![]() |
sdurul size nasıl ulaşabilirim
|
Alıntı:
Önceden belirteyim, Ptt kargo ile gönderim yapmıyorum. Yurtiçi kargo ile indirimli göndermeye çalışıyorum. Sayın poweralpha ve Fırtına42 adres bilgilerinizi gönderirseniz, önümüzdeki günlerde bitkilerinizi gönderebilirim. |
merhaba paylaşımınızı yeni gördüm eğer ulaşamadığınız kişi olursa listeye beni almanızı çok isterim bulunduğum yer itibariyle canlı çiçeğe ulaşmam kolay olmuyor. Şansımı denemek istedim olursa şimdiden teşekkür ederim. iyi akşamlar...
|
Abla şimdiden çok teşekkür ederim adresi mesaj attım .
|
Fırtına42, poweralpha, İlknur44, adres bilgileriniz tamam. :) Bahçeye ilk gittiğimde bitkileri getirdikten sonra, kargo gönderilecek. Gönderim yaptığımda özel mesajla haber veririm.
|
Alıntı:
|
Kargo bugün elime ulaştı.
Çok teşekkür ederim bu kadar çeşitli bitki gönderdiğiniz için. Ben bu kadar bitki beklemiyordum. İnanın ki beni çok mutlu ettiniz. Teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Fırtına42, kargo elinize geçti mi?
İlknur44, kargonuz sizi adreste bulamamış, bilginize. Şubeden almanız gerekiyor. (Ptt kargo bana çok uzak olduğu halde, diğer kargo şirketlerinin mahallenize teslimleri olmadığı için, size özel ptt kargo ile göndermiş olduğumu hatırlatırım.) Eklenti 666362 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Evet ablacım birkaç gün önce gelmişti . Çok çok çok teşekkür ederim birsürü bitki yollamışsınız :D Çok şaşırdım beni mutlu ettiniz . Hepsini diktim durumları iyi gibi. Cömertliğinizden ve paylaşımcılığınızdan dolayı çok teşekkür ederim evde hiçbişey yokken bi anda amazan ormanlarına döndü :D
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba ablacım öncelikle çok ama çok teşekkür ederim. Sayenizde hayatımda hiç sahip olmadığım çiçeklerim oldu,şuan yeni oyuncaklara sahip olan bir çocuk gibi yerinde duramıyorum inşallah tutarlar. Ve bu kadar çiçek beklemiyordum. Allah sizden razı olsun. Sağlıcakla kalın.
|
Alıntı:
Alıntı:
Bir de kargo tercihinizi yazarsanız en kısa zamanda göndermeye çalışırım. :) |
Küçük canlar elime ulaştı :)
Sayın SDurul, gönderdiğiniz yavruları teslim aldım. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki kutuyu açtığımda şaşırdım ve bir durgunluk aldı beni. Daha sonra baktıkça gelen mutluluk hissi.. Yavrularınızı sizden ayırmış gibi hissettim ve çok üzüldüm açıkcası. Neden böyle oldum bilmiyorum ama bu duygu bana daha büyük bir sorumluluk yükledi. Bu kadar tür yollayacağınızı açıkcası hiç düşünmüyordum. 1 ya da 2 tür olacağını düşünürken gördüğüm manzara karşısında gerçekten mutluluk içerisinde şaşırıp kaldım. Yolunu gözlediğim sadece senecio türü iken diğer türlerin güzelliği ile birlikte hepsi gözbebeğim oldu çıktı. Çok ama çok teşekkür ederim. Evlatlarınıza en az sizin kadar iyi bakmam gerekiyor. Umarım bunu başarabilirim, çünkü bu alanda daha yeniyim :) Hatta bu canların çoğunun adını dahi bilmiyorum desem bana kızmazsınız değil mi? :) Şimdi birkaç sorum olacak sabırla cevaplarsanız çok sevinirim. (Aslında bunlar ayrı ayrı konularda bulunmakta fakat net bır cevaba ulaşamadığım için sormam gerekiyor.)
1.Nasıl bir topraktan çıkıp geldiler bana? Onlara toprak hazırlamam gerekiyor. Elimde bulunan malzemeler; torf, perlit, ponza taşı, lav taşı, orkide için kullandığım ağaç kabukları. 2.Sulama sıklığı ve şekli. Özellikle kaktüs hiç bakmadım. 3.Durması gereken yer? 4.Hepsi için saksı almam gerekiyor. Boyut önemli mi? 5.Kopmuş yaprakları bir toprak üzerine dizeceğim. İlgili konuyuda okudum fakat nemlendirme konusunda herkes farklı bir fikir sunmuş. Siz neyi önerirsiniz? https://i.hizliresim.com/Oom23z.jpg https://i.hizliresim.com/JQmL7W.jpg Minik olanları öylece toprağa dikmem yeterli olur mu? Kökleri yok gibi, göremedim çünkü https://i.hizliresim.com/dOmjW7.jpg Aloe vera gibi duran, beni yanılttı mı acaba? :) |
Resimlere devam :)
https://i.hizliresim.com/4aXmZp.jpg
Kutudaki güzel kokunun sebebi, sarı çiçekli olan sanırım :) https://i.hizliresim.com/A1W20z.jpg En altdakini ilk kez görüyorum. https://i.hizliresim.com/5Db9oD.jpg Yolunu gözlediğim :) |
Alıntı:
Öncelikle güle güle büyütünüz ve üzülmeyiniz, paylaşmayı seviyorum. :) Adlarını yazmalıydım aslında fakat yoğunluktan hızlı hazırlayıp, bir an önce sözümü yerine getirmem gerekiyordu. Biraz araştırınca isimler bulunabilir. Teras ve kaktüs sayfamdaki mesajlarda isimler mevcut.:) 1-Nasıl bir topraktan çıktılar? : Bahçe toprağı, torf, perlit, lavtaşı, odun kömürü kırığı karışımı. 2-Sulama ilk aşamada fıs fısla olacak. Tuttuklarında normal sulamaya geçebilirsiniz ancak iki sulama arasında toprağın iyice kuruduğundan emin olmalısınız. 3-İlk aşamada direkt güneş ışığı almayan aydınlık bir yerde durabilirler. 4-İlk etapta mini saksı öneririm, tabii minikler için. Köklü olanları biraz daha büyük saksılara dikebilirsiniz. 5-Kopmuş yapraklar nemli toprak üzerinde kısa sürede köklenirler. Toprak kurudukça fısfıslayabilirsiniz. Takıldığınız yerlerde, forumlarda ilgili başlıklarda sorabilirseniz ben ve arkadaşlar bilgimiz ölçüsünde cevap veririz. Bitkilerin adlarını yazayım aklımda kaldığınca. Sempervivum çeşitleri, leş kaktüsü çeşitleri, sedumlar, cotyledon orbiculata, mammillaria prolifera, mammillaria gracilis, chamaecereus silvestrii, testere yapraklı aloe, gasteria bicolor, sedum palmeri, sedeveria letizia, graptopetalum, graptoveria, kalanchoe fedtschenkoi, opuntia vulgaris, güzel kokulu olan nane kokulu sukulent, opuntia microdays çeşitleri. :) Crassula ovata ve crassula ovata minima yaprağı. Yapraktan kolayca yetişiyor. :) Son olarak, fotoğrafları foruma yüklerseniz kalıcı olur. :) |
Telefondan attığım için öyle yükledim, en kısa zamanda foruma atacağım :) Diktiğimde fısfıslama yapacağımı iyi ki söylediniz çünkü ben diktikten sonra can suyu olarak tüm toprağa su vermeyi planlıyordum. Teras ve kaktüs sayfanızdan isimlerini öğreneceğim bu miniklerin :)
|
95.gönderide alttakini ilk kez gördüğümün adı nedir? Birde onun üstündeki. Bitkilerinize baktım ama onu birden fazlasına benzettim bir türlü bulamadım. :)
|
Sevgili SDurul kargonuz bugün ulaştı. yarın fotoğraflarını gondermeye calisacagim. bu kadar çok çeşit beklemiyordum inanin çok çok mutlu oldum umarım bunların hepsini yasatabilirim çok sağolun emeginiz için:)))
|
gelen güzellikler:)))
3 Eklenti(ler)
umarım yaşatabilirim hepsini.kökleri tuttukça yeni saksı almayı düşünüyorum. tekrar sağolun.
|
merhaba
arkadaşlar aranızda yeniyim burada SDurul arkadaşımızın elindeki fazla türleri sizinle paylaştığını gördüm mümkünse bende talibim :)
|
:)
Sevgili SDurul , tekrar paylaşımınız olur ise bende bu miniklerden sahip olmak isterim.
|
Sayin SDurul elinizde kaldiysa rica edebilirmiyim lutfen ? Kalmadiysa caniniz sağolsun sevgiler ..
|
Sayın archangel, , Sevgili Nevinn önümüzdeki hafta şehir dışında olacağım. Döndüğümde adres bilgilerinizi isterim. :)
|
Sevgili Sdurul, şimdiden teşekkürler :)
|
Alıntı:
|
Şuracığa ilişeyim bende sayın Sdurul ,artanlardan bana da yollarsanız sevindirirsiz beni.. :dilli: yetmezsede kısmet bidahakine artık..
|
Sayın Sdurul eğer çiçekleriniz küsmeyecek ise bana da göndere bilmeniz mümkün mü? Gönderemez iseniz de canınız ve çiçekleriniz sağ olsun darılmaca olmaz.
Bol çiçekli günler dilerim. |
Söz verdiğim arkadaşlar, adres bilgilerinizi, tel nonuzu (kargo şirketleri istiyor), tercih ettiğiniz kargo şirketini özelden yazarsanız, adresler tamamlanınca bitkilerinizi gönderirim.
|
Arkadaşlar, adres göndermekte tereddüt etmeyiniz, beğeni yaptıklarım söz vermiş olduklarımdır. :) Adresler bu hafta tamamlanırsa önümüzdeki hafta gönderim yaparım. :)
|
Merhaba,
Bordo renkli sempervivum'dan paylaşım yapacak mısınız acaba :) |
Alıntı:
Sevgili esemeral, ecznecla, archangel, Nevinn kargolarınız yola çıktı. Ulaştığında haber verirseniz sevinirim. Takip no larını özelinize yazarım. Kolay gelsin. :) |
Sayin Sdurul, bitkileriniz cok guzel. Emeklerinize saglik. Eger bezelye seklinde olan sukulentlerinizden celik imkaniniz var ise onlardan buyutmeyi cok isterim.
|
Alıntı:
Siz hoya da arıyordunuz galiba? Beklerseniz, bayramdan sonra hoya australis, hoya cv chouke çelikleri ile senecio rawlwyanus (tespih) ile birlikte gönderirim. |
Inanin ne kadar cok sevindigimi anlatamam. Beklerim tabi heyecanla beklerim ;)
|
Sayın SDurul,hoya çeliklerinden ve senecio tesbih'ten çelik gönderebilirseniz çok sevinirim.Teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
merhaba, cleryaa'nın fotoğraflarında gördüm adını bilmiyordum.. teşekkür ederim. |
Hımm, siyaha yakın koyu renkli sempervivumdan bahsediyorsunuz. Ondan gönderebilirim isterseniz. Tek şartım, bayramdan sonra. :)
|
Sayın SDurul hanım çok teşekkür ederim. Kargom ulaştı. Yerlerine yerleşince resim atarım.. çok mutluyum şuan...:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025