agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2838Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-07-2011, 09:11   #1
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Periş Mesajı Göster
Sevgili ciceksever phloxları tohumdanmı diktiniz çelikle çogalıyormu acaba kına çiçekleri harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler...
Sevgili peris phloxlari yumrudan ekmistim birkac yil önce simdi de her yil cogaltiyorum. Bazilarini celikten bazilarini bitkinin hemen yanindan verdigi yavrularla. Yaz basinda bitki yapraklaninca (simdi bile oluyor) celik alip hemen bahce topragina daldiriyorum. Bir süre bozulmus gibi dursa da hemen ayni yil, olmadi önümüzdeki yil köklenip cicekleniyor. Cok kolay, zahmetsiz bir cicek kokusu da karanfil gibi tatli tatli kokuyor yaz aksamlari ve sabahin erken saatlerinde.
Kinalari ise sevgili Hhaticenin gönderdigi tohumlardan diktim, ilk kez yetistirdigim icin tecrübem yoktu ama 100% cimlenme orani oldu ve cok cabuk büyüyüp ciceklendiler. Yetistirmeye devam edecegim ciceklerden. Onun da tatli bir kokusu var yakindan koklayinca.
Sevgiyle kalin...

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2011, 10:18   #2
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2011
Sevgili çiçeksever70, bahçe muhteşem görünüyor,ortancalara bayıldım.Bahçedeki her bitki ayrı ayrı güzel ve sağlıklı,emeğinize ve elinize sağlık.Hamileyken yoruldunuz ama sonucu muhteşem oluyor gerçekten.Sağlıkla,mutlulukla bebeğinizi kucağınıza alın.

Bu arada yürüyüş yolu görüntüleri harika.İnsanlar yapıyor işte,Avrupa nın genelinde bu düzenlilik,huzur var,insana ve doğaya değer veriliyor kısaca.Köyleri masallardaki gibi,şehirlerinde bir başka estetik.Biz de bırak düzenlemeyi var olan doğamızı da yıkıp yerine derme çatma estetikten yoksun binalar dikiliyor,yazık!Oysa ki doğası,bitki örtüsü ve iklimiyle bulunmaz bir ülke,yok etmek için elimizden geleni yapıyoruz devletiyle,milletiyle.
Muhteşem bir yerde yaşıyorsunuz,evinizi ve bahçenizi de siz muhteşem yapıyorsunuz..Üç güzel bebeğiniz ve eşinizle mutlulukla,güzelliklerle yaşayın
Sevgiler.

loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2011, 09:18   #3
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveflower Mesajı Göster
Sevgili çiçeksever70, bahçe muhteşem görünüyor,ortancalara bayıldım.Bahçedeki her bitki ayrı ayrı güzel ve sağlıklı,emeğinize ve elinize sağlık.Hamileyken yoruldunuz ama sonucu muhteşem oluyor gerçekten.Sağlıkla,mutlulukla bebeğinizi kucağınıza alın.

Bu arada yürüyüş yolu görüntüleri harika.İnsanlar yapıyor işte,Avrupa nın genelinde bu düzenlilik,huzur var,insana ve doğaya değer veriliyor kısaca.Köyleri masallardaki gibi,şehirlerinde bir başka estetik.Biz de bırak düzenlemeyi var olan doğamızı da yıkıp yerine derme çatma estetikten yoksun binalar dikiliyor,yazık!Oysa ki doğası,bitki örtüsü ve iklimiyle bulunmaz bir ülke,yok etmek için elimizden geleni yapıyoruz devletiyle,milletiyle.
Muhteşem bir yerde yaşıyorsunuz,evinizi ve bahçenizi de siz muhteşem yapıyorsunuz..Üç güzel bebeğiniz ve eşinizle mutlulukla,güzelliklerle yaşayın
Sevgiler.
Tesekkür ederim sevgili loveflower. Yoruldum haklisiniz bu yil bahce beni zorladi ama o kadar da güzel karsilik verdi ki emeklerime neredeyse Subat ayindan beri acan cicekler ve calilar oldu. Su anda her yer zaten cicekler icinde kendimi ciceklerim tarafindan sarilip sarmalanmis hissediyorum bahceye cikinca. Cok mutlu ettiler beni bu yaz. Doguma gitmeden cimlendirdigim ciceklerin cogunun actigini da görebildim. Inanin evden ayrilmak istemiyorum. Dün bütün günümüzü gölde gecirdik cok sicak bir gündü, eve dönünce petunyalarim, phloxlarim bizi yeni cicekleriyle karsiladilar, yani neredeyse gezmeye gittigim icin pismanlik duydum oturup ciceklerimi izleyemedim diye. Size belki garip geliyordur ama bitki delisi arkadaslar benim halimi cok iyi anliyorlardir. Bu yaz tek problemimiz asiri bir bit pire saldirisi oldu. Her yerde karinca yuvasi var onlar tasiyor maalesef. En azindan gülleri ve calilari ilaclamak zorunda kaliyoruz pirelere, bitlere karsi.
Türkiye`nin dogal güzellikleri konusunda cok haklisiniz. Avusturya`nin 10 kati büyüklükte bizim ülkemiz ve neredeyse tüm iklim ve bitki kusaklarina sahibiz ama düzen yok ne yazik ki. Betonlasma meraki dogamizi cok rahatsiz ediyor.
Güzel dilekleriniz icin tesekkür ederim. Sevgiyle kalin...

Eski 10-07-2011, 09:48   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Bir bakayım çiçeksever70 kardeşim neler yapıyor günaydın uzun zamandır ziyeretinize gelemedim ama sanmayın ki unuttum sizleriBahçe sayfalarını bu aralar inceleyemedim zira köyde bilgisayarım çok yavaş çalışıyor işyerime gidince de fazla vakit ayıramadım, ancak son görüntülerinize bakarak bizimle paylaştığınız için, bu güzellikleri bizlere sunduğunuz için sevindim ellerinize sağlık.
Kardeş bizim buralarda mevsim biraz yağışlı geçti ot yolmaktan helak oldum baştan başlayıp temizliyorum sona geldiğimde başladığım yer tekrar ot
Ağaç ve çalılarda bit pire ne ararsan var sürekli ilaçlamayı ben de yapıyorum,bu arada çiçeksever kardeş biz sapanca toplantısını yaptık hani diyorum ki birde graz toplantısı yapsak mıSayın tturt'un bahçesini talan ettik bir de Avusturya da bir bahçeyi talan edelim mi diyorum
Hekese selamlar yolluyorum sağlıcakla kalınız.

Yücel Canpolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 15:02   #5
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat Mesajı Göster
Bir bakayım çiçeksever70 kardeşim neler yapıyor günaydın uzun zamandır ziyeretinize gelemedim ama sanmayın ki unuttum sizleriBahçe sayfalarını bu aralar inceleyemedim zira köyde bilgisayarım çok yavaş çalışıyor işyerime gidince de fazla vakit ayıramadım, ancak son görüntülerinize bakarak bizimle paylaştığınız için, bu güzellikleri bizlere sunduğunuz için sevindim ellerinize sağlık.
Kardeş bizim buralarda mevsim biraz yağışlı geçti ot yolmaktan helak oldum baştan başlayıp temizliyorum sona geldiğimde başladığım yer tekrar ot
Ağaç ve çalılarda bit pire ne ararsan var sürekli ilaçlamayı ben de yapıyorum,bu arada çiçeksever kardeş biz sapanca toplantısını yaptık hani diyorum ki birde graz toplantısı yapsak mıSayın tturt'un bahçesini talan ettik bir de Avusturya da bir bahçeyi talan edelim mi diyorum
Hekese selamlar yolluyorum sağlıcakla kalınız.
Ziyaretinize cok tesekkür ederim Yücel bey. Sonbaharda tohum toplayabilirsem ne isterseniz seve seve gönderirim. Keske yakinda olsaniz da istediginizi alsaniz. Ben zaten gereginden fazla üretim yapiyorum zaman zaman bunlari da komsularla paylasiyorum. Alistilar artik. Sevgiler.

Eski 16-07-2011, 16:54   #6
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Gecenlerde gittigimiz Pieberstein gölünden sizinle birkac manzara paylasmak istedim...

Eklenen Resimler

Eski 16-07-2011, 16:56   #7
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Resimler devam...

Eklenen Resimler

Eski 12-07-2011, 20:16   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-01-2010
Sevgili çiçeksever yoğun bahçe işlerinden fırsat bulupta siz değerli arkadaşlarımın bahçlerini gezemiyorum. Bu gün allahtan yağmur yaıyor dışarda bir iş yapamıyorm bende rahat rahat bahçe gezintisine çıktım. Dereleri bol yerde büyüdüğüm için (hala aynı yerdeyim) eklediğin dere resimleri çok hoşuma gitti. Hele ördeklerin salınarak yüzmeleri beni çok keyiflendirdi. Çiçekleriniz ise herzamanki gibi göz banyosu yaptırıyor. Herşey çok güzel inşallah yakında güzel doğum haberinide alırız. Selamlar...

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2011, 11:34   #9
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay Mesajı Göster
Sevgili çiçeksever yoğun bahçe işlerinden fırsat bulupta siz değerli arkadaşlarımın bahçlerini gezemiyorum. Bu gün allahtan yağmur yaıyor dışarda bir iş yapamıyorm bende rahat rahat bahçe gezintisine çıktım. Dereleri bol yerde büyüdüğüm için (hala aynı yerdeyim) eklediğin dere resimleri çok hoşuma gitti. Hele ördeklerin salınarak yüzmeleri beni çok keyiflendirdi. Çiçekleriniz ise herzamanki gibi göz banyosu yaptırıyor. Herşey çok güzel inşallah yakında güzel doğum haberinide alırız. Selamlar...
Fatma hanim iyi dilekleriniz icin cok tesekkür ederim. Artik foruma cok sik ugrayamiyorum. Ugrasam da cabucak bakip cikiyorum. Doguma iki hafta kaldigi icin son hazirliklarimi ve yapilacak son birkac isi düzene sokmaya calisiyorum. Sevgiler.

Eski 16-07-2011, 11:39   #10
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sevgili çiçeksever, güller nefis. En çok bu hoşuma gitti. Sağlıkla tadını çıkarın. Sevgiler....

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2011, 15:43   #11
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili çiçeksever, güller nefis. En çok bu hoşuma gitti. Sağlıkla tadını çıkarın. Sevgiler....
Tesekkür ederim sevgili SDurul. O gül simdi dev gibi oldu. Tüm yaz budamaktan canimiz cikiyor. Rengi de kokusu da güzel, tek kusuru cicekleri hep yerlere dökülüyor. Güllerin altina cakil tasi dösedigimiz icin toplamasi biraz zor oluyor.

Eski 16-07-2011, 17:38   #12
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
Dikkat ettimde etrafta mangal yakıp kül dökülmüş alan yok.
Bizde olsa yanık çukurlar dökülmüş küller kömürler atıklar v.s.
Medeniyet bu işte.
Fotoğraflar için teşekkürler.

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2011, 19:36   #13
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaptanzst Mesajı Göster
Dikkat ettimde etrafta mangal yakıp kül dökülmüş alan yok.
Bizde olsa yanık çukurlar dökülmüş küller kömürler atıklar v.s.
Medeniyet bu işte.
Fotoğraflar için teşekkürler.
Sayin kaptanzst, burada bu tip yerlerde mangal yapmak yasak. Izgara türü bir sey yemek isteyen oralarda pisirilen tesise ait yerlerden aliyor.
Viyana`da parklarda yapiliyormus diye okudum gazetede. Bilin bakalim hangi ülkeden gidenler yapiyor?

Eski 16-07-2011, 18:07   #14
Ağaç Dostu

Uzaylı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Manzara süper! Ağaçlar ve su... Tam huzur yeri. Bir de yüzüldü mü tam bir parçası gibi hisseder insan.

Şu renkli renkli küçük evciklere bayıldım.

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2011, 19:38   #15
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı Mesajı Göster
Manzara süper! Ağaçlar ve su... Tam huzur yeri. Bir de yüzüldü mü tam bir parçası gibi hisseder insan.

Şu renkli renkli küçük evciklere bayıldım.
Sevgili uzayli, denizle kiyaslanmasa da yüzüyoruz su tertemiz. O evler tatil icin kiralanan bungalov evler. Ayrica bir de kücük otel var kiyida. Biz daha hic kalmadik ama ücüncü bebek de gelince birkac gün deneyelim diyoruz. Cocuklar cok seviyor cünkü.

Eski 17-07-2011, 11:01   #16
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Zinnialar acik pembe acti, günesi gördükce koyu pembeye dönüstü. Bu yil cok memnun kaldik görüntüsünden, önümüzdeki yaz ekilecekler listesinde. Rengârenk bir zinnia öbegi yapmayi düsünüyorum.

Eklenen Resimler

Eski 17-07-2011, 11:03   #17
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Iki yildir saksida cansiz cansiz iki yaprakcikla duran astilbe topraga alinca gelisip cicek acti.

Eklenen Resimler

Eski 17-07-2011, 11:07   #18
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Kinalarin boyu cok uzadi. Renk renk cicek actilar. Yakindan koklayinca hafif bir kokusu da var. Cosmoslar da orda burda acmaya basladi. Cicegi gecenleri kesiyorum yeniden cicekleniyor. Yalniz üc paket tohum fazla geldi. Hemen hepsinin cimlenecegini beklemiyordum. Önümüzdeki yil bir paket ekeyim bari sonra nereye sasirtacagimi sasiriyorum.

Eklenen Resimler

Eski 17-07-2011, 12:58   #19
Ağaç Dostu

berrinb's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2011
Sevgili Çiçeksever70 eklediğiniz dere ve göl resimlerine bayıldım....harika yerlerde çok güzel fotoğraflar çekmişsiniz.Al eline fırçayı , geç şövalenin başına tarzından......Bayıldım ördeklere ,ve küçük bungolov evlerin renk ve dizaynlarına.....Mavi hatmi hiç görmemiştim.Tohumdanmı yetiştirdiniz....Çiçekleriniz ve bahçeniz herzamanki gibi renklive çok güzeldi....Petunyalarda tohumdan yetişmiş çok sıhhatli görünüyorlar. artık hayırlı haberlerinizi bekliyoruz. Kolay gelsin..Sevgiler selamlar....

berrinb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2011, 19:50   #20
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berrinb Mesajı Göster
Sevgili Çiçeksever70 eklediğiniz dere ve göl resimlerine bayıldım....harika yerlerde çok güzel fotoğraflar çekmişsiniz.Al eline fırçayı , geç şövalenin başına tarzından......Bayıldım ördeklere ,ve küçük bungolov evlerin renk ve dizaynlarına.....Mavi hatmi hiç görmemiştim.Tohumdanmı yetiştirdiniz....Çiçekleriniz ve bahçeniz herzamanki gibi renklive çok güzeldi....Petunyalarda tohumdan yetişmiş çok sıhhatli görünüyorlar. artık hayırlı haberlerinizi bekliyoruz. Kolay gelsin..Sevgiler selamlar....
Sevgili berrinb buranin dogasi gercekten tablo yapilacak kadar güzel. Mavi hatmi evi aldigimizda bahcede olan az bitkiden biri idi ancak cok kücük bir fidandi. Üstünü yabani sarmasiklar sarmisti ilk yaz temizledik gelisti. Hatmi tohumdan ve celikten yetisiyor ama cok cok yavas büyüyor. Sanirim 2007 yiliydi birkac celigi köklendirebilmistim halâ ciceklendiklerini göremedim. Bu tip yavas büyüyen calilari birkac yillik almak en iyisi galiba. Leylâk da cok bekletiyor. Sevgiler.

Eski 18-07-2011, 10:40   #21
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Sevgili arkadaşım,
çok güzel görüntüleri paylaşmışsın, teşekkürler. Tohumdan yetişenin vapur dumanı sanırım. Çok öptüm.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2011, 19:06   #22
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lir Mesajı Göster
Sevgili arkadaşım,
çok güzel görüntüleri paylaşmışsın, teşekkürler. Tohumdan yetişenin vapur dumanı sanırım. Çok öptüm.
Sevgili arkadasim lir, vapur dumanini inceledim güzel bir cicegi var. Artik saksilarda cimlendikleri gibi biraktim dokunmuyorum. Acarsa anlayacagim kesin olarak ne oldugunu. Sevgiler.

Eski 18-07-2011, 19:11   #23
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Burada bir adet var, eve yeni bebek gelmesine yakin bahcelere bir leylek konur. Bebek dogunca da leylegin gagasina bebegin cinsiyetine göre mavi ya da pembe kiyafet giydirilmis bir oyuncak bebek asilir. Böylece tanidiklar, komsular eve bebegin geldiginden haberdar edilir. Ilk oglum Istanbul`da dogdu, ikincisinde yapmamistik bahceli evimiz yoktu ama bu kez cok istemistim. Esim sagolsun leylek bulup getirmis. Leylegimizi bahceye koyduk bebegi bekliyoruz artik.

Eklenen Resimler

Eski 18-07-2011, 19:36   #24
Ağaç Dostu

Uzaylı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Leyleğe bayıldım. Tam ucuna da bebeğe dair bir ipucu yazacaktım ki, okuduğumda zaten bunun gelenek olduğunu öğrenmiş oldum. Çok güzel,çok beğendim...

Leyleğin gagasındaki oyuncağı merakla bekliyor olacağım.

Sevgiler...

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2011, 19:45   #25
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı Mesajı Göster
Leyleğe bayıldım. Tam ucuna da bebeğe dair bir ipucu yazacaktım ki, okuduğumda zaten bunun gelenek olduğunu öğrenmiş oldum. Çok güzel,çok beğendim...

Leyleğin gagasındaki oyuncağı merakla bekliyor olacağım.

Sevgiler...
O oyuncagi biz de merak ve heyecanla bekliyoruz...

Eski 18-07-2011, 19:56   #26
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
Hadi hayırlısı allah sağlık sıhhatli nasip etsin

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2011, 20:52   #27
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2006
Galeri: 49
Ne şirin , ne sevimli bir gelenek. Ben de merakla bekiyorum, sağlıkla ve bereketiyle gelsin inşallah.

füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2011, 20:56   #28
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Gerçekten çok güzel bir gelenek. Leylek ise ayrı bir güzel.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2011, 19:24   #29
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Bizdeki ''Seni leylekler getirdi.'' kandırmacasıda çok uluslu bir hikaye galiba! Baksanıza, Avusturya' dada leylek bu işte rol alıyor.

Neyse gelsinde, bahtı açık gelsin. Bereketi ile gelsin.

Not: Bu arada 1247 no'lu mesaj- ikinci fotoğraftaki bitkiniz ''Coreopsis (Çift renk)- Kız gözü çiçeği. Bende birkaç gün önce öğrendim.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2011, 19:59   #30
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Leyleğiniz pek güzelmiş sevgili çiçeksever. Peki gagasına asılamn haberci bebek ikiz ya da üçüz doğumda 2 ya da 3 tane mi oluyor ?.

Leyleğinizin bebekli fotoğrafını da paylaşın bizle, hayırlısıyla.

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026