![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün bir kaktüs hediye aldım Üzerinde kuşburnu şeklinde dört tohum kapsülü var içinde de haşhaş tohumu kadar tohumlar var ama kaktüsün türünü bilmiyorum dediğim gibi, kuşburnu şeklinde tohumları var dikenleri sarı ve içe dönük. İsteyenlere tohumlarını göndereceğim. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Alıntı:
. evet evet ben . o aradığınız kişi benim valla ciddiyim benim![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Merhaba sayın filiz ne güzel bende bugün bir tane hediye aldım ama benimki çiçek gibi yaprakları ard arda iç içe geçmiş ve çiçeği andırıyor. Ben sizin tohumlarınızdan isterim.Eğer isteyen olursa bende de aleo vera yavrusu var fazla... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bana yollamamıştınız ondan yaaaaaaaaaaaaaa hüngürt |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
"Pelargonium" mış ismi sanırım bu da sukulent cinsi çok hızlı yayılıyormuş . sanırım bende çabuk çoğaltırım bunu deneyeceğiz göreceğiz![]() Düzenleyen ataser : 25-08-2007 saat 12:48 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
asıl bomba bunlar denizyıldızı bitkisi çiçeği çok hoş bitkisi de çok tanıdık sanki bizim o güzel kokulu leş kaktüsümüze benziyor değil mi? ![]() Düzenleyen ataser : 25-08-2007 saat 12:48 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
bu arada şişko bitki tohumundan elime fazla gelecek geldiğinde haber vereceğim ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
GYMNOCALCIUM cinsiymiş bu da çiçeklerinin güzeliğine bakarmısınız? Düzenleyen ataser : 06-01-2008 saat 19:57 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu sıcaklar bir geçse Koçtaş'a bakmaya gideceğim. Bir şeyler bulursam haber veririm. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın doğan pembe çiçeği olana bayıldım. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Sayın ataser in bana yollamış olduğu kaktüsleri ektim ama hala bir hareketlilik yok işallah canlı kalırlar. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın filiz ben size gönderemedim ki gönderecektim elimde kalmadı. Ben size en kısa zamanda yollayacağım söz verdi.Çiçeğimin sürgünleri büyüsün biraz.Merak etmeyin aklımdasınız. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın filiz size mesaj yollayamıyorum mail kutunuzu kapatmışssınız bilginize. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
istediğiniz an yenisini yollarım, ama malum bir süre daha beklemekte fayda var bence sonuçta adapte olması ve köklenmesi zaman alan bir cins bu. ben kendime ektiklerimden sanırım 15 gün sonra filan gelişme görmüştüm. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler. Söz açılmışken sorayım en iyi adapta olabilecekleri ortam nasıldır? Pek bilmiyorum da Kaktüslerde yeniyim ama şimdiden 5 oldu. Üç tanesini besiye(dallanıp budaklanmaları için) almaya çalışıyorum ama tık yok.. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
ben kumlu ve torflu toprak hazırladım hazırlarkende karışımın içine biraz suda eriyen gübre atmıştım. harmanladım hepsini saksıladım kaktüslerimi ektim baştan torfu ıslatmıştım bir dahada sulamadım şimdi arasıra çıkartıp güneşlendiriyorum çok sıcaklarda su kaybı oluyor dıye daha çok akşam üstü çıkarıyorum dışarı. hepside hayatından memnun gibi bakalım şu anda 18 saksı oldu tabi bir çoğu sukulent ama kaktüslerimide çoğaltacağım tohumlar gelecek umarım becerebilirim |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
bebek parmağı ne hale gelmiş kıyamam yaaaa umarım kısa sürede toparlanır. alakanıza çok teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
ismide hız çağrıştırıyor değil mi? bakın bakalım eğer olmaz ise yeniden yollarım |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Ataser elinde varsa o dışarıdan topladığın kaktüsten istiyorum , varsa lütfen ha bu arada bendede 4 çeşit yılbaşı var istersen göndereyim kırmızı pembe mor ve katmerli kırmızı. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili ephesos paketinizi hazırladım yarın vermeye çalışacağım sanırım bir sorun olmaz ise cmt sizde olacaktır. bu arada enteresan bir durumu sizlerle paylaşmak istedim ephesos için kaktüs almaya giderken kutu kalmış ve daha önce kopardığım ki sanırım 15 gün filan oluyor bir ufak kaktüs parçası buldum. çelik olarak almıştım ve unutmuşum kutuda kalmış. o günden bugüne ağzı kapalı idi, su - toprak - güneş - hava aklınıza ne geliyor ise yoktu ama hem çeliğin gövdesi dinçleşmiş hemde köklenmişti. kökü daha ufak ama sonuçta kök. hani yata yata büyür derler ya sanırım bu olmalı. bundan sonra kaktüs grubuna çok sıkıştığımızda uygulanabilecek bir metod olabilir bu. dinlenmeye alarak köklenmesine destek olunabilir belki de neyse herkesle paylaşayım dedim görüşmek üzere |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın filiz ne durumda kaktüsler kendilerine gelebildiler mi acaba? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
bu arada bazı dostlar forumdaşlar bir ara demişlerdi ki bana. bende şundan var bundan var adres verirseniz yollayayım adres verdik ama ne gelen var ne giden unutmayın beni ne olur unutmayın ![]() hep heveslendiriyorsunuz hemde unutuyorsunuz olmaz ama yaaaaaaaaaaaaaaaa kimler mi bunlar??? kendilerini biliyorlardır ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
Ataser n'olur kusura bakmayın, biliyorum ben kendimi. Sevgili Darla ve Sonreis de beklemede maalesef. ![]() Ama bu aralar inanın ki çok koşturuyorum. Eğer hepiniz müsaitseniz önceden verdiğiniz adreslere bu hafta içinde söz ulaştırıyorum kaktüslerinizi. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
şaka yapıyorum arkadaşlar şaka ![]() biri daha var bakalım kendini deşifre etmedi daha ![]() onu da bekliyorum ![]() herkese kolay gelsin selamlar sevgiler |
|
|
|
![]() |
|
|