View Single Post
Eski 01-08-2010, 12:00   #1033
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Cumhur Bey, sağolun. Böyle güzel yorumları okuyunca pek bir keyifleniyorum.

Unalsel, kurulum aşamasında, o zaman bahçenin b'sini bilmediğimden yardım aldık. Ama pek düzenleme değil de altyapı hazırlığı desek daha doğru olur. Drenaj, sulama kanalları, ağaçların dikilmesi, toprağın serilmesi, çimlendirme gibi... Altyapı doğru yapıldıktan sonrası kolay, 3 yıldır tamamen kendim ilgileniyorum. (Güç gerektiren işlerde yardım alıyorum) Geçen yıl çimlerdeki yabani otları, fazla geniş yapraklılar dışında, sökmeyi bıraktım. Çiçeklerde her yıl bir renk üzerinde yoğunlaşıyorum, ufak değişiklikler hoşuma gidiyor. Seralarda satılmayan değişik türde mevsimlikleri tohumdan yetiştirmeyi seviyorum. 2 yıldır soğanlı bitkilere ilgim arttı. Soğanlılarla öyle bir yer hazırlamak istiyorum ki her mevsim çiçekli olsun. Biri solarken diğeri çiçeklensin.

Bahçenin tek dezavanjı doğru olduğunu sanarak yanlış yere diktiğiniz bir bitkinin yeri değiştirmek için tam 1 yıl beklemek zorunda kalmanız.

Çok güzel olacak diye yetiştirdiğiniz bir çiçeğin (bazen 2 yıl sürüyor) çok cılız açması ve ertesi güne solması. Tam hayalkırıklığı.

Doğa bize sabırlı olmayı, çok güzel olmasını umduğumuz işlerin ters gidebileceğini, umutsuzluğa kapılmamayı, her güne yeni ümitlerle başlamamızı ve hayatın devam ettiğini en güzel şekilde anlatıyor.

Düzenleyen limon : 01-08-2010 saat 20:56
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön