![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sevgili Hozat , teşvik edici cümleleriniz için teşekkür ediyorum , ben de sizlerle olmaktan mutluyum . Sevgili Sudenur,, A.Mollis büyük yapraklarından dolayı dolgu bitkisi olarak kullanılıyor.Ne kokusu var ne de gösterişli bir çiçeği.....aslında büyük bahçeler de arka plan da kulanılmalı.Aralya'nın ise çiçeğini daha göremedim , bu bahar da açarsa paylaşırım...ben de merak ediyorrum. Arka kapıda, ilk açan süsenler oluyor daha sonra bodrum papatyaları , onların çiçeklenmesi bitince begonvil ve sosyete sarımsağı....hemoracallisler en son açanlar.Sanırım bir ay içinde çiçeklenirler. Kuş kafesi internette gördüğümüz bir uygulamaydı , onu yeni yaptım , bitkiler büyüyünce güzel olacak umarım. Beğenmeniz beni de mutlu etti , teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçeniz çok şirin. Ben doğal olan şeyler seviyorum şahsen. Kendi zevkiniz ve siz yaşıyorsunuz. Buda o kadar güzel yansımış ki bahçenize. Ben çok sevdim. Hatta fotoyu bozuk görünce dayanamadım biraz düzelttim. Belki sizin gözünüze de daha güzel görünür şimdi Keyifle çayınızı yudumlayın bu güzel bahçe de. Bir yandan da vakit buldukça sitedeki bilgileri takip edin derim. Bir şey dikmeden önce, buradan arkadaşların tecrübelerini okumak çok faydalı oluyor. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben solanumsuzmu kalacağım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama zeytine benzer birşeyler bulup değiştiririm.Bence çitin olduğu o çiçeklendirdiğimiz alana kışın çuha çiçeği ekebilirsiniz. Hem suyu sever, hem de kar yağdığında bile çiçek açar. Böylece kışın da çok güzel görünür. Yaz gelince ne ekeceğinizi o zaman düşünürüz, nasılsa daha vakit çok var. Şu an fidanlıklarda bolca çuha çiçeği var, üstelik pek çok farklı rengi ile kışın insanın içini ısıtıyor. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Uzman 16, vallahi süper. Tebrik ederim. Sn.Nurcanaybay neden bilmem sizin bahçeniz bana çok şirin görünüyor, derli toplu geliyor. Fotoları bilgisayarıma aldım, Adalet ablanın bahçesine yaptığım gibi size de bir kaç görüntü oluşturmak istedim ama elim gitmiyor nedense. Bu hali ile beğendiğimden olsa gerek. Daha önceki mesajımı da hatırlayınız ![]() Camlardaki demirlerin içine petunya saksıları oturttum . Orası boş göründü gözüme. Bir fikir sadece. ![]() Birde sol taraf duvarın dibine , saksıların olduğu yere küçüçük bir süs havuzu,şöyle şıkır şıkır akıp sesini dinleyebileceğiniz , onu düşledim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Sayın Nurcan Aybay çiçekleriniz harika ben sizlerin bahçelerine baktıkça imreniyorum. Benim bahçemin bu hali alması imkansız görünüyor gözüme daha bir iki çiçek anca var, bazen keşke siteye koymasaydım resimlerini diyorum bende bahçe diyorum benimkine işte, ama ne kadar küçük ve çiçeklerim az olsada bu kadarına kavuştuğuma da şükrediyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Merhaba Nurcanaybay, Patchwork tarzı çiçek yerleşimini nerede görmüştünüz? Forumda aradım ama bulamadım. Sularken ve aralarında gezinirken kolaylık olur diye ilgimi çekti. İletirseniz sevinirim ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Biz daha ; fideler olsun, seralara gelsin, alalım da dikelim diyene kadar siz sardunyaların keyfini çıkarıyorsunuz. Maşallah renk muhteşem. İklim farkımıza kışın özeniyorum, yazın halimize şükrediyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Sevgili Nurcan hn, uzun zamandir bahcenize ugramamistim. Cok güzel olmus her yer bakimli, düzenli. Tas duvarlar, kuyunuz, esprili dekorasyon anlayisiniz... Keyifli bir bahce olmus. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili nurcanaybay; Ne kadar çok çeşitli bitkiniz var? Üstelik, hem yoğun çiçek açan cinsten, hemde, çok güzel renkliler. Sarı Cannalar ile mor Begonvil kombinasyonu gerçekten hoş. Peygamber çiçekleri ile önümüzdeki yıl için, yakından ilgileneceğim. Çok güzel renkleri var. İnşaallah yaz boyu çiçekli kalıyorlardır? Yaz boyunca, bahçenizin sıkı bir takipçisi olacağım. ![]() |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nurcan, napıyorsun kardeş sen ya O hanımeli ne öyle.Hele hele havuz başı offff. Tanıtma bana kaya bitkisi falan. Bulacağım diye canım cıkıyor sonra ))Ben, bu görselliği 5 yılda yakalayamam ya. Ben, bir gül ile avunayım şuracıkta )Daha da birşey demiyorum, şaşılaştım sadece ![]() ![]() ![]() Allahım, sana sağlık sıhhat içinde bu güzellikte yaşamak nasip etsin. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Son resimlerinize agzim acik baktim resmen. Güller, hanimeli hepsi hepsi nefis. Biz hanimelini ekstra hic sulamaya gerek duymamistik sürekli yagmur yagiyor diye ama bu yil kuraklik ve sicak olunca kurur gibi oldu. Sulayip gübre verdim umarim canlanir. Bahcenizin saglikla keyfini sürmenizi dilerim. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Alıntı:
Hanımeli sorunsuz bir bitki ,bildiğiniz gibi bit-böcek sorunu yok ama susuz kaldığı an yaprakları bozulmaya başlıyor.Düzenli sulamaya devam edin bence dipten yeni sürgünler verecektir. Benim beğendiğim pek çok bitki sizin bahçeniz de ,yaşadığınız yerin güzelliği karşısında ise ağzım hiç kapanmıyor ) |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
)) Nerde ne var unuttum inanki. Bir aydır bahceyi göremedik ki kardan.Tamam hatırladım 2 kök var bende. Alt bahceye dikmiştim, kar altında bile çiçeği vardı üstünde. Dallar epey hasar görmüştü, kırılanları dikivermiştim öylece. Neden saksıda bahceye diksene hızlı gelişsin. |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gönül çok ister de, bugünlerde biraz zor. |