![]() |
|
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nariçi merhaba, insan orman, göl ve dağ manzarasından başka bir nasıl bir yer isteyebilir ki? Sağlıkla,mutlulukla yaşayın. Muhteşem. ( Bu arada 68 nolu mesajdaki mor gelincikten unutmassanız tohum alırmısınız. Çok güzel.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Kış soğuklarından koruma gece görünümü. http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=2788&page=14 (mesaj:415) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nariçi,ne zamandır bahçenizde bir gezintiye çıkayım diyordum.Kısmet bu güneymiş.Elinize emeğinize sağılık.Ben geçen yıla kadar Gölbaşı yolunu haftada iki-üç kez kullanıyordum.Çok severim oraları.Doğudaki nadir ormanlık alanları görmek insanın içini açıyor.Ah bahçenizi daha önce bilseydim hiç kaçırmaz dalardım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Sn. nariçi, Nylon ile çevirdiğiniz ve lamba ile ısıttığınız fidanın etrafına, aşağıda'ki gibi köpüklerle çevirip, üstünü kapatıp bağlayarak daha sıcak bir ortam olabilir sanırım. Bu köpükler çok ucuz, böyle bloklar halinde, 10 mt. kare yer kapatacak kadar olan köpükler 15 tl civarında. Ben bu fazlalık köpükleri, yaz sıcaklarında, tenekelere ektiğim sebzelerin sıcaktan etkilenmemeleri için, güneş gören taraflarını korumak için kullanıyorum. Hem yaz, hem kış işe yarıyor. Birde öğrenmek istediğim bir şey var. Kullandığınız ışık, fidanın biyolojik saatini (ritmini) etkilemiyor'mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayazkentli, özürdilerim mesajınızı geç yanıtladığım için. Plastik örtü aydınlık ve gündüz güneş ışığından faydalanması için. Işık yaşamını etkiliyor mu! Zaten devamlı yanmıyor sıcaklık -10'lar civarına varınca gece birkaç saat ancak yanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Sayın SDurul ve Özbilgiç, teşekkür ederim. Burada ki bitkilerin hepsini ben diktim. Arazinin doğal topoğrafik yapısı bozulmasın istedim. Diktiklerimi de mecbur olmadıkça kesmiyorum. Süs bitkileri meyve ağaçları ve orman ağaçları iç içe yaşıyorlar. Aslında bahçenin demirbaşları orman ağaçları. Diğerleri sulanmayınca kururlar. Fakat ibreli veya yapraklı orman ağaçları ihtiyarlayınca yine dibinde oturacak gölgesini esirgemezler. Bizden sonra da bakım olmasa da yaşarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nariçi, mavi çiçek soğanlı mı? http://www.agaclar.net/forum/attachm...0&d=1244625935 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-03-2010
|
Doğal güzellik bu olsa gerek...Bahçenizde huzurlu bir ömür dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-03-2010
|
Marmarayı mahv ediyorlar sevgili nariçi özellikle Kocaeli'yi.Her taraf sanayileşiyor.Köylerde yaşayanlar bile artık sanayi ile içiçe... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Narici, Dikensiz bogurtlenlerinin masallahi var. Ne cok meyva vermis oyle; Benimkiler, kol yapip gidiyorlar? 10-15 meyva alabildim. Ozellikle verdigin besin varmi? Bu arada Bahcen cok guzel, eline koluna ve de yuregine saglik.Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, Böğürtlenin uzayan dalını (sürgününü) sizin olmasını istediğiniz boyda kesin. Bukez sürgünden yan sürgünler çıkacak. İlkbaharda yan sürgünleri de üçdört göz bırakıp keseceksiniz. Ana sürgün ve yan sürgünlerden çıkacak yeni yıl sürgünleri meyve dolu olacaktır. Kök çevresini kurutmayacaksınız, toprak geçirgen olacak. Yaz boyunca meyve yersiniz (Bizde hala devam ediyor) afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyiki sındırgılı sormuş! Aynı sorunu bende yaşadım. Şimdi içim rahatladı. Söylediklerinizi harfiyyen uygulayacağım. Teşekkürler. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Sn. nariçi, uzun zamandır bahçenizden fotoğraflar göremiyoruz. Bu bahçenin çok daha fazla, değişik yerlerde çekilmiş fotoğraflarını görmeyi arzu ediyorum. Gerçi siz daha ziyade, diğer konu başlıkların'da paylaşımlar yapıyorsunuz ama, bu güzel bahçeniz biraz gözden ırak kalıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
Sayın Nariçi,muzlarınız meyve verdi mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Muzlar, kışı çıkarabilirse sevineceğim. Yaprak açma üç aydır durdu. Mevcut yaprakları yarıyarıya sarardı, gövde ve kökler çürümez ise yeter. Sera sıcaklığı zaman zaman geceleri 5 dereceye kadar düştü. Devamlı soba (kömür, odun-talaş) yakıyorum. Şubat atlatılabilse gelecek yaza ümitliyim. Papayalar da yaprakları döktü. Bahçe görüntülerine hakikaten sıra gelmiyor. Aslında birazda bilgisayardan kaynaklanan sorun var. Düzenleyen nariçi : 03-02-2011 saat 22:59 Neden: İki defa kaydedilmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Sayın Nariçi özledik sizi nerelerdesiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
Sayın Nariçi,sera sıcaklığını 5 santigratın altına düşürmezseniz muz bitkisi yaşar.Yapraklanması ısı arttıkça artar.Sera içi ısısını yüksek tutmak için toprak nemli olmalı(çamur olmayacak şekilde).Bu dönemde taban gübresi verilmeli(NPK_Dengeli).Sönmüş hayvan gübresi de verilebilir.Meyve doğumu olduktan sonra K(POTASYUM) ağırlıklı gübre verilir.Meyve doğumu sizin oralarda haziran_temmuz aylarında beklenir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, ikisinde yapraklar sarardı ben de kestim. Çıkan orta yaprak da kısmen soldu ama kurumuş değil, gövdeleri sağlam duruyor. Bir tanesi seranın orta sırasında o daha canlı ama o da durgun halde bekliyor. Mart ayına çıkınca kurtulurlar herhalde. Geceleri kömür odun yakıyorum, birkaç gece (aralıklı olarak) 45 derece civarına inmişti. Gece soba 4 civarında sönüyor. Bazan yandı zannediyorum sabah bakıyorum ki yanmamış sönmüş. Bu yıl tam deneme olacak. Sizin bahçe faaliyete geçti mi. Papayaların gövdelerinin toprağa yakın kısmında küflenme ve yumuşama oldu en kalın olan gövde devrildi. Ben de ucundan çelik alıp diktim bakalımtutacak mı. Birkaç tanesinde yapraklar fena değil ama birkaçında tamamen döküldü sayılır, ama canlılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|