![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Ben anemon buldum sevinirken çarşamba günü Bostanlı pazarına gittim. Değişik çiçekler bulurum diye ama karşıma anemonların bütün renkleri çıkmasın mı ? Ben dağda boşuna sevinmişim.Hemde bağı 75 kuruş. Hemen 3 bağ aldım. Birde Homeros vadisinde bir sarı yıldız (gagea) buldum.Bir değişik soğanlı bitki daha buldum ama küçük olduğu için net çekemedim. Ayrıca nergis aldım .Ben yok diye aldım. Mutlaka bende vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bu resimlerde Homeros vadisinden.Çok güzel yerler. Damadıma ve kızıma teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
İşte hayat bize yeni bir bitki görünce daha güzel olur.. ![]() Tatilde, eş dost ziyaretinde gözlerimiz arar durur.. Bir de bulduk mu değmeyin keyfimize.. İzmir seyahatiniz bitkilerle iyice güzelleşti, güle güle büyütün Sn. Fikret Bey.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Feriha hanım. Doğada değişik bir çiçek bulduğum an keyfime diyecek yok. Çocuklar gibi seviniyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim.Aysel hanım. Gerçekten çok güzel renkleri var uzun dayansalar daha güzel olacaklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün Avrupa çiçekliğe eşimle beraber gittik .Biz yine aklımızı kaybettik. Bal yapan arılar gibi çiçekten çiçeğe konduk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda aldıklarım diğer küçükler hariç |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Diğer bir seraya kaktüsleri görmeye gittik. Cemo olsa o da burada delirirdi sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sadece Sevgili Cemo değil, hangi bitki delisi olsa bu güzellikleri görünce delirir ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Allahtan kaktüslerden vazgectim. Ehh yeterince sukulentim var. ![]() Ama, o alacalı yapraklı sardunyada gözüm kaldııııı ![]() Arkadaşım, sağlıkla ve huzurla büyüt çiçeklerini. Cokca fotoğraf ekle ki, gelişmeleri görelim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Abi hepsi çok güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sayın loveforlife çok teşekkür ederim. Gerçekten gerek sardunyalar gerekse kaktüsler çok nefisler.Fazla kaktüs heveslisi olmama rağmen içim gitmedi değil. İnsan kendini kaybediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sayın Fikreteren... Bahçenizi geç te olsa ziyaret etme fırsatını buldum. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Bahçeniz ve bitkileriniz çok güzeller, değişik bitkileriniz var. Sağlıkla, mutlulukla bol çiçekli günler dileklerimle, herşey gönlünüzce olsun. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sayın akçabardak. Ziyaretiniz beni memnun etti.Güzel dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim. Bazen moralimiz bozulsada şimdilik aynı şevkle devam ediyoruz.selamlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Maymun orkide. Gerçektende benziyor. Kızım baba bunuda aldın diyor.Keşke bulsam da alsam. İlginç değil mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
30 Mart'ta bende izmir'de olacağım fırsat bulursam Avrupa çiçekçiliğe uğramak istiyorum. Şubat ayın'da yurtdışından soğan satan bir yer buldum deneme amaçlı siparişte verdim. Yaklaşık 2 haftada elimde oldu. Soğanlar düzgün ve problemsiz geldi. Bazı türler uyguna gelebiliyor bazı türler ise ülkemizde daha ucuz. Sizin bu konuyla ilgilendiğinizi bildiğim için yazıyorum. Önümüzdeki dönemler için ihtiyacınız olursa yardımcı olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tturt, çok memnun oldum.hangi siteden yaptınız.ne tür soğanlar getirdiniz. Yardımcı olursaınız çok sevinir. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Tohumlarımı daha henüz dikemedim Sudenur hanım.Ay sonunda ancak tohumlarımı toprakla buluşturacağım ama o kadar tohum dikmem lazım ki nasıl başaracağımı bilemiyorum.Neyse başlamak bitirmek demektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Fikret bey o çiçekçilik serası nasıl güzel çok çeşit var. Geçen hafta ben burada iki sera gezdim şayet sera denilirse birşeyler yok. O sardunyalara ceylanlara hayran kaldım.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nardene çok güzel seralar var. Bizim orada bu kadar çeşit yok.Daha doğrusu para kazanma amacıyla yapıldığı için çeşit onlar için önemli değil. çok para kazandıran çiçeklere yöneliyorlar.İzmirdeki Avrupa çiçekçilik tam bir sardunya şöleni sunuyor. Sudenur hanım çooook çalışmamız lazım çok .Ben ay sonunda döneceğim .Tohum saksılarını hazırlayacağım.Bir kısmını yazlığa dikmem gerekiyor. Onun için oraya gidip hazırlık yapmam lazım.Soğuk, kalsam bir dert kalmasam bir dert dediğiniz gibi Allah yardımcımız olsun.Altından kalkarız elbet. Sevgili kardeşim Cemo evet seni kışkırtmaya çalışıyorum.Bir aralar sukulentlere daldın.O kaktüs serasını senin için gezdim.Benim bile hevesim yokken heveslendim .Ama burada kendimi frenledim .Bır kaktüs çiçeği ,aldım çıktım. Nedense alacalı yapraklı çiçeklere bunlar içinde heuceralar var. Bunlar çok hoşuma gidiyor. Seradan 5-6 saksı daha sardunya beğendik hanımla ayırdık, sonra bunları nasıl götüreceğiz hesabına gelince bıraktık. Avrupa çiçekçilikte Gönül hanımla bayağı bir sohbet ettik.Çok hoş bir gün geçirdik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Çok güzel bir bahçeniz var .Her bir yanında emek ve tecrübe hissettriyor . Kırk küsür sayfalık bahçe sayfanızı kitap tadında okudum .Elleinize sağlık Fikret Ağabey |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim fatihs ciğim. Benim yazlıkta Engizde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fikret bey, bahar geldi dedim "Gözlerimiz şenlik yapacak, Fikret beyin soğanlıları geçit yapacaklar birer birer.. " Bahar geçti, yaz geldi siz gelmez oldunuz. Nasılsınız üstadım? Keyfiniz, sıhhatiniz iyi mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
sayın sudenur ve Orhan bey çok teşekkür ederim. Yazlıkta internet olmadığı için resim yükleyemiyorum. Ancak yaz sonu gerçek olacak sanırım. Orhan bey çiçeklerin açmasına çok sevindim. Güle güle büyütün. Bu sene zıpçıktıların çeşitlerin çoğalttım.Şimdilik bir tanesi açtı. Diğerleride açar inşallah. Çünkü yine yeni aldığım bazı soğanlı bitkiler yeşermedi bile.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
merhabalar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|