agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2838Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-01-2011, 08:28   #661
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Kelimelerin içinden paylaşımlara.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Tesekkür ederim sayin Maviarzu. Su anda bahce yine karlar altinda umarim ilkbaharda kendini yeniden toparlar.
Sevgili ciceksever70;Şu anda bahce yine karlar altinda umarim ilkbaharda kendini yeniden toparlar Bu sözlerinizi yorumluyarak bir paylaşım başlatmak istiyorum, doğa bu kış şartlarını değerlendirerek kendini dinlendiriyor, tabii bu sizin bahçenizle sınırlı değil bu genel bir oluşum, ne varki toprak içi canlıların doğanın uyanması, içeriğindeki organik zenginlik mertebesinde olacaktır.

Çölün kumullarının içindeki organik maddenin varlığı kadar etkinlik gösterirken, vadiler yeşiliklere bürünmesinin sebebi vadi içindeki doğal çeşitliliğe bağlı olarak adeta suni bir cennet meydana gelmesidir, bizlerinde bu ölçüleri kabul edersek bahçelerimizi kışın bu dinlendirme dönemine zengin içerikli organik maddeleri sağlalıyarak topraklarımızın içeriğindeki canlıların hayatiyetlerini sağlarken onlarıda aktif ederek bu organik maddelerinin işlenmelerini sağlamaları ile bahçelerimizde yetişecek bitkilerin ihtiyaçlarını karşılamada öne çıkmış oluruz.

Canlılığın sebebi beslenmedir enerjidir, kış şartlarında bu sürecin işlemesi yavaşlladığı görülmektedir, burada bize düşen bu kış şartlarının olumsuzluklarını azaltma yönünde davranarak bitkilerimizi nasıl izole ediyorsak topraklarımızın da bu olumsuz şartlara karşı önlemlerimizi almamızın gerekliliğne dikkat çekmeyi amaçlamaktadır, sevgilerimle hoşça kalın, Saygılarımla..

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 08:39   #662
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Sevgili ciceksever70;Şu anda bahce yine karlar altinda umarim ilkbaharda kendini yeniden toparlar Bu sözlerinizi yorumluyarak bir paylaşım başlatmak istiyorum, doğa bu kış şartlarını değerlendirerek kendini dinlendiriyor, tabii bu sizin bahçenizle sınırlı değil bu genel bir oluşum, ne varki toprak içi canlıların doğanın uyanması, içeriğindeki organik zenginlik mertebesinde olacaktır.

Çölün kumullarının içindeki organik maddenin varlığı kadar etkinlik gösterirken, vadiler yeşiliklere bürünmesinin sebebi vadi içindeki doğal çeşitliliğe bağlı olarak adeta suni bir cennet meydana gelmesidir, bizlerinde bu ölçüleri kabul edersek bahçelerimizi kışın bu dinlendirme dönemine zengin içerikli organik maddeleri sağlalıyarak topraklarımızın içeriğindeki canlıların hayatiyetlerini sağlarken onlarıda aktif ederek bu organik maddelerinin işlenmelerini sağlamaları ile bahçelerimizde yetişecek bitkilerin ihtiyaçlarını karşılamada öne çıkmış oluruz.

Canlılığın sebebi beslenmedir enerjidir, kış şartlarında bu sürecin işlemesi yavaşlladığı görülmektedir, burada bize düşen bu kış şartlarının olumsuzluklarını azaltma yönünde davranarak bitkilerimizi nasıl izole ediyorsak topraklarımızın da bu olumsuz şartlara karşı önlemlerimizi almamızın gerekliliğne dikkat çekmeyi amaçlamaktadır, sevgilerimle hoşça kalın, Saygılarımla..
Sevgili Epsody, kisin toprak tamamen donuyor zaten biz en azindan Nisan basina kadar hic dokunmuyoruz. Kar ve yagmur sanirim yeterince besliyor. Kompost yapiyorum biraz ama istedigim kadar cabuk olmuyor belki meyve bahcesine kazdigimi cukuruda acikta kaldigi icindir bilemiyorum. Bu yil kapali bir kompost kutusu alacagim. Ama dogal yemek artiklarini atmayip hep bu cukurda biriktiriyoruz. Satin aldigimiz gübrelerin de dogal ve organik olmasina özen gösteriyorum. Dogal odun külü, talas da kullandigim malzemeler arasinda. Iki yildir kuslar icin koydugumuz yuvalarin faydasini gördüm. Kuslar cogaldikca kabuksuz salyangozlar azaldi, ya da bize öyle geliyordur bilemiyorum. Bahcede bolca ugur böcegi, ari, solucanlar, ne ararsaniz var. Bu dogalligi bozmamaya calisiyoruz. Siz cok daha profesyonel calisiyorsunuz biz henüz emekleme dönemindeyiz. Her yil yeni seyler ögreniyoruz. Sevgiler.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2011, 12:40   #663
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Nihayet bahce citimiz bitti. Yapim asamalariyla resimlemeye calistim. Ortada bos kalan iki yere kapilar girecek.

Eklenen Resimler

YeniGine beğendi.
Eski 11-02-2011, 12:41   #664
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

...................

Eklenen Resimler

YeniGine beğendi.
Eski 11-02-2011, 12:44   #665
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Yilin ilk acan calisi hamamelis oldu. Bahcede en yavas büyüyen bitkilerden biri ama minik sari cicekleri cok sirin.

Eklenen Resimler

YeniGine beğendi.
Eski 11-02-2011, 13:16   #666
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-11-2010
Çitleriniz hayırlı olsun. Bahar bakıyor galiba ufaktan ufaktan.

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2011, 14:22   #667
Ağaç Dostu

hozat's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2009
Galeri: 45
sevgili çiçeksever70,

Benim bahçe sayfamda sarı kantaronları sormuştunuz,
aşağıdaki linkte açıklaması var, görmek istersiniz diye düşündüm.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=809

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2011, 14:35   #668
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız Mesajı Göster
Çitleriniz hayırlı olsun. Bahar bakıyor galiba ufaktan ufaktan.
Bahar bakacak ama karli hava rahat vermiyor ki, bu hafta yine kar uyarisi geldi. Artik ancak Mart sonu kollari sivayip budama bicme islerine gececegiz.

Eski 11-02-2011, 15:10   #669
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-01-2010
Çitleriniz çok güzel olmuş bahçeniz yeşerince daha gösterişli olacak. Yeşermeye başlayınca bahçede gezinmeye başlarız artık.

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2011, 15:28   #670
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay Mesajı Göster
Çitleriniz çok güzel olmuş bahçeniz yeşerince daha gösterişli olacak. Yeşermeye başlayınca bahçede gezinmeye başlarız artık.
Tesekkür ederim Fatma hanim. Ortancar cicek acinca citlerin arasindan baslarini rahatca uzatip, dogal bir görünüm olustursun diye bu forma karar kildik. Kapilar da takilinca daha güzel olacak.

Eski 19-03-2011, 16:01   #671
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Sezonun ikinci cicegi viburnum bodnantese dawn. Henüz cicekleri tamamen acmadi, acinca tekrar eklerim. Cok hos bir kokusu var. Rüzgâr estikce tatli tatli insanin burnuna geliyor.

Eklenen Resimler

YeniGine beğendi.
Eski 19-03-2011, 16:28   #672
Ağaç Dostu

serhat55's Avatar

Giriş Tarihi: 25-02-2011
sevgili çiceksever 70 gülleriniz çok tatlılar tomurcuklanmak için biribiriyle yarışıyolar sanki.. camelya ağacınıza doğrususu iyi bakmıssınız bende dikmiştim ama büyütemedim kuruyup gitti.. hayırlı günler geçirmeniz dileğiyle..

serhat55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2011, 16:52   #673
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serhat55 Mesajı Göster
sevgili çiceksever 70 gülleriniz çok tatlılar tomurcuklanmak için biribiriyle yarışıyolar sanki.. camelya ağacınıza doğrususu iyi bakmıssınız bende dikmiştim ama büyütemedim kuruyup gitti.. hayırlı günler geçirmeniz dileğiyle..
Tesekkür ederim, güller gercekten de tomurcuk dolu ben de gidip gelip bakiyorum ama bizde Mayis`tan önce acmaz. Kamelyam aslinda kahverengi yaprak dolu umarim kendini toparlar. Henüz kötü yapraklari kesip gübrelemedim.

Eski 19-03-2011, 17:02   #674
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Nihayet kapimizi da ekledik. Kendimiz yapinca ancak bu kadar oldu ama bahceye her yil harcanan paralari düsündükce en ekonomik yolla halletmek daha mantikli geldi.

Eklenen Resimler

YeniGine beğendi.
Eski 23-03-2011, 05:58   #675
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Sevgili ciceksever70;
Uzun zamandanberi bahçeleri gezememiştim. artık yavaş yavaş dolaşıyorum. Sizin bahçedede ben görmeyeli epeyce bir güzellik ortaya çıkmış. Var olan iki kış çiçeğinizi saymazsak tabii. Onlar en güzelleri.

Bence çit çok hoş olmuş. Hele ahşap eskidikçe daha bir doğallaşacak ve daahada güzel görünecek.

Hamamelis ve Viburnum Bodnantese dawn baharı müjdeler gibiler. Şuracıkta ne kaldı zaten. Hamamelis' i görünce, benden, olursa tohumuna talip olduğunuz Lonicera Fragrantissima aklıma geldi.
Bu günlerde çiçeklenmesini bitirmek üzere ama ben henüz tohum falan görmedim. Buraları çok nemli olduğundan mıdır ne? Birçok bitki (Abutilon gibi.) tohum tutmuyor. Geçenlerde Çarşamba Hükümet konağı önünde benimkinin dedesini! gördüm. Bugün onun yanına gidip tohum var mı bakacağım. Unutmuş değilim.
Sevgi ve selamlarımla..

Name:  001.jpg
Views: 643
Size:  74.1 KB

Name:  003.jpg
Views: 628
Size:  70.8 KB

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2011, 07:06   #676
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Sevgili ciceksever70;
Uzun zamandanberi bahçeleri gezememiştim. artık yavaş yavaş dolaşıyorum. Sizin bahçedede ben görmeyeli epeyce bir güzellik ortaya çıkmış. Var olan iki kış çiçeğinizi saymazsak tabii. Onlar en güzelleri.

Bence çit çok hoş olmuş. Hele ahşap eskidikçe daha bir doğallaşacak ve daahada güzel görünecek.

Hamamelis ve Viburnum Bodnantese dawn baharı müjdeler gibiler. Şuracıkta ne kaldı zaten. Hamamelis' i görünce, benden, olursa tohumuna talip olduğunuz Lonicera Fragrantissima aklıma geldi.
Bu günlerde çiçeklenmesini bitirmek üzere ama ben henüz tohum falan görmedim. Buraları çok nemli olduğundan mıdır ne? Birçok bitki (Abutilon gibi.) tohum tutmuyor. Geçenlerde Çarşamba Hükümet konağı önünde benimkinin dedesini! gördüm. Bugün onun yanına gidip tohum var mı bakacağım. Unutmuş değilim.
Sevgi ve selamlarımla..

Eklenti 198079

Eklenti 198080
Cok tesekkür ederim Orhan bey. Lonicera da cok görkemliymis gercekten de. Biz de arayisi icindeyiz ancak seralarda bulamadik. Kisa dayanikli oldugunu okudum, normalde bahcelerde hanimeli de rahatlikla yetisiyor burada ve tüm kis yesil kaliyor ancak buna rastlamadim. Kismet artik.
Bu yaz budleja, weigelia gibi calilari da bahceme eklemek istiyorum yakinda marketlere gelir alirim. Gerci boylari kücük geliyor, ciceklenmesi gecikiyor ancak tabii cok daha hesapli. 2 euro gibi bir paraya köklü bir cali fidani bulabiliyorum en azindan.
Bu yaz bahcede fazla calisamayacagim bebek dolayisiyla. Bir iki soganli bitkiyi bile zor ektim karnim rahat vermiyor. Ben de bu yaz biraz keyfini sürerim bahcenin, bugüne kadar hep calistim. Bir cay icmeye diye iniyorum hemen gözüme bir seyler takiliyor cayim bitmeden elimde eldivenler, aletler ise koyuluyorum.
Sizin de istediginiz bir tohum varsa lütfen yazin. Haftaya sebze tohumlari almaya gidecegim bakarim. Sevgiler.

Eski 23-03-2011, 09:48   #677
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sağlık olsun. Bu yazda işleri biraz rölantiye alırsınız olur biter. sizler gençsiniz. Hayallerinizi gerçekleştirebilmek için acele etmeyin. Önünüzde daha çok yıllar var.
Özelikle Budlejia ve diğeri (Weigelia) çok hızlı büyüyen çalılar. Budlejia bende iki tane var. Her sene 20-30 cm. den traşlıyorum. Daha çok dal ve daha çok çiçek tabii. Ağustosta 2 metreyi geçiyor boyları. Diğerini yeni diktim. O Mayıs sonu ve haziranda iki-üç hafta çiçekli kalıyormuş. çok hızlıda gelişiyormuş. Ama Kelebek Çalıları yaz boyunca çiçekli vede kokulu.

Tohum öneriniz için teşekkürederim. Şimdilik aklımda bir şey yok. Şayet olursa yardımınızı isterim.

Herşey gönlünüzce olsun.

Eski 23-03-2011, 11:34   #678
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Sağlık olsun. Bu yazda işleri biraz rölantiye alırsınız olur biter. sizler gençsiniz. Hayallerinizi gerçekleştirebilmek için acele etmeyin. Önünüzde daha çok yıllar var.
Özelikle Budlejia ve diğeri (Weigelia) çok hızlı büyüyen çalılar. Budlejia bende iki tane var. Her sene 20-30 cm. den traşlıyorum. Daha çok dal ve daha çok çiçek tabii. Ağustosta 2 metreyi geçiyor boyları. Diğerini yeni diktim. O Mayıs sonu ve haziranda iki-üç hafta çiçekli kalıyormuş. çok hızlıda gelişiyormuş. Ama Kelebek Çalıları yaz boyunca çiçekli vede kokulu.

Tohum öneriniz için teşekkürederim. Şimdilik aklımda bir şey yok. Şayet olursa yardımınızı isterim.

Herşey gönlünüzce olsun.
Tesekkür ederim Orhan bey. Budlejia`nin cabuk büyümesine sevindim. Uygun fiyatli bulunca birkac tane alayim o zaman. Acaba ilk sene hemen cicekleniyor mu? Leylaklar iki üc yil bekletiyor cünkü.

Eski 23-03-2011, 15:14   #679
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Tesekkür ederim Orhan bey. Budlejia`nin cabuk büyümesine sevindim. Uygun fiyatli bulunca birkac tane alayim o zaman. Acaba ilk sene hemen cicekleniyor mu? Leylaklar iki üc yil bekletiyor cünkü.
Evet evet! İlk senesi çiçekleniyor..

Eski 24-03-2011, 11:38   #680
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Evet evet! İlk senesi çiçekleniyor..
Bu cok güzel bir haber Orhan bey cünkü bu sabah markette tanesi 1,5 euro`dan bulunca iki tane Budlejia bir tane de Weigelia aldim. Daha da cok alirdim da esim artik nereye dikeceksin, ben elimi bile sürmem diye söylenince korka korka üc tanede kaldim. Ama Budlejia oldukca büyüyen bir cali zaten buralarda bahcelerde var her yil kisacik budadiklarini görüyorum, yazin yine de aciyor. Gecen yildan beri aklimda bu yil kismetmis. Weigelia`yi da cok istiyordum.

Eklenen Resimler

Eski 24-03-2011, 14:57   #681
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Budlejia`larimi ve Weigelia`yi bahcede toprak kaymasi problemi olan yere, köklerin yayilip topragi tutmasi dilegiyle diktim. Oldukca günes alan bir yer, umarim yerlerini severler.
Elimde son kalan soganlilar olan lilium ve anemonlari da diktim. Hazir havalar güzelken seri halde calisamamak cok kötü. Agir aksak calisiyorum iste.

Eski 24-03-2011, 15:34   #682
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Bir kac ilkbahar güzelligi... Yakinda onlar gecer diger soganlilar acmaya baslar.

Eklenen Resimler

YeniGine ve milaca2010 beğendi.
Eski 24-03-2011, 16:09   #683
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Sevgili çiçeksever70, kardelen tarlası gibi olmuş bahcen. Bayıldım bu görüntüye.

Yeni yaptığınız citlere clematis mi sardıracaksın (hayal etim de)

Ellerin dert görmesin, elinde cay yazın tadını cıkar.

Ben kelebek çalısı aramaya gidiyorum. Aklıma birşey düştü yine

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2011, 20:30   #684
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Sevgili çiçeksever70, kardelen tarlası gibi olmuş bahcen. Bayıldım bu görüntüye.

Yeni yaptığınız citlere clematis mi sardıracaksın (hayal etim de)

Ellerin dert görmesin, elinde cay yazın tadını cıkar.

Ben kelebek çalısı aramaya gidiyorum. Aklıma birşey düştü yine
Sevgili Cemo o komsumuzun bahcesi ne yazik ki ancak son iki yildir artarak bizim bahceye dogru cogaliyor kardelenler.
Clematis`i ben de kapi kismina düsündüm ancak diger bölümlerde ortancalar var yazin büyüyüp cicek acinca citlerden baslarini uzatirlar nasil olsa.
Bu yaz mecburen bahcede misafir sanatci olacagim bebek dogana kadar. Simdiden oflaya puflaya calisiyorum son aylarda nasil olur kimbilir.
Kelebek calisini tavsiye ederim. Cok güzel bir cali ve kisa da dayanikli. Sevgiler.

YeniGine beğendi.
Eski 24-03-2011, 20:47   #685
Ağaç Dostu

Uzaylı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Sayın ciceksever70; Maaşallah bahara siz de hazırlanıyorsunuz. Aman kendinize ve bebeğinize dikkat edin. Allah'a emanet olun...

Komşunuzun kardelenli bahçesi çok çok güzelmiş. İnsan imreniyor...

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2011, 21:07   #686
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı Mesajı Göster
Sayın ciceksever70; Maaşallah bahara siz de hazırlanıyorsunuz. Aman kendinize ve bebeğinize dikkat edin. Allah'a emanet olun...

Komşunuzun kardelenli bahçesi çok çok güzelmiş. İnsan imreniyor...
Tesekkür ederim sevgili Uzayli. Ufak tefek bir seyler yapmaya calisiyorum. Kendime bir liste yaptim her güne birkac sey sigdiriyorum. Malum tek isim bahce degil cocuklar, ev... Yavas yavas yoluna koyacagiz.

Eski 24-03-2011, 21:30   #687
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Oof kardelenler muhteşem görünüyor benimkiler açmadı bu sene kapalı balkonda diyemi acaba

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2011, 21:34   #688
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Kardeş bahçemize kardeş bahçeden, gelen baharla beraber bol çiçekli ve sağlıklı günler dileriz

Yücel Canpolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2011, 21:45   #689
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
Oof kardelenler muhteşem görünüyor benimkiler açmadı bu sene kapalı balkonda diyemi acaba
Kardelen soguk sever diye biliyorum sevgili Günebakan...

Eski 24-03-2011, 21:47   #690
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat Mesajı Göster
Kardeş bahçemize kardeş bahçeden, gelen baharla beraber bol çiçekli ve sağlıklı günler dileriz
Tesekkür ederim Yücel bey. Ben de size güzel bir bitki sezonu diliyorum, sizin isiniz benden zor.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025