aşı yayıyor, Aşılı bağları budayıp sırıklara bağlıyor. Ben, Sevgili ablam ve sevgili eşim taşları ayıklayıp diziyoruz.Bu yıl da Sevgili Hasan abimizi bize yardım etmesi için üçreti karşılığında çalıştırdık. Gündüz Bahçe çalışmaları gece balkon serada tohum ekme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bahçede çalışırken gök yüzünde Turnaların yoğun sesleriyle geçişlerini izledik. Atatürk Barajı göl suları yakın olduğundan sanırım göç yolları tarlamızın üstünede ![]() -Taşları ayıklamak bayağı zormuş.Bazı iri kayaları manivela yardımıyla çıkardığımız oldu.Sonuçta Toprağın yağışlardan dereye akmasını kısmende olsa azaltmış olacağımız gibi aynı zamanda çapalama ve otları ayıklamada daha rahat olacak. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu.
|
İzin bitti. Artık hafta sonları bahçeye gidebiliyoruz. Kızım Sara ben ve sevgili eşim. MehmetAli Okulda kursu olduğundan gelemedi. Düz kısımda bulunan diğer meyve ağaçlarının bel küreği ve kazma ile etrafını açmaya başladım. Otlar bayağı sarmış toprak sertleşmiş. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu.
|
Çok teşekkür ederim. Bahçede bedenen yorulmanız geçici oluyor.Huzur ve mutluluk herşeye değiyor. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-10-2013
|
Bahtiyar bey selamlar, ben forumun yeni üyelerindenim. Gaziantep liyim, ismim İbrahim forum a çok sevdiğim kızımın adıyla kaydoldum(Beyza), sizin gibi doğa aşığı insanların uğraşlarını görüp mutlu olmaktayım aynı zamanda bana da şevk ve güç vermekte. Çalışmalarınızı takdirle takip etmekteyim. Saygılar |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu.
|
Merhaba sevgili beyzaçiçek27; Aramıza hoşgeldiniz.Sizi uyarıyım bu siteye girmek kolay çıkmak çok zor. Kesinlikle bağımlılık yapar istesenizde kurtulamıyorsunuz bir süre sonra bizimgibi deliler kervanına katılırsınız.![]() Tekrar aramıza hoş geldiniz.Kızınız beyza'yı yerimize öpün. Saygılar |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
|
Sayın bahtiyar02 gerçekten öyleymiş ben iki senedir merak ettiğim konulara bakıyordum bu siteye... sonunda üye oldum ama bide baktımki hergün defalarca foruma bakmaktan kendimi alamıyorum ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn bahtiyar02 çalışmalarınızı ilgiyle ve imrenerek izledim.Bravo size ve ailenize.Yaz başında deşti domates yazılarınızı takip etmiştim ama arazi çalışmalarını yeni gördüm .sizden deşti domates ve varsa iri çekirdek karpuz tohumu istiyebilirmiyim? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sevgili bahtiyar02 uzun zamandır bahcenize de siteye de sık giremiyordum sizi de bahcenizi de özlemişim. Dostum görüşmek üzere. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu.
|
2014 Hobi bahçem
Merhaba Dostlar; 2014 Hobi bahçemizde çalışmalar aralıklı olsada devam etmekte. Bu yıl işim gereği bahçeye ancak haftada bir gidebiliyoruz.İş çok ancak zaman yok. Bağ evimizin hemen yanında küçük bir alana güller,kaktüs ve çilek diktik. İlk baharda çok güzel oluyor. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu.
|
2014 Hobi bahçe
Bahçede çekirdeksiz nar,tohumdan yetişen keçiboynuzu,mine, zakkum, hicaz hurması, palmiye(sevgili Sonul dostmun gönderdiği) incirler tek tek redimlerini ekleyip forumu meşkul etmek istemedim. Bu arada Sevgili annem ve hocam yine yardımlarını esirgemedi |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2013
|
Bu mevsim yine güzel sebzeler, meyveler göreceğiz inşallah. Emeklerinizin karşılınığını kat kat alacağınızı umuyor kolaylıklar diliyorum.. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sayın bahtiyar02 merhaba, hobi bahçeniz renklenmeye başlamış annenizin eşinizin ve çocuklarınızın da yardımıyla hep beraber el birliği ile size yardım etmeleri takdire şayan. Allah annenize sağlık ve uzun ömürler versin ki, her zaman büyüklerimizin yardımına ve desteğine ihtiyacımız var rabbim onları başımızdan eksik etmesin dilerim. Anneniz işi biliyor ne de olsa eski toprak, enerjisini topraktan alacağı için yalın ayak yumuşacık toprağa basıvermiş, toprağa yalınayak basmayı ben de çok severim çok hoşuma gider. Sizlere kolay gelsin, ürünleriniz bol olsun dilerim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-12-2011
|
Allah huzurunuzu daim etsin. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu.
|
devam
Resimlere devam 1- İri tür Hünnap 2- Kuruduğunu sandığım Afyon türü Cevizim tekrar filizlendi Bahçede bir çok ağaç türümde filizlenme sevincini yaşadım.3- Afyon türü ceviz 4- üç adet kızılcıktan biri 5- Naşi armudu |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu.
|
Devam
![]() Aşısız iki kök keçiboynuzu fidanlarımdan birincisi ![]() Aşılı iki kök keçiboynuzu fidanlarımdan birincisi ![]() Aşısız dört kök kestane fidanlarımdan birincisi ![]() Bağımızın uzaktan bir bölümünün görünüşü ![]() Adıyaman İlçelerinden Tut ilçemizden gelen domates türlerinden çiçek açmış bir fidan |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu.
|
Mehmet ALİ'nin gözünden bahçemiz
Merhaba Dostlar; 2-3 yıllık yanmış küçükbaş hayvan gübresinin yerine diktiğimiz Sulu yetiştirdiğimiz domateslerimizin durumları gerçektende güzel. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda ağaçlarımızın etrafını Sevgili Hasan abimiz açtı Gayet güzel ve geniş oldu.Rahatlıkla sulama yapabileceğiz Gojiy Bery her yıl meyvelerin oranları artıyor ve irileşiyor. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu.
|
devam
İspanya Arbeguine Bodur zeytinlerimiz ilk kez zeytin tuttu. Sebzelerimizin gelişmeleri ve çocuklarımın merakları mutlu ediyor. Rosella bitkimizi ilk kez tohumdan yetiştirip bahçeye diktik yerlerini sevmişler ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2010
|
Abi uzun zaman sonra bahçeni ziyaret ettim. Allah bereketini artırsın. Nenemin ellerinden öperim. Kolaylıklar temennisi ile.. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sevgili tarla kuşu, tugrulbaba,Kayahann ve sevgili Tubay Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Sevgili Tubay; Uzun zaman oldu sizi sitede göremiyordum. Adıyaman'a gelip gidiyormusunuz? Saygılar |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|