View Single Post
Eski 23-03-2011, 07:06   #676
ciceksever70
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Sevgili ciceksever70;
Uzun zamandanberi bahçeleri gezememiştim. artık yavaş yavaş dolaşıyorum. Sizin bahçedede ben görmeyeli epeyce bir güzellik ortaya çıkmış. Var olan iki kış çiçeğinizi saymazsak tabii. Onlar en güzelleri.

Bence çit çok hoş olmuş. Hele ahşap eskidikçe daha bir doğallaşacak ve daahada güzel görünecek.

Hamamelis ve Viburnum Bodnantese dawn baharı müjdeler gibiler. Şuracıkta ne kaldı zaten. Hamamelis' i görünce, benden, olursa tohumuna talip olduğunuz Lonicera Fragrantissima aklıma geldi.
Bu günlerde çiçeklenmesini bitirmek üzere ama ben henüz tohum falan görmedim. Buraları çok nemli olduğundan mıdır ne? Birçok bitki (Abutilon gibi.) tohum tutmuyor. Geçenlerde Çarşamba Hükümet konağı önünde benimkinin dedesini! gördüm. Bugün onun yanına gidip tohum var mı bakacağım. Unutmuş değilim.
Sevgi ve selamlarımla..

Eklenti 198079

Eklenti 198080
Cok tesekkür ederim Orhan bey. Lonicera da cok görkemliymis gercekten de. Biz de arayisi icindeyiz ancak seralarda bulamadik. Kisa dayanikli oldugunu okudum, normalde bahcelerde hanimeli de rahatlikla yetisiyor burada ve tüm kis yesil kaliyor ancak buna rastlamadim. Kismet artik.
Bu yaz budleja, weigelia gibi calilari da bahceme eklemek istiyorum yakinda marketlere gelir alirim. Gerci boylari kücük geliyor, ciceklenmesi gecikiyor ancak tabii cok daha hesapli. 2 euro gibi bir paraya köklü bir cali fidani bulabiliyorum en azindan.
Bu yaz bahcede fazla calisamayacagim bebek dolayisiyla. Bir iki soganli bitkiyi bile zor ektim karnim rahat vermiyor. Ben de bu yaz biraz keyfini sürerim bahcenin, bugüne kadar hep calistim. Bir cay icmeye diye iniyorum hemen gözüme bir seyler takiliyor cayim bitmeden elimde eldivenler, aletler ise koyuluyorum.
Sizin de istediginiz bir tohum varsa lütfen yazin. Haftaya sebze tohumlari almaya gidecegim bakarim. Sevgiler.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön