![]() |
|
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Pazar günü küçük bahçemizi biraz toparlamış olarak eve döndük. Trakya'da buğday ve ayçiçeğinden sonra yol boyu bu sapsarı kanola tarlalarının seyrine doyum olmuyor.Fotoğrafları otobüs camından çektim. Düzenleyen Vildan Sönmez : 04-05-2009 saat 08:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Eneze selamlar
Vildan Hanım,Enez deyince içim kıpırdadı.Eşim DSİ,li yıllarca Enez kampına gittik.Çok güzel anılarım var.Saroz,un o ince kumunu başka hiçbir yerde bulamadım. Bahçeniz çok güzel uzun uzun inceledim,benim bahçede çıkan adını bilmediğim bir çiçeğin de adını öğrenmiş oldum. Bizimde Enez Yaylaköyde bir yazlığımız var ama henüz gitmek nasip olmadı,birde bahçesi çok küçük istedigim gibi değil. Bodrum,da büyük bahçeli bir evim var bakçem güzel ama bu siteye gireli anladımki sizlerden öğrenecek çok şeyim var.İnşallah zaman içinde daha güzel şeyler yapacağım. Mayıs ayı içinde Enez,e uğrayıp orası için birşeyler düşüneceğiz,ben trakyayı severim. Güzel bahçenizin çiçekleri hiç solmasın sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım benim bahçem de çok büyük değil, henüz çok uzun kalamıyorum da. Hatta bu yüzden çimlendirmiyorum. Ama yine de orda olmayı ve bahçemle ilgilenmeyi çok seviyorum. Çimli bakımlı bahçeler ve siteler insanı sınırlandırıyor. Ben Enez'de en çok özgür olmayı seviyorum. Evet denizimiz kumumuz da çok güzel. Ayrıca Enez ülkemizin sayılı sulak alanlarından. Gala gölü kuş cenneti de burada.Ancak yıllarca askeri bölge olarak turizme kapalı olduğundan çok tanınmıyor. Siz de Yaylaköy'deki bahçenize bir el atın. Uğraştıkça seveceksiniz. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
çok güzel olmuş bahçeniz.ellerinize sağlık.toprak insanın stresini alıyor.beyninizdeki bütün sorunlar bir anda gidiyor.buna insana mutluluk veriyor.güle güle seyredin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
Vildan hanım, toprağınız çok güzel görünüyor, ben de topraklara meraklıyım, kaliteli toprak bulmak oldukça zor, siz şanslısınız bahçenizin toprağı verimli görünüyor. Ayrıca gülleriniz de harika, daha mevsimin başındayız, bakalım yaz ortasında nasıl bir güzellik sergiliyecekler. Uzaktaki bir bahçeyi kontrol etmek zor olmalı, Haziran sonuna kadar ben de gidiş geliş yapıyorum hep. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım, yıllardır, Ocak ve Şubat hariç hep kısa kısa gidip gelerek bu kadar toparladım. Geçen yıl en uzun gidişim 5 gün olmuştu, hafta sonuna 3 gün ekleyerek. Bahçevanımız filan da yok. Buna da şükür Allah sağlık versin hepimize, gerisi kolay. Ama şu kadarını söylemesem olmaz: Komşular, sen iki gün geliyosun, biz bütün yaz gözünün içine bakıyoruz bu kadar açmıyorlar diyor. E tabi püf noktası burda, onlar 'bakıyor' ben 'dalıyorum' bahçeye. Bugün örneğin ellerimde gül dikeni sıyrıkları, belimde hafif bir ağrı var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Vildan hanım bahçenizde bizim tafta sayılır, bende geliboluya gitme hazırlığı içindeyim, ama ben gidersem eylüle kadar dönmem orada yaşamak benim için klasikleşmiş bir tutku artık. Sayın vildan bahçenizi ektiniz bıraktınız bakım gereği için tekrar gideceksiniz zannedersem, sizden oraların toprağı hakkında bilgi sormak istiyorum toprak yapısında uyanma durumu nasıl yağmurdan bahsediyorsunuz . Bahçe çalışmalarınızın uygunluğunu zamanlama açısından uygunmu düştü, ekilen fideleriniz hava durumuna adapte olabildilermi. Bahçenizde baharı gördünüz,yaşamınızda yeşillikler eksik olmasın dileklerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
|
Eğer yol kenarında ağaç **** elektrik direği yoksa, ve otobüsün camına yansima düşmemişse uzakların fotoğrafı fena olmuyor. sağolun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler epsody. Kısmetse 19 Mayıs tatiliyle bir önceki hafta sonunu birleştirip gitmeyi düşünüyorum. Cuma yağmurluydu, gece yağış olmayınca Cumartesi toprak kıvamı ot temizlemek ve toprağı kazmak için çok uygundu, hatta vakit olup da ardından bir de tırmıklayabilsek, pamuk gibi olacaktı. Geçtiğimiz yıllarda alışveriş yaptığımız sebze bahçelerinde de toprak kazılmış ancak sebze fideleri ekilmemişti. Yani küçük bahçem için tam zamanıydı bana göre. Size de Gelibolu'da güzeeeel bir yaz dilerim. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
Kır çiçeklerine gelince; (önceki yıllarda çektiğim fotoğraflara bakarak) 09.05.2008 de tarla gibi açan gelincikleri göremedim aynı tarihte yılan yastıklarının tamamı tomurcuklu idi, bu yıl ise hiç tomurcuk oluşmamıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Kır orkidelerinin bulunduğu yere yine gittim hafif yağan yağmurda. Yeşil yaprakları toprağın üzerine çıkmış ama, henüz çiçek sapı ve tomurcuklar oluşmamış. 09.05.2008 de orkideler fişkırıyordu her yerden. Yani uzman değilim tabii ama sanki bu yıl havaların soğuk ve yağışlı geçmesi çiçekleri biraz geciktirmiş gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl geçen yıla nazaran oldukça serin gidiyor Vildan Hanım, buradaki gelinciklerde tek tük açan var ama çoğu daha tomurcuk bile vermemişler. (Aynı fikirdeymişiz, aynı anda yazmışız) Onun için görememişsinizdir, hava ısınır ısınmaz hepsi açıp bir haftada yok olurlar. ![]() Bahçenizdeki çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzel açmışlar. Sebze bahçenizin düzenlemesi de çok güzel. Bol ürün alırsınız inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Ağaç Dostu
|
Evet bence de öyle. Ama hem bahçeye bakmak, hem de orkideleri ziyaret etmek için gitmiştim doğrusu. Bu kadar yağmurdan sonra havalar ısınınca çiçeklerin de önceki yıllara göre daha çok açacağını umuyorum. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|