![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Uzman16, aslında çok ta yavaş diyemem. Üst fotoğraftaki ilk diktiğim yerde duruyor, çok cılız ve uzun boylu bir ağaçtı, gövdesi epey gelişti, boyu da leylandilere yetişti nerdeyse. (Leylandiler çok hızlı büyüdüğü halde) Diğerinin (alttki fotoğraf) 2 yıl önce yerini değiştirmiştim. Yerine epeyce kök salmıştı, değiştirirken zedeledik haliyle, geçen yılı çok hastalıklı geçirdi ama bu yıl keyifli. Oya Ağaçlarının tek dezavantajı külleme hastalığı. Bu sene 2 kere ilaçlandı ama yine de hafif gölgede kalan kısımlarda külleme oluşumları başladı. Tam güneş seviyor. Çiçekleri geçer geçmez derin budama seviyor. Kayda değer değişiklikler oldukça fotoğraflıyorum. Hava o kadar bunaltıcı ki bahçeye bile çıkmak istemiyorum. Amerikan sarmaşıkları ağaçları sarıp tepeden aşağıya sarkmışlar, amazon gibi oldu bahçe ![]() derin bir budamaya ihtiyaçları var. Hava birazcık serinlesin de... Nurcan Hanım, ben de akvaryumdan büyüklü küçüklü seramik saksılara geçireyim diye düşünüyorum. Bir yerde görmüştüm sıralı dizili halde çok hoşuma gitmişti. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|