![]() |
|
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Teşekkürler Satı uğurtan ve sevim k |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Kardeşim Bahtiyar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sevgili fikreteren Yok olan doğa görüntüleri ne kadar içimizi sızlattıysa sonraki görüntüler o kadar içimizi ısıttı. Sümbüllerin, nergizlerin kokuları buralara kadar geldi sanki, siz bu sene bodur kaldı desenizde ters lale muhteşem. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sayın Birol.Aradan çok senelere geçtiği için alıştık.Ama resimlere bakınca içim sızlıyor.Diğer tarafan hala yok doğayı görünce bizi idare edenlere lanet okuyorum.Bir doğaya sahip çıkamıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Sevgili fikreteren size tamamen katılıyorum.Doğamızı yok ediyorlar ama bizlerde o güzellekleri korumak için elimizden geleni yapıyoruz.Fotoğraflar çok güzel nergisleriniz dee.Sağlıkla sevgiyle kalın yapıcak çok işimiz varr. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler dağ çiği. Evet havalar ısındıkça daha çok işimiz olacak.Yeter ki sağlık olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
|
Çok büyük özlemle bizim buralarda da olsa diye beklediğim super market nihayet Samsun da açıldı.BAUMAX ın açılşına gittim.İlk işim hemen çiçek reyonu oldu.Değiişik çiçekler ve tohumlar aldım.Bunların içinde Orkideler başı çekti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Ağaç Dostu
|
Ayrıca Anadolu tohumculuktan çiçek soğanlarım da bu gün geldi.Onlartında fotğrafını çekince gösteririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Ağaç Dostu
|
Yazlığa gittim.hava çok soğuk.Kar havası var sanki.Soğuktan bahçede çalışamadım.Sadece fotoğraf çekebildim.Nergisler,yeni aldığım çuha ve muskarin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
|
devam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz kamelya birtürlü açmak bilmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Ağaç Dostu
|
Çok kişi biliyordur ama yeni bir püf noktası öğrendim. Komşu bir bahçede yıllardır bol tomurcuk verip çiçek açmadan döken Kamelya vardı. Bu yıl inanılmaz güzel ve iri çiçekler açtığını gördüm. Meğer üzerinde çok fazla tomurcuk olunca bitkinin enerjii hepsini açmaya yetmeyip dökermiş. Bu yüzden üzerinde çok tomurcuk olduğunda aralardan seyreltme yapmak gerekiyormuş. Böylece hem tomurcuklar çiçeğe dönüyor hem de çiçekler iri açıyormuş. Fikret Bey, Kamelyanız saksıda sanıyorum, bahçeye dikseniz daha mı iyi olur acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Limon teşekkür ederim değerli bilginiz için. ilk fırsatta çiçekleri seyretirim.Bahçeye dikmemenin iki nedeni var. 1. yazlıkta olmadığıımz için hırsızlık olayı var. 2 .Bizim yazlık çok rüzgarlı her bitki dayanmıyor ve taban suyu fazla çabuçak ölür diye dikemiyorum.Böyle çiçekleri mecburen saksıya dikip kışın ev içerisine al mak zorunda kalıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
fikret bey küçük bir bahçe ama firdevs-i içersine sığdırılmış gibi bitkilerinizi ekerken veya dikerken belli bir sırayı takip ederek ekim işleri yapılırsa yabani bitkilerle çapalama mücadele daha kolay olur ...saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim İdris bey. Önerinizi dikkate alırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Fikreteren, birbirinden güzel orkideleriniz hayırlı olsun, gerçekten çok güzeller. Burada Koçtaş getiriyor ama yer sorunum olduğu için alamaıyorum. Kamelyanız da çok sağlıklı maşallah, nergisler ve çuhalar şenlendirmişler bahçeyi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Adalet hanım.Yer sorunu hep oldu olacak bizim gözümüz doymuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Syn Fikret eren, Bahçeniz her zamanki gibi çok güzel.Nergisleriniz ne güzel açmış, çuhalarınız, kamelyanızda çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaç Dostu
|
Bilgisayarımdaki uzun süren arızadan dolayı resim yükleyemedim.Dün yazlığa gittim bir kaç resim çektim.Havalar çok soğuk olduğu için yazlıkta kalıpta hiç bir şey yapamadım.O yüzden havaların biran evvel ısınmasını dört gözle bekliyorum.Açmaya devam eden çöpleme,ormandan aldığım kır çiçekleri,Açan mohania,komşu çatlatan (bahar dalı)ve arasında açan şebboy(kokusu nefis),yaşamaya çalışan ve hersene aynı yerde çiçek açan sarı aslanağzı ve laleler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
|
devam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
|
Yeni aldığım lale , ve kamelya ve hocam 100 den aldığım hostalar canlanmışlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
laleler de hüüzn çatlatan, e tabi duvar dibinde büyümüş aslanağzını da unutmamak lazım,, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Fikreteren, o ne güzel kır çiçekleri öyle, ne kadar şanslısınız. Bütün bahçeyi kaplasalar keşke, bu tarz çiçeklere bayılıyorum, yazın da açacaklardır inşallah. Laleleriniz çok güzel olmuş, mahonia ise başka bir alem, ben onu seralarda görsem bir şeye benzetemezdim, çok güzel çiçeklenmiş. Her şey çok güzel ve daha da güzel olacak, kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cemo çoktandır bu çeşit kamelyayı arayıp duruyordum.Bulduklarmında fiatı bayağı tuzluca idi.Bunu bulunca kacırmadım. Sayın Hüzün çiçekleri siz dostların gözü gönlü açılsın diye yüklüyoruz. Daha bir çok açacak renk var.Mor,sarı,dantelli vs. Sayın Adalet yağcı çok teşekkür ederim.Doğada çook güzel kır çiçekleri var var olmasınada gezmek lazım.Yabancı TV.izliyorum hep bizim doğadaki çicekleri bahçede kullanıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Ağaç Dostu
|
Yeni aldığım soğanları toprakla buluşturdum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
Gözümüz gönlümüz açılmaz mı bu güzellikleri görüpte ![]() ![]() Düzenleyen sevim.K : 19-04-2010 saat 16:03 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|