![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Balkonumda yetiştirdiğim fesleğen fideleri(ceneviz fesleğeni ve tatlı fesleğen.Bodrum' dan arkadaşımın getirdiği japon gülü.Bu hafta yine yazlığa gittim.Biraz rahatsızlandığım için bahçemi komşularım bellediler.bende ona göre biber domates,salatalık fidelerini diktim.ayrıca saksılara yer hazır olmadığı için fasulye tohumları dikmiştim.hemen hemen hepsi çıkmışlar.onlara mantara karşı aspirinli suyla suladım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
bu sefer farklı haseki küpelerim açmış.Ama bunları bir türlü bir araya toplayamadım.artık bir hafta sonra çicekleri üstünde durursa bir araya toplarım. sırasıyla fare kulağı beyaz ve pembe yonca,yoncayla berber laden(beyaz çicekli) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçenin her tarafını mis gibi kokular sarmış.Sizler müge çiceğini görüntüleyemedim.ama çok nefis kokuyor.Ya ful (filbahri) onunu kokusuda bir başka.berberis o da galatasaraylı kokuyor.Hocam 100 den aldığım grenium blue açmış .çok sevindim.mavi renkli çok hoş. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumlarını diktiğim fideleredn bazıları Lab Lab(sümbül fasülyesi) mis gibi kokusu vardır. Ebruli zambak patetes çiceği kırmız kıbrıs sapmaşığı(ıpomoea guamaclit) iris katmerli |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada kokulu hasgülde unutmamak gerek.bu gülüm 10 sene gül vermedi.Bu arda aşı yapmasın öğrendim.deneme amaçlı olarak yaptığım bu aşıdan sonra çicek açmaya başladı.aşı yaptığım gül ise bodur kaldı.buna da çok sevindim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Ixıa |
|