![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım, Orman Gülü sizin oralarda yaşamaz sanıyorum. Tohumunu hiç görmedim, olsa da o kadar yavaş büyüyen (Manolya gibi) bir bitki ki ömür yetmez herhalde. Siz Begonvil dikebildiniz mi?Sevgili Kiraz, 2 kök Clematisim de tam güneşte ama kökleri gölgede. Güneştekiler hiç keyifli değiller, yaprak renkleri bilr soluk ve açık yeşil, bence kuzey ülkelerindeki güneşe göre yazılmış o yazılar. Burada yarı gölge hatta tam gölge bence ideal. Sn.Eyakut, memnun kalacağınızdan eminim. Bodurundan yani saksı için uygunundan henüz hiç bir yerde görmedim, bulursanız kaçırmayın derim. Sevgili Çiçeksever, ben de sizin fotoğraflarınıza bayılıyorum. Kalp kalbe karşı.Orhan Bey, ben de İzmirlileri 2-3 hafta geriden takip ediyorum. Nasıl bir bekleyiştir bilirim. Hepimiz birbirimizi takipteyiz, memnun oluyorum ve ben de beğendiklerimi uygulamaya çalışıyorum. Anladım bu Havlu Püskülü-Deutzia, fideler karışmış demek ki. Olsun bu da çok güzel. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Hayır dikemedim ama kırmızı orman gülüne bayıldım. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili Limon, Kesinlikle katılıyorum size clematis bizim güneşe adapte olamıyor o yüzden yarı gölge bir yere dikmek en mantıklısı..Benim gölgedeki clematisler epey sürgün veriyor ve çiçekleri daha uzun süre dalında kalıyor güneşte olanlara nazaran. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Sayın limon yine bahçeniz renklenmiş. Hepsi birbirinden güzeller. Ama romantik gülünüz bi harika tam olarak ismi nedir. http://www.agaclar.net/forum/attachm...5&d=1275324584 Umarım kolay bulunan bir türdür. Aklım onda kaldı. ( |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Sevgili limon bahçen yine çok güzel .Clemetisin çok güzel açmış, ponpon gülün çok tatlı yaseminin harika, hele kedinle köpeğinin (isimlerini bilmiyorum) keyifle yatışları beni bitirdi.Çimle çiçekler bir başka güzel duruyor seyretmeye doyamadım ellerine sağlık. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım, bugün bu renk sürpriz yaptı. Pudra pembesi, ne de güzelmiş. ![]() Ben Şebboyları baharda çiçek açıp hemen geçer sanırdım. Sevgili Farezya'nın gönderdiği Şebboylar durmadan açıyorlar. Yalın katlı da göndermişti ama hepsi katmerli açıyor. Nasıl da güzel kokuyorlar anlatamam. ![]() Nihayet Küpe Çiçeği'nin dilinden anladım sanırım. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaseminlerim en güzel zamanlarını yaşıyor. Kokularını gönderemiyorum maalesef. Bu fotoğrafları, çok seviyor diye Vildan Hanım için çektim. Bu taraf arka bahçe... Geçen yıla nazaran ne kadar gelişmişler. ![]() ![]() ![]() Bu taraf ta ön bahçeden görünüm. Çiçekler geçince yukarıya doğru yön verip sabitleyeceğiz. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evimin ön tarafı şekil olarak sizinkine benzediği için aynı bitkileri dikmeye çalıştım umarım sizinki kadar güzel olur sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzel sevgili limon, bir kökte bende var pempe şebboyda gatmerli. Ayiiii küpe çiçeyinin rengine bayıldım. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Aman allahım bu negüzellik 41kere başallah. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Sevgili limon çok güzeller çok orada olup çay içip sohbet etmek var şimdi. Neyse hayal edelim yetinelim. Kokulu bahçenizde huzur dolu günler dilerim. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Çok güzelmiş pudra pempembesi hazeranmı onlar tohum isterim sevgili limon. şepboylarda çok güzel.Küpe çiçeğinin de rengi harikaymış kabını değişince sorun olmamış sanırım ben korktum bişey olur diye değişmedim.Yaseminlerin kokusu buraya geldi sağlıkla huzurla yaşayın.Sebzeleriniz ne durumda inşallah onlarda çiçekleriniz kadar güzeldirler. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon az önce Adalet hanıma ikinizin clematis tanıtım ve özendirme elçisi olduğunuzu yazmıştım. Sizin bahçeye gelince yaseminlerinizi gördüm, dilim tutuldu desem yeridir. Böyle bir güzellik, inanılmazı başarmışsın, Benim terastaki yaseminim acaba bunları görse ne der. Bak çenem açıldı. Bu sonbaharda daha kocaman bir saksıya mı alsam. Hay allah bana neler ettin biliyor musun ? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Ah...Vildan hanım ah... Önce kocaman bir maşallah deyip tahtaya vuralım, üçüncü yılındaki pervane yaseminim daha 60-70 cm. Sevgili Limon'un yasemini bahçesi ile özdeşleşti artık, Limon'un bahçesi dendi mi, bu güzel yasemin geliyor hemen gözümün önüne. Sevgili Limon, hazeranın bir kaç değişik rengi de vardı, onlardan da çıkar inşallah, bulabilirsek Son baharda çok yıllık olandan alalım, hiç değilse nereden çıkacağını biliriz. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım, sizinki de her sene gelişiyor, büyük saksıya almakta fayda var diye düşünüyorum ben de. Bir de çok boya gitmesine izin vermeseniz, mesela boyunu 2 metrede sabitleseniz ve devamlı tepe budaması yapsanız, daha gür ve bol çiçekli olur diye düşünüyorum. Adalet Hanım, bence de çok yıllık olanından edinmek gerek. Onun yaprak yapısı da pek güzel. Sevgili Bahar, Dağ çiği teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, 2-3 hafta kadar önce Kireçburnu'ndaki çiçekçiye gittim. Orada pembe-beyaz-somon rengi orman güllerini görünce aklıma ilk kim geldi bilin )Uzun zamandır foruma girmiyordum. İlk baktığım sayfa sizin bahçeniz oldu,"yaseminler açmıştır" diye düşündüm,harika görünüyorlar. sevgiler... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Orman Gülünün çiçekleri muazzam güzel ancak ömrü çok kısa. Ha açtı ha açacak diye 3 hafta başında süründürüyor ama açtıktan sonra en fazla 10-15 gün çiçekleri kalıyor. Bu güzelin de kusuru bu. Sevgili Ardabora, teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Ben çiçekler hafif solunca kırmıştım çiçek yerlerinden Bu mu sebep oldu tekrar açmasına diye düşünüyorum . |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Yasemine söylenecek söz yok ,bakan bir daha bakıp bir ahh çekiyor. Eminim düşünmüşsünüzdür ,yaseminin yakınına ,çiçeklenme dönemi geçtiğin de ,çiçeklenmeye başlıyacak bir başka sarılıcı olsa....hani onu incitmeden saracak ,istiyor ise kışın kaybolacak...nasıl olsa ne dikseniz çok güzel gelişiyor ( tüh tüh denir bizim buralar da ) |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Yasemin gerçekten muhteşem görünüyor sevgili Limon ve pembe hazeran ayrı bir güzelmiş ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sormayın Nurcan Hanım, bir ilaç şişesine 3 sene önce koyduğum Sabah Sefası tohumlarını bulunca öylesine serpiştirmiştim. Nasıl da sık atmışım, hepsi de çimlenmiş. Büyüdüklerinde nasıl başa çıkacağım bakalım. Ne diksem olmuyor, mesela Güllerle aram hiç iyi değil. Bugün yine kızdım hepsini kökten kesecektim neredeyse. Yeni ilaçladığım yeni sürgünler kurumuş, onlar kuruyunca yeniden sürmeye çalışanlar ise yeniden bitlenmiş. Bir daha gül sokmayacağım bahçeye. Teşekkür ederim Günebakan. Başka renkleri de var diyor Adalet Hanım, açmamış tomurcukları merakla bekliyorum. Bu da günün hasadı, salyangozlardan ancak bu kadar kurtarabildim. Az olsun bizim olsun. ![]() ![]() Domateslerim çok güzel büyüyorlar, üzerinde tek tük Domates bile var. Bugün saksılara ektiğim karpuz fidelerini toprağa geçirdim. Eğer hepsi verirse çok Karpuzumuz olacak. Bahçesi olanlara kesinlikle öneririm, küçücük bile olsa o kadar zevkli ki Karpuz yetiştirmek. Bal Kabakları ve Sakız Kabakları fideleri henüz küçük ama 2 gündür çok hızlı büyümeye başladılar. Salyangozlardan 3 kök Salatalık kalmıştı, nihayet uzamaya başladılar da kurtardılar. 2-3 hafta önce pazarda Börülce tohumlarını görünce merak edip almıştım. Öylesine serpiştirmiştim hepsi çıkmış. Allahtan oturakmış, yoksa nereye sardırırdım o kadar fideyi bilmem. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Moderatör
|
Sevgili limon, ne yapsak etsek de şu gülleri hem sana sevdirebilsek (!) hem de bahçende istediğin şekilde yetiştirebilsek? Ama herşey o kadar güzel ki, inan gözlerimiz gülleri pek aramıyor senin bahçende. Onların yerini biraz daha sonra lisianthuslar alacak. Yaseminler çok güzel ama dediğin gibi biraz yukarı çekebilirsen daha güzel olacak, bu şekilde balkon tavanını daha basık gösteriyor. Koku sarhoşluğu yaşamıyormusun? Benim yaseminler ile balkon arası 15m var yine de çok yoğun geliyor hele şimdi ıhlamur da çiçek açmak üzere ben de salıncağımı daha geriye çekmek zorunda kalacağım, aksırmaktan tıksırmaktan halsiz düşüyorum. Bu allerjik bünye çok kötü bir şey. Çileklerin Uludağ galiba, afiyetle ye, birkaç kök Osmanlı ister misin? Canım herşey gönlünce olsun, ellerine sağlık. Sağlıkla tadını çıkart. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|