agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2891Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-03-2013, 11:11   #1
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Bahtiyar abi eline sağlık. Bir şey soracağım Güneydoğu Anadolu Bölgesi'de neden ağaç dikimi az. 2006 sonu 2007 mayıs arası askerliğimi Batman'da yapmıştım. Adana'da her yer yeşil olduğu için oraya gidince ruhum sıkılmıştı oradakilere söyledim neden ağaç dikmiyorsunuz diye.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2013, 22:56   #2
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Bahtiyar abi eline sağlık. Bir şey soracağım Güneydoğu Anadolu Bölgesi'de neden ağaç dikimi az. 2006 sonu 2007 mayıs arası askerliğimi Batman'da yapmıştım. Adana'da her yer yeşil olduğu için oraya gidince ruhum sıkılmıştı oradakilere söyledim neden ağaç dikmiyorsunuz diye.
Sevgili h_dogan;
Güney Doğu Anadolu bölgesinde Adıyaman ilinde yaşıyan birisi olarak sizin tesbitinizi bende bire bir yaşıyorum. Canlı şahit benim bahçemin çevresinde eskiden ormandan kalma bir kaç alıç ağacından başka bir ağaç kalmamış. iki yıl önce bahçeye su kuyusu için sondaj yaparken yaşlı bir amca ile bir kaç yakın köyden tanıdık kişiler yanımıza geldi. Yaşlı adam bana " Bahtiyar bey sizin araziniz 13 dönüm ve hobi amaçlı uğraşıyor su kuyusunu kazdırıyorsunuz. Bizim 70 dönüm arazimiz var ve ekmek kapımız ama biz kuyu kazmadık bizde karar verdik su kuyusu kazdıracağız dedi. Ne oldu sonuç derseniz ****** söylenen tamamen lafta kaldı. Bildiğim kadarıyla yakın çevreme sorduğumda gençlerin köyde yaşamayı istemeyip büyük şehirlere çalışmaya veya okumayı tercih ettiklerinden ne hayvancılık nede tarım Yapılmakta. Kalan Anne Babaları tarafındanda araziler ya kendi ihtiyaçlarını karşılacak kadar sebze dikilmekte veya tahıl ekilmekte. Bölgemizde özellikle Adıyaman halkı Tütün tarımıyla uğraşırdı.Tütün kalkınca alternatif tarıma yönelmek maliyet gerektirdiğinden ancak ekonomisi iyi kişiler tarafından yapılmakta. Örnek Kayınbabam tarlalarına 2000 kök Hicaz narı dikti ürün satışına gelince çok cüzi fiyatlarda toptancılar alıp (350krş kğ fiyatı) piyasada 1,50tl yani eski parayla bir buçuk milyona satıyor. Tücar kabala almadığı gibi tek tek irilerini seçip alıyor. Kalan ürün ise elde kalıdıyor. İşlem veya değerlendirilecek başka bir yer olmadığı için ya kendilerine nar ekşisi yapılıyor veya çürüyor. Bir çok kişi nar ağaçlarını çekip başka alternatif olan İzmir Tütünü dikiyor. Yorumu size bırakıyorum.
Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2013, 21:22   #3
Moderatör

h_dogan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
Sevgili h_dogan;
Güney Doğu Anadolu bölgesinde Adıyaman ilinde yaşıyan birisi olarak sizin tesbitinizi bende bire bir yaşıyorum. Canlı şahit benim bahçemin çevresinde eskiden ormandan kalma bir kaç alıç ağacından başka bir ağaç kalmamış. iki yıl önce bahçeye su kuyusu için sondaj yaparken yaşlı bir amca ile bir kaç yakın köyden tanıdık kişiler yanımıza geldi. Yaşlı adam bana " Bahtiyar bey sizin araziniz 13 dönüm ve hobi amaçlı uğraşıyor su kuyusunu kazdırıyorsunuz. Bizim 70 dönüm arazimiz var ve ekmek kapımız ama biz kuyu kazmadık bizde karar verdik su kuyusu kazdıracağız dedi. Ne oldu sonuç derseniz ****** söylenen tamamen lafta kaldı. Bildiğim kadarıyla yakın çevreme sorduğumda gençlerin köyde yaşamayı istemeyip büyük şehirlere çalışmaya veya okumayı tercih ettiklerinden ne hayvancılık nede tarım Yapılmakta. Kalan Anne Babaları tarafındanda araziler ya kendi ihtiyaçlarını karşılacak kadar sebze dikilmekte veya tahıl ekilmekte. Bölgemizde özellikle Adıyaman halkı Tütün tarımıyla uğraşırdı.Tütün kalkınca alternatif tarıma yönelmek maliyet gerektirdiğinden ancak ekonomisi iyi kişiler tarafından yapılmakta. Örnek Kayınbabam tarlalarına 2000 kök Hicaz narı dikti ürün satışına gelince çok cüzi fiyatlarda toptancılar alıp (350krş kğ fiyatı) piyasada 1,50tl yani eski parayla bir buçuk milyona satıyor. Tücar kabala almadığı gibi tek tek irilerini seçip alıyor. Kalan ürün ise elde kalıdıyor. İşlem veya değerlendirilecek başka bir yer olmadığı için ya kendilerine nar ekşisi yapılıyor veya çürüyor. Bir çok kişi nar ağaçlarını çekip başka alternatif olan İzmir Tütünü dikiyor. Yorumu size bırakıyorum.
Saygılar
Bu tesbitinize tamamen katılıyorum. Malesef üreticinin adam akıllı üretim yapması malını satabilmesine bağlı ama tüccarlar kesinlikle çok acımasız. Sadece kendini düşünüyor. Olan üreticiye ve tüketiciye oluyor. Bizim Adana'da bile portakalın kilosu dalında 35 kr iken tezgahta 1 tl'den satılıyorsa varın siz düşünün. Şu anda çiftçiler ne ekeceğini şaşırmış durumda. Çiftçinin elinde mal oldumu fiyatlar düşüyor, mal tüccarın eline geçtimi çiftçide mal kalmadı mı fiyatlar artıyor. Büyük marketler ve tüccarlar parayı götürüyor.

Eski 18-10-2013, 17:51   #4
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
Sevgili h_dogan;
Saygılar
Bahtiyar bey; Çok fazla olmasa da biraz bahçenizde yaptıklarınıza baktım. İstediğiniz gibi bir bahçeniz olur. Yeniden nar zamanındayız. Alınmayan narları nar ekşisi olarak yapıp satma durumu olmuyor mu. Bizim buralarda çok fazla bilinmese de şu anda doğal nar ekşisi kullananlar gittikçe artmakta. Ancak satılanların çoğu glikozdan yapılanlar. Nar ekşisi olarak yapınca uzun süre kalabileceğini düşünüyorum. Bozulma durumu olmadığı zaman satma aralığı daha çok olur diye düşünüyorum. Sitedeki arkadaşlar bile alabilirler.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2013, 15:49   #5
Ağaç Dostu

fikreteren's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2007
Bahtiyar bey daha çok yapacak işler var..

fikreteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2013, 21:16   #6
Ağaç Dostu

vehibe's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2011
Sayın bahtiyar bey, kolay gelsin. Bahar geldi iş yoğunluğu arttı. İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız.

vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2013, 11:41   #7
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

15.03.2013 Hobi Bahçem

Merhaba Sevgili Dostlar.
Bu yıl Bahçede çok işimiz var çok. Meyve ağaçlarının aralarındaki taşları toplayıp sıralı bir şekilde dizdik. Sevgili Eniştem Bağda aşı yayıyor, Aşılı bağları budayıp sırıklara bağlıyor. Ben, Sevgili ablam ve sevgili eşim taşları ayıklayıp diziyoruz.Bu yıl da Sevgili Hasan abimizi bize yardım etmesi için üçreti karşılığında çalıştırdık. Gündüz Bahçe çalışmaları gece balkon serada tohum ekme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Eklenen Resimler

Eski 03-04-2013, 11:47   #8
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Bahçede çalışırken gök yüzünde Turnaların yoğun sesleriyle geçişlerini izledik. Atatürk Barajı göl suları yakın olduğundan sanırım göç yolları tarlamızın üstünede
-Taşları ayıklamak bayağı zormuş.Bazı iri kayaları manivela yardımıyla çıkardığımız oldu.Sonuçta Toprağın yağışlardan dereye akmasını kısmende olsa azaltmış olacağımız gibi aynı zamanda çapalama ve otları ayıklamada daha rahat olacak.

Eklenen Resimler

Eski 03-04-2013, 12:07   #9
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

İzin bitti. Artık hafta sonları bahçeye gidebiliyoruz. Kızım Sara ben ve sevgili eşim. MehmetAli Okulda kursu olduğundan gelemedi. Düz kısımda bulunan diğer meyve ağaçlarının bel küreği ve kazma ile etrafını açmaya başladım. Otlar bayağı sarmış toprak sertleşmiş.

Eklenen Resimler

Eski 03-04-2013, 12:37   #10
Moderatör

h_dogan's Avatar

Elinize sağlık. Bahçe işi ne kadar yorucu olsa da beyin rahatladığı için bence yorgunluğa fazlasıyla değiyor. İnşallah bahçeniz bu sene daha yeşil ve bereketli olur.

Eski 03-04-2013, 12:45   #11
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Elinize sağlık. Bahçe işi ne kadar yorucu olsa da beyin rahatladığı için bence yorgunluğa fazlasıyla değiyor. İnşallah bahçeniz bu sene daha yeşil ve bereketli olur.
Çok teşekkür ederim. Bahçede bedenen yorulmanız geçici oluyor.Huzur ve mutluluk herşeye değiyor.

Eski 03-04-2013, 14:28   #12
Ağaç Dostu

attar's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2012
Galeri: 7
oh ne güzel tatil

attar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2013, 14:42   #13
Yeni Üye

beyzaçiçek27's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2013
Bahtiyar bey selamlar, ben forumun yeni üyelerindenim. Gaziantep liyim, ismim İbrahim forum a çok sevdiğim kızımın adıyla kaydoldum(Beyza), sizin gibi doğa aşığı insanların uğraşlarını görüp mutlu olmaktayım aynı zamanda bana da şevk ve güç vermekte. Çalışmalarınızı takdirle takip etmekteyim. Saygılar

beyzaçiçek27 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2013, 13:17   #14
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Merhaba sevgili beyzaçiçek27;
Aramıza hoşgeldiniz.Sizi uyarıyım bu siteye girmek kolay çıkmak çok zor. Kesinlikle bağımlılık yapar istesenizde kurtulamıyorsunuz bir süre sonra bizimgibi deliler kervanına katılırsınız.
Tekrar aramıza hoş geldiniz.Kızınız beyza'yı yerimize öpün.
Saygılar

Eski 08-12-2013, 15:04   #15
Ağaç Dostu

habiş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2013
Sayın bahtiyar02 gerçekten öyleymiş ben iki senedir merak ettiğim konulara bakıyordum bu siteye... sonunda üye oldum ama bide baktımki hergün defalarca foruma bakmaktan kendimi alamıyorum

habiş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2013, 15:36   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-08-2011
Sn bahtiyar02 çalışmalarınızı ilgiyle ve imrenerek izledim.Bravo size ve ailenize.Yaz başında deşti domates yazılarınızı takip etmiştim ama arazi çalışmalarını yeni gördüm .sizden deşti domates ve varsa iri çekirdek karpuz tohumu istiyebilirmiyim?

Yenisu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2014, 22:48   #17
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Sevgili bahtiyar02
uzun zamandır bahcenize de siteye de sık giremiyordum sizi de bahcenizi de özlemişim. Dostum görüşmek üzere.

Birol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2014, 20:49   #18
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

2014 Hobi bahçem

Merhaba Dostlar;
2014 Hobi bahçemizde çalışmalar aralıklı olsada devam etmekte. Bu yıl işim gereği bahçeye ancak haftada bir gidebiliyoruz.İş çok ancak zaman yok. Bağ evimizin hemen yanında küçük bir alana güller,kaktüs ve çilek diktik. İlk baharda çok güzel oluyor.

Eklenen Resimler

Eski 06-05-2014, 20:56   #19
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

2014 Hobi bahçe

Bahçede çekirdeksiz nar,tohumdan yetişen keçiboynuzu,mine, zakkum, hicaz hurması, palmiye(sevgili Sonul dostmun gönderdiği) incirler tek tek redimlerini ekleyip forumu meşkul etmek istemedim. Bu arada Sevgili annem ve hocam yine yardımlarını esirgemedi

Eklenen Resimler

Eski 07-05-2014, 01:00   #20
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-04-2013
Bu mevsim yine güzel sebzeler, meyveler göreceğiz inşallah. Emeklerinizin karşılınığını kat kat alacağınızı umuyor kolaylıklar diliyorum..

TRAKLI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 11:04   #21
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Sayın bahtiyar02 merhaba, hobi bahçeniz renklenmeye başlamış annenizin eşinizin ve çocuklarınızın da yardımıyla hep beraber el birliği ile size yardım etmeleri takdire şayan. Allah annenize sağlık ve uzun ömürler versin ki, her zaman büyüklerimizin yardımına ve desteğine ihtiyacımız var rabbim onları başımızdan eksik etmesin dilerim.

Anneniz işi biliyor ne de olsa eski toprak, enerjisini topraktan alacağı için yalın ayak yumuşacık toprağa basıvermiş, toprağa yalınayak basmayı ben de çok severim çok hoşuma gider.
Sizlere kolay gelsin, ürünleriniz bol olsun dilerim.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2014, 12:41   #22
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-12-2011
Allah huzurunuzu daim etsin.

zeyve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2014, 21:19   #23
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

devam

Resimlere devam
1- İri tür Hünnap
2- Kuruduğunu sandığım Afyon türü Cevizim tekrar filizlendi Bahçede bir çok ağaç türümde filizlenme sevincini yaşadım.
3- Afyon türü ceviz
4- üç adet kızılcıktan biri
5- Naşi armudu

Eklenen Resimler

Eski 22-05-2014, 21:47   #24
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Devam

Name:  DSCF4271.jpg
Views: 749
Size:  68.9 KB
Aşısız iki kök keçiboynuzu fidanlarımdan birincisi

Name:  DSCF4273.jpg
Views: 698
Size:  59.2 KB
Aşılı iki kök keçiboynuzu fidanlarımdan birincisi

Name:  DSCF4274.jpg
Views: 729
Size:  65.0 KB
Aşısız dört kök kestane fidanlarımdan birincisi

Name:  DSCF4318.jpg
Views: 720
Size:  59.8 KB
Bağımızın uzaktan bir bölümünün görünüşü

Name:  DSCF4289.jpg
Views: 735
Size:  73.8 KB
Adıyaman İlçelerinden Tut ilçemizden gelen domates türlerinden çiçek açmış bir fidan

Eski 07-06-2014, 18:08   #25
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Sevgili Kayahann;
Çok teşekkür ederim. Siyah nar çeliklerini fidancılardan almadım.Özel bir yerden aldım. İsmini veya adresini sizde taktir edersiniz ki paylaşmam doğru olmaz.
Saygılar.

Eski 07-06-2014, 18:30   #26
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Mehmet ALİ'nin gözünden bahçemiz

Merhaba Dostlar;
2-3 yıllık yanmış küçükbaş hayvan gübresinin yerine diktiğimiz Sulu yetiştirdiğimiz domateslerimizin durumları gerçektende güzel.
Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda ağaçlarımızın etrafını Sevgili Hasan abimiz açtı
Gayet güzel ve geniş oldu.Rahatlıkla sulama yapabileceğiz
Gojiy Bery her yıl meyvelerin oranları artıyor ve irileşiyor.

Eklenen Resimler

Eski 07-06-2014, 18:44   #27
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

devam

İspanya Arbeguine Bodur zeytinlerimiz ilk kez zeytin tuttu.
Sebzelerimizin gelişmeleri ve çocuklarımın merakları mutlu ediyor.
Rosella bitkimizi ilk kez tohumdan yetiştirip bahçeye diktik yerlerini sevmişler

Eklenen Resimler

Eski 08-06-2014, 20:46   #28
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-10-2010
Abi uzun zaman sonra bahçeni ziyaret ettim. Allah bereketini artırsın. Nenemin ellerinden öperim. Kolaylıklar temennisi ile..

tugrulbaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2014, 20:36   #29
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Sevgili tarla kuşu, tugrulbaba,Kayahann ve sevgili Tubay
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Sevgili Tubay; Uzun zaman oldu sizi sitede göremiyordum. Adıyaman'a gelip gidiyormusunuz?
Saygılar

Eski 10-06-2014, 12:27   #30
Ağaç Dostu

Tubay's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2008
Galeri: 2
Merhabalar Adıyaman'a eski sıklıkta gelemiyorum.İşi gücü bıraktım artık evde bebek bakıyorum

Tubay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026