agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2838Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-06-2012, 10:47   #1651
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop Mesajı Göster
Clematisler de hep aynı etiket sorunu var. Değişik etiketli aldığım 5 clematisin 3 tanesi Jackmanii, 2 tanesi justa çıktı. Yakında ev mor çiçekli ev olarak kayıtlara geçecek
Bu bitkinin adı nedir bölümünde tturt geçen sene senin bilinmeyenin aynısını yayınlamış. O çiçeğin aynısını geçen hafta ben ucunda minik koyu kırmızı amaranthuslardaki minik çiçeklerden olduğu için söktüm. Seninkinin akibetini merak ettim. Sevgiler.
Sevgili jineop bitki bir lonicera cesidi ama hangisi onu bilemedim. Acinca hep beraber görecegiz artik. Sevgiler.

jineop beğendi.
ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2012, 10:50   #1652
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren Mesajı Göster
Hocam size kolaylıklar diliyorum birde yakınlarınızda boş ev var mı? Taşınmayı düşünüyorum da bunca güzelliği gördükten sonra Harika, mükemmel, süper, harikulade yok tarif edemiyorum işte...

Hani şöyle yakınlarda bir yerde olsaydınız da en azından çit dibinden arada sırada bahçenizi gözetleseydik Saygılar
Cok tesekkür ederim güzel sözlerinize. Ben kendi icimde daha o harikaligi yakalayamadim gözüm sürekli kusur ve yapilmasi gereken isleri görüyor. Ama sanirim bu duygular da bize calisma ve daha iyisini yapma sevki veriyor. Sevgiyle kalin.

gilan, jineop ve Mete Tiren beğendi.
Eski 13-06-2012, 09:02   #1653
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Havlu püskülüm iki yillik bekleyisten sonra nihayet acti. Nedense sadece alt kisimlari ciceklendi ama olsun o bile yeter. Orman tarafindaki beyaz ise cicek dolu.

Eklenen Resimler

Eski 13-06-2012, 09:07   #1654
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Beyaz cali ortancam önce yesil acip sonra beyaza dönüyor. Gecen yil celikten bir tane daha ürettik. Digerleri ise tüm mavilestirici gübreye ragmen keyiflerince renkleniyorlar. Yagmurlu havadan en mutlu olan bitkilerim.

Eklenen Resimler

Eski 21-06-2012, 09:19   #1655
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Günes varken resim cekmeyi sevmiyorum net cikmiyor diye, ama bazi cicekler de sadece günes varken aciyor...

Eklenen Resimler

Eski 21-06-2012, 09:21   #1656
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Yaban güllerim tüm ihtisamlariyla actilar ama ilk cicekler bozulmaya baslayinca o yokuslu yerde durup budamak canimi cikariyor. Ancak budadikca neredeyse Aralik basina kadar cicekli kaliyorlar.

(Bugün kismetse o yokuslu bölüm bicilecek).

Eklenen Resimler

Eski 21-06-2012, 09:24   #1657
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Yaz güzelleri bir bir kendini göstermeye basladi.

Eklenen Resimler

Eski 21-06-2012, 09:25   #1658
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Bu güzel gülü eklemeden de edemedim...

Eklenen Resimler

Eski 21-06-2012, 12:05   #1659
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Tüm bitkiler çok mutlu, hallerinden çok memnunlar. İşte en güzel bahçe formu bu.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2012, 12:19   #1660
Ağaç Dostu

hberbul's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2011
Ben de içiçe girmiş doğal kır görünümünde bahçeleri çok seviyorum.Sizin bahçeniz de onlardan...
Güller bitki ve çiçeklerin arasında daha bi mutlu duruyor.
Ellerinize sağlık...

hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2012, 13:05   #1661
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hberbul Mesajı Göster
Ben de içiçe girmiş doğal kır görünümünde bahçeleri çok seviyorum.Sizin bahçeniz de onlardan...
Güller bitki ve çiçeklerin arasında daha bi mutlu duruyor.
Ellerinize sağlık...
Cok tesekkür ederim güzel sözleriniz icin. Bu icicelik biraz da mecburiyetten oluyor cünkü kendimi tutamayip cok cesit ekiyorum. Ama bu durumdan ben de memnunum.

Eski 21-06-2012, 17:37   #1662
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Toprak kaymasindan sikayetci oldugum drenaj duvarinin üzerini ancak bu kadar islah edebildim. Artik toprak kaymiyor ancak daha fazla ne yapabilirim bir fikrinizi alayim dedim. Gerci her yani bitki doldu. Dün orayi boydan boya el makasi ile bictim. Bugün elimi kullanamiyorum.

Eklenen Resimler

Eski 21-06-2012, 17:39   #1663
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

En sorunlu bölüm olan bu köseden kalip kalip toprak dökülüyordu. Iki yildir oraya ektigim iki forsythia, bir kelebek calisi ve üc yabani gül toprak kaymasini cok güzel engellediler.

Eklenen Resimler

Eski 29-06-2012, 08:52   #1664
Ağaç Dostu

syuksek's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2009
Galeri: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Toprak kaymasindan sikayetci oldugum drenaj duvarinin üzerini ancak bu kadar islah edebildim. Artik toprak kaymiyor ancak daha fazla ne yapabilirim bir fikrinizi alayim dedim. Gerci her yani bitki doldu. Dün orayi boydan boya el makasi ile bictim. Bugün elimi kullanamiyorum.
Sevgili çiçeksever70,

Bahçenizin o kır doğallığını çok beğeniyorum. Ayrıca hiç yardım almadan tüm yoğunluğun yanında bu denli keyifli bir bahçe yaratmanızı da takdirle takip ediyorum. Lupinlerinize de bayılıyorum...

Bu drenaj duvarı fotograftan göründüğü kadarı ile bana biraz tehlikeli geldi. Mevsimler değişiyor, dünyanın dört bir yanından sel, yağış fırtına haberleri geliyor bu yaz mevsiminde
Çok yoğun bir yağış ile bu duvarınız risk altında olabilir. Ayrıca drenaj duvarlarında suları drene etmek için borular olur diye biliyorum, fotograflarda göremedim. Belki bir uzmana göstermekte fayda olabilir.
Duvarın üzerindeki toprak alanı ağaçlandırmak da bir fikir olabilir. Ağaç kökleri toprak kaymasını engelliyor...

Çocuklarınız ve tüm ailenizle mutlu bir hayat diliyorum...

Sevgilerimle,

ciceksever70 ve mrduran beğendi.
syuksek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2012, 10:04   #1665
Ağaç Dostu

syuksek's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2009
Galeri: 13
Name:  N. Peyzaj Resim 200.jpg
Views: 3495
Size:  62.4 KB
Sitede dikkatimi çekmiş olan bu resimdeki istinat duvarı kadar yüksek olmasa da güvenli istinat duvarı, üzerinde sarmaşıklar, yasemin, dibinde küp içinde çiçekler, ortancalar...
İnşaat kepçesi ile eğim oyulacak, fazla topraklar çıkarılıp bu duvar yapılacak.
Hem bahçeniz de genişler size ve çocuklara oyun alanı olabilir. Bahçenizin bu eğimi avantaja çevrilir.

Veyahut :

Name:  kaucuk tile (2).jpg
Views: 862
Size:  19.0 KB

Name:  kaucuk_kaplama.jpg
Views: 1219
Size:  27.1 KB
Sarmaşık yerine bu duvara çocuklar için bir basket potası bile konulabilir...
Zemini de tartan zemin ile kaplarsanız alın size basket sahası ve çocuk parkı...

Çok mu abarttım ne dersiniz

Sevgiler

Düzenleyen syuksek : 29-06-2012 saat 13:27
syuksek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2012, 19:07   #1666
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syuksek Mesajı Göster
Sevgili çiçeksever70,

Bahçenizin o kır doğallığını çok beğeniyorum. Ayrıca hiç yardım almadan tüm yoğunluğun yanında bu denli keyifli bir bahçe yaratmanızı da takdirle takip ediyorum. Lupinlerinize de bayılıyorum...

Bu drenaj duvarı fotograftan göründüğü kadarı ile bana biraz tehlikeli geldi. Mevsimler değişiyor, dünyanın dört bir yanından sel, yağış fırtına haberleri geliyor bu yaz mevsiminde
Çok yoğun bir yağış ile bu duvarınız risk altında olabilir. Ayrıca drenaj duvarlarında suları drene etmek için borular olur diye biliyorum, fotograflarda göremedim. Belki bir uzmana göstermekte fayda olabilir.
Duvarın üzerindeki toprak alanı ağaçlandırmak da bir fikir olabilir. Ağaç kökleri toprak kaymasını engelliyor...

Çocuklarınız ve tüm ailenizle mutlu bir hayat diliyorum...

Sevgilerimle,
Güzel sözleriniz icin cok tesekkür ederim. Toprak altinda suyun gitmesi icin bir boru düzenegi var ama biz evi aldigimizda böyleydi biz de pek memnun degiliz. Drenaj duvarinin arkasi dag oldugu icin evin bodrumlari sürekli rutubet oluyor. Zaman icinde orayi degistirmek ve daha uygun hale getirmek istiyoruz ancak burada hem firmalardan randevu almak cok zor hem de oldukca masrafli bu tür isler. Ancak hep aklimizda olan bir proje.
Toprak kaymasini iki yildir önledim, cok sükür artik kaymiyor yamac olan yerde de meyve agaclari var. Ancak orasi degisirse oldukca fazla bitki sökmem gerekecek. Sevgiler.

Eski 29-06-2012, 19:11   #1667
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syuksek Mesajı Göster
Eklenti 313400
Sitede dikkatimi çekmiş olan bu resimdeki istinat duvarı kadar yüksek olmasa da güvenli istinat duvarı, üzerinde sarmaşıklar, yasemin, dibinde küp içinde çiçekler, ortancalar...
İnşaat kepçesi ile eğim oyulacak, fazla topraklar çıkarılıp bu duvar yapılacak.
Hem bahçeniz de genişler size ve çocuklara oyun alanı olabilir. Bahçenizin bu eğimi avantaja çevrilir.

Veyahut :

Eklenti 313404

Eklenti 313403
Sarmaşık yerine bu duvara çocuklar için bir basket potası bile konulabilir...
Zemini de tartan zemin ile kaplarsanız alın size basket sahası ve çocuk parkı...

Çok mu abarttım ne dersiniz

Sevgiler
Fikir icin cok tesekkür ederim. Evet bizim de aklimizda kepce ile orayi derinlestirip daha büyük bir duvar yaptirmak. Ancak biz bu projeyi gerceklestirene kadar cocuklar ne kadar büyür, bilemiyorum. Eski sahipleri evle dag arasindaki mesafeyi cok dar birakmislar. Bizimki cok eski bir ev tabii simdi yapilan evler cok daha profesyonel.

Eski 29-06-2012, 20:45   #1668
Ağaç Dostu

ayhan219's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2011
Alıntı:
Cok tesekkür ederim güzel sözlerinize. Ben kendi icimde daha o harikaligi yakalayamadim gözüm sürekli kusur ve yapilmasi gereken isleri görüyor. Ama sanirim bu duygular da bize calisma ve daha iyisini yapma sevki veriyor. Sevgiyle kalin.
Merhaba siz hergün içinde olduğunuzdan gelişmeleri farkedemiyorsunuz belkide

Montaigne nın bir denemesinde
bir çiftlikte bir kadın yeni doğan buzağıyı kucağına alıp gezdiriyor ve alışkanlık yapıp hergün gezdirmeye devam ediyor
buzağı koca boğa oluyor ve hanımefendi boğayı gezdirmeye devam ediyor...

ayhan219 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2012, 10:02   #1669
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Dolu en cok hosta gibi büyük yaprakli bitkilere zarar verdi, yapraklari delik desik.

Eklenen Resimler

Eski 01-07-2012, 10:06   #1670
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Doludan sarsilmasina ragmen jineopcugumun iberisleri morlu beyazli acti. Bugüne kadar neden yetistirmemisim bilmiyorum. Beni bu cicekle tanistirdigin icin tesekkürler arkadasim. Nemophylalarim ne yazik ki dolunun agirligini tasiyamadi.

Eklenen Resimler

Eski 01-07-2012, 10:07   #1671
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Bu güzellikten de bunca yil nasil uzak kalmisim... Ama kisin nasil korurum bilemiyorum.

Eklenen Resimler

Eski 01-07-2012, 10:09   #1672
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Vee günlerdir süren bekleyisim sona erdi... Merak edilen cicek mis kokulu bir hanimeli cikti. Yasasin artik bahce kapisindan girerken de misler gibi kokacak!!!

Eklenen Resimler

Eski 01-07-2012, 16:30   #1673
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Kocaman bir maşallah diyorum, ama bu sefer bahçene değil, bu bahçeyi bu hale getirdiğin için sana.
Üç çocuk, bir evin tüm görevleri ve üstüne böyle muhteşem bitkileri olan bir bahçe yapmak, tebrik ediyorum ciceksever'im.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2012, 21:25   #1674
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Kocaman bir maşallah diyorum, ama bu sefer bahçene değil, bu bahçeyi bu hale getirdiğin için sana.
Üç çocuk, bir evin tüm görevleri ve üstüne böyle muhteşem bitkileri olan bir bahçe yapmak, tebrik ediyorum ciceksever'im.
Adalet ablacigim o kadar cok eksik görüyor ki gözüm inanamazsin. Doludan sonra sirf olusan pisligi temizlemem bütün bir ögleden sonrami aldi dün. Adacik da bana yardim etti. Benim topladiklarimi kovalara doldurdu. Daha kirilan bitkilerin kesilmesi isi var. Evi cocuklari hic sorma zaten. Kac parcaya bölünecegimi ben de sasiriyorum bazen. Günlük programim sabah 5.30 aksam 23.00 durmadan calismak.

Eski 03-07-2012, 18:59   #1675
Ağaç Dostu

sibelim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2010
jakmani ler öyle enfes görünüyor ki mor'a olan aşkım bir katta arttı... bahçeniz fevkaladenin fevkinde

ciceksever70 beğendi.
sibelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2012, 19:28   #1676
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Adacik da bana yardim etti. Benim topladiklarimi kovalara doldurdu.
Minik bir bahçıvan daha yetişiyor.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2012, 22:05   #1677
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sevgili ciceksever70, aşağı yukarı iki saattir bahçendeyim, dolaşmaktan-gördüklerimden aldığım zevki anlatmam mümkün değil. Ne güzel bitkiler yetiştirmiş, harikalar yaratmışsın, ellerine sağlık.

Güllerin halâ iri iri açıyor, bitki çeşidin her geçen gün artmış, çok yorulduğun belli ama ortaya çıkan eser de bunu bizlere gösteriyor.

Havlu püskülü orada bu mevsimde mi açıyor, bende nisan ayında açıyor, mayısı tam çıkaramıyor bile.

Clematislerin ve acıbaklaların da muhteşem, yörenizin bol yağış alması her yeri yemyeşil yapıyor. Bizler şimdi burada 38 derece sıcakları görüyoruz, çiçeklerimizin yeni sürgünleri bile hemen boyun büküyorlar.
Gece-gündüz ısı farkı hiç bukadar olmamıştı, bu durumda da mantarî hastalıklar çoğaldı, hemen hemen her hafta çiçeklerimize ilaç yapar duruma geldik.

İki gün önce insektisit yaptık, hafta sonunda fungasit yapmak gerekiyor, yakında da kırmızı örümcekler başlar.
Bu seneki kadar çok ilaç parası verdiğimi hatırlamıyorum.

Bütün bu olumsuzlukların yanında senin bahçeni dolaşmak moral verdi.
Güzelliklerin doya doya tadını çıkarmanı dilerim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2012, 22:37   #1678
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili ciceksever70, aşağı yukarı iki saattir bahçendeyim, dolaşmaktan-gördüklerimden aldığım zevki anlatmam mümkün değil. Ne güzel bitkiler yetiştirmiş, harikalar yaratmışsın, ellerine sağlık.

Güllerin halâ iri iri açıyor, bitki çeşidin her geçen gün artmış, çok yorulduğun belli ama ortaya çıkan eser de bunu bizlere gösteriyor.

Havlu püskülü orada bu mevsimde mi açıyor, bende nisan ayında açıyor, mayısı tam çıkaramıyor bile.

Clematislerin ve acıbaklaların da muhteşem, yörenizin bol yağış alması her yeri yemyeşil yapıyor. Bizler şimdi burada 38 derece sıcakları görüyoruz, çiçeklerimizin yeni sürgünleri bile hemen boyun büküyorlar.
Gece-gündüz ısı farkı hiç bukadar olmamıştı, bu durumda da mantarî hastalıklar çoğaldı, hemen hemen her hafta çiçeklerimize ilaç yapar duruma geldik.

İki gün önce insektisit yaptık, hafta sonunda fungasit yapmak gerekiyor, yakında da kırmızı örümcekler başlar.
Bu seneki kadar çok ilaç parası verdiğimi hatırlamıyorum.

Bütün bu olumsuzlukların yanında senin bahçeni dolaşmak moral verdi.
Güzelliklerin doya doya tadını çıkarmanı dilerim.
Cok tesekkür ederim Güler abla, ayni sorunlar bizde de var. Evi aldigimizdan beri hic bu kadar ilaclama yaptigimizi hatirlamiyorum. Olabilecek tüm hastalik ve zararliyla karsilastik bu yil. Bunlarla ugrasmaktan bahcede bekleyen isleri bitiremiyoruz. Havalar desen bir garip. 35 derecelerdeyken birden kapkara oluyor yagmur, dolu ne ararsan var. Ama tüm dogal olumsuzluga ragmen bahce bu yil oldukca toparlandi diyebilirim. Cesit cok her yil büyümeleri de isimi zorlastiriyor. Manolyanin yanina üc rhododendron ekmistik hepsi birden büyüyünce iki rhododendrona yol göründü. Baska yere ekilecekler. Sanirim bu ugras ve yap boz isi hic bitmeyecek. Sevgiler.

Eski 19-07-2012, 01:22   #1679
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Üç buçuk saattir bahçenizi geziyorum sevgili çiçeksever. Tam bir ÇİÇEK SEVER'mişsiniz gerçekten. Her şey öyle güzel ve intizamlı ki aklımı aldı bitkileriniz, yeryüzünde Cennet'i yaratmışsınız, elinize emeğinize sağlık. Eşiniz ve çocuklarınızla birlikte huzurlu, uzun, sağlıklı ömürleriniz olsun inşallah. Henüz 2011 Nisan ayına ancak gelebildim fakat yarın ilk fırsatta tekrar burdayım, bahçenizde kaldı aklım. Ahh o manolyalar ahhh, ne vardı sanki Ankara soğuğunu da atlatabilselerdi..

ciceksever70 beğendi.
Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2012, 07:19   #1680
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Sevgili Sudenur bahcemi ziyaret ettiginiz ve güzel sözleriniz icin tesekkür ederim. Haklisiniz sevgiyle hersey gerceklesiyor, tabii calismayla da.
Su basliga ugradiniz mi? http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...eleri/9741.htm

Karsilastirma yapmak bana her zaman büyük keyif veriyor. Calismamizin sonuclarini aldigimi görmek cok mutluluk verici bir sey. Tabii bu basarida tüm ailemin büyük payi var. Esim ve cocuklarimin destegi olmasa bu kadar isin altindan kalkamam. Sevgiler.

mrduran ve Sudenur beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025