![]() |
|
![]() |
#661 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Kelimelerin içinden paylaşımlara.
Alıntı:
Çölün kumullarının içindeki organik maddenin varlığı kadar etkinlik gösterirken, vadiler yeşiliklere bürünmesinin sebebi vadi içindeki doğal çeşitliliğe bağlı olarak adeta suni bir cennet meydana gelmesidir, bizlerinde bu ölçüleri kabul edersek bahçelerimizi kışın bu dinlendirme dönemine zengin içerikli organik maddeleri sağlalıyarak topraklarımızın içeriğindeki canlıların hayatiyetlerini sağlarken onlarıda aktif ederek bu organik maddelerinin işlenmelerini sağlamaları ile bahçelerimizde yetişecek bitkilerin ihtiyaçlarını karşılamada öne çıkmış oluruz. Canlılığın sebebi beslenmedir enerjidir, kış şartlarında bu sürecin işlemesi yavaşlladığı görülmektedir, burada bize düşen bu kış şartlarının olumsuzluklarını azaltma yönünde davranarak bitkilerimizi nasıl izole ediyorsak topraklarımızın da bu olumsuz şartlara karşı önlemlerimizi almamızın gerekliliğne dikkat çekmeyi amaçlamaktadır, sevgilerimle hoşça kalın, Saygılarımla.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet bahce citimiz bitti. Yapim asamalariyla resimlemeye calistim. Ortada bos kalan iki yere kapilar girecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Ağaç Dostu
|
................... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Ağaç Dostu
|
Yilin ilk acan calisi hamamelis oldu. Bahcede en yavas büyüyen bitkilerden biri ama minik sari cicekleri cok sirin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Çitleriniz hayırlı olsun. Bahar bakıyor galiba ufaktan ufaktan. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Ağaç Dostu
|
sevgili çiçeksever70, Benim bahçe sayfamda sarı kantaronları sormuştunuz, aşağıdaki linkte açıklaması var, görmek istersiniz diye düşündüm. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=809 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Ağaç Dostu
|
Bahar bakacak ama karli hava rahat vermiyor ki, bu hafta yine kar uyarisi geldi. Artik ancak Mart sonu kollari sivayip budama bicme islerine gececegiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Çitleriniz çok güzel olmuş bahçeniz yeşerince daha gösterişli olacak. Yeşermeye başlayınca bahçede gezinmeye başlarız artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim Fatma hanim. Ortancar cicek acinca citlerin arasindan baslarini rahatca uzatip, dogal bir görünüm olustursun diye bu forma karar kildik. Kapilar da takilinca daha güzel olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Ağaç Dostu
|
Sezonun ikinci cicegi viburnum bodnantese dawn. Henüz cicekleri tamamen acmadi, acinca tekrar eklerim. Cok hos bir kokusu var. Rüzgâr estikce tatli tatli insanin burnuna geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2011
|
sevgili çiceksever 70 gülleriniz çok tatlılar tomurcuklanmak için biribiriyle yarışıyolar sanki.. camelya ağacınıza doğrususu iyi bakmıssınız bende dikmiştim ama büyütemedim kuruyup gitti.. hayırlı günler geçirmeniz dileğiyle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim, güller gercekten de tomurcuk dolu ben de gidip gelip bakiyorum ama bizde Mayis`tan önce acmaz. Kamelyam aslinda kahverengi yaprak dolu umarim kendini toparlar. Henüz kötü yapraklari kesip gübrelemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet kapimizi da ekledik. Kendimiz yapinca ancak bu kadar oldu ama bahceye her yil harcanan paralari düsündükce en ekonomik yolla halletmek daha mantikli geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ciceksever70; Uzun zamandanberi bahçeleri gezememiştim. artık yavaş yavaş dolaşıyorum. Sizin bahçedede ben görmeyeli epeyce bir güzellik ortaya çıkmış. Var olan iki kış çiçeğinizi saymazsak tabii. Onlar en güzelleri. ![]() Bence çit çok hoş olmuş. Hele ahşap eskidikçe daha bir doğallaşacak ve daahada güzel görünecek. Hamamelis ve Viburnum Bodnantese dawn baharı müjdeler gibiler. Şuracıkta ne kaldı zaten. ![]() Bu günlerde çiçeklenmesini bitirmek üzere ama ben henüz tohum falan görmedim. Buraları çok nemli olduğundan mıdır ne? Birçok bitki (Abutilon gibi.) tohum tutmuyor. Geçenlerde Çarşamba Hükümet konağı önünde benimkinin dedesini! gördüm. ![]() Sevgi ve selamlarımla.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yaz budleja, weigelia gibi calilari da bahceme eklemek istiyorum yakinda marketlere gelir alirim. Gerci boylari kücük geliyor, ciceklenmesi gecikiyor ancak tabii cok daha hesapli. 2 euro gibi bir paraya köklü bir cali fidani bulabiliyorum en azindan. Bu yaz bahcede fazla calisamayacagim bebek dolayisiyla. Bir iki soganli bitkiyi bile zor ektim karnim rahat vermiyor. Ben de bu yaz biraz keyfini sürerim bahcenin, bugüne kadar hep calistim. Bir cay icmeye diye iniyorum hemen gözüme bir seyler takiliyor cayim bitmeden elimde eldivenler, aletler ise koyuluyorum. Sizin de istediginiz bir tohum varsa lütfen yazin. Haftaya sebze tohumlari almaya gidecegim bakarim. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaç Dostu
|
Sağlık olsun. Bu yazda işleri biraz rölantiye alırsınız olur biter. sizler gençsiniz. Hayallerinizi gerçekleştirebilmek için acele etmeyin. Önünüzde daha çok yıllar var. Özelikle Budlejia ve diğeri (Weigelia) çok hızlı büyüyen çalılar. Budlejia bende iki tane var. Her sene 20-30 cm. den traşlıyorum. Daha çok dal ve daha çok çiçek tabii. Ağustosta 2 metreyi geçiyor boyları. Diğerini yeni diktim. O Mayıs sonu ve haziranda iki-üç hafta çiçekli kalıyormuş. çok hızlıda gelişiyormuş. Ama Kelebek Çalıları yaz boyunca çiçekli vede kokulu. ![]() Tohum öneriniz için teşekkürederim. Şimdilik aklımda bir şey yok. Şayet olursa yardımınızı isterim. Herşey gönlünüzce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Ağaç Dostu
|
Evet evet! İlk senesi çiçekleniyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Ağaç Dostu
|
Bu cok güzel bir haber Orhan bey cünkü bu sabah markette tanesi 1,5 euro`dan bulunca iki tane Budlejia bir tane de Weigelia aldim. Daha da cok alirdim da esim artik nereye dikeceksin, ben elimi bile sürmem diye söylenince korka korka üc tanede kaldim. Ama Budlejia oldukca büyüyen bir cali zaten buralarda bahcelerde var her yil kisacik budadiklarini görüyorum, yazin yine de aciyor. Gecen yildan beri aklimda bu yil kismetmis. Weigelia`yi da cok istiyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Ağaç Dostu
|
Budlejia`larimi ve Weigelia`yi bahcede toprak kaymasi problemi olan yere, köklerin yayilip topragi tutmasi dilegiyle diktim. Oldukca günes alan bir yer, umarim yerlerini severler. Elimde son kalan soganlilar olan lilium ve anemonlari da diktim. Hazir havalar güzelken seri halde calisamamak cok kötü. Agir aksak calisiyorum iste. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaç Dostu
|
Bir kac ilkbahar güzelligi... Yakinda onlar gecer diger soganlilar acmaya baslar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili çiçeksever70, kardelen tarlası gibi olmuş bahcen. Bayıldım bu görüntüye. Yeni yaptığınız citlere clematis mi sardıracaksın (hayal etim de) Ellerin dert görmesin, elinde cay yazın tadını cıkar. Ben kelebek çalısı aramaya gidiyorum. Aklıma birşey düştü yine ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Clematis`i ben de kapi kismina düsündüm ancak diger bölümlerde ortancalar var yazin büyüyüp cicek acinca citlerden baslarini uzatirlar nasil olsa. Bu yaz mecburen bahcede misafir sanatci olacagim bebek dogana kadar. Simdiden oflaya puflaya calisiyorum son aylarda nasil olur kimbilir. Kelebek calisini tavsiye ederim. Cok güzel bir cali ve kisa da dayanikli. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Sayın ciceksever70; Maaşallah bahara siz de hazırlanıyorsunuz. Aman kendinize ve bebeğinize dikkat edin. Allah'a emanet olun... Komşunuzun kardelenli bahçesi çok çok güzelmiş. İnsan imreniyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim sevgili Uzayli. Ufak tefek bir seyler yapmaya calisiyorum. Kendime bir liste yaptim her güne birkac sey sigdiriyorum. Malum tek isim bahce degil cocuklar, ev... Yavas yavas yoluna koyacagiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Oof kardelenler muhteşem görünüyor benimkiler açmadı bu sene kapalı balkonda diyemi acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Kardeş bahçemize kardeş bahçeden, gelen baharla beraber bol çiçekli ve sağlıklı günler dileriz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu
|
Kardelen soguk sever diye biliyorum sevgili Günebakan... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim Yücel bey. Ben de size güzel bir bitki sezonu diliyorum, sizin isiniz benden zor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|