agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Evde Limon Ağacı (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/3007.htm)

mmtegr 01-07-2014 19:14

Pamukla tozlasma yapmaya calistim. Bakalim meyve alabilecek miyim

ozgurey 04-07-2014 10:28

Bir sene önce çekirdekten çimlendirerek büyüttüğüm limon ağacı, ofiste güneş gören bir pencerenin önünde oldukça mutluydu. Mecburiyetten dolayı eve getirmek durumunda kaldım. Limon sıcağı-güneşi sever mantığıyla(yanılıyormuyum acaba?), terasa koydum. Bir hafta geçmeden yapraklarında resimde gördüğünüz türden çok garip sararmalar meydana geldi. Bunun nedeni ne olabilir acaba ? Şehir Ankara.
http://ozgurey.com/2014-07-03_2.jpg
http://ozgurey.com/2014-07-03_1.jpg

mmtegr 13-07-2014 00:54

http://img.tapatalk.com/d/14/07/13/pavejysy.jpg

241 13-07-2014 15:52

Aşılı limon

3 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Bir akrabamızdan aşılı limon ağacı aldım. Üzerinde 2 adet aşı yapılmış ve aşı yerlerinden sağlıklı olarak büyümeye devam ediyor.

Aşılar haricinde ağaç kendi dallarını da çıkarmaya çalışıyor. Acaba bunları budamam gerekir mi? Aşısız olduğu için bunlar meyve vermeyen dallar olacak diye tahmin ediyorum. Bu dalları küçükken mi kesmek gerekir?

Bir de yapraklarda küçük küçük siyah noktacıklar oluyor. 2 defa mendille hafifçe temizledim ama oluşmaya devam ediyor. Bunlar için ne yapmak gerekir?

rencberdede 15-07-2014 17:02

4 Eklenti(ler)
Kapalı balkonda büyüttüğüm, yaklaşık 75 cm boyunda bir limon fidanım var. Üzerinde 25-30 adet limoncuk oluştu. Bu küçük fidanın bu kadar limonu büyütebileceğini sanmıyorum. Meyva seyreltme işini bitkiye mi bırakmam gerekir, yoksa ben mi yapmalıyım? Ben seyrelteceksem, üstünde kaç tane limon bırakmalıyım?

Hayrullah.oz 21-07-2014 12:25

http://img.tapatalk.com/d/14/07/21/3u6uhyse.jpg

http://img.tapatalk.com/d/14/07/21/avujudu2.jpg
Degerli dostlar Çiçekler neden kurudu acaba polenlesemediginden mi yoksa eksik birseylermi var

ozzy10 14-09-2014 17:22

Limon ağacım için yardım lütfen

1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Limon ağacım bir anda tüm yapraklarını döktü, ardından üstten kurumaya başladı. Altta canlı kalan kısımda yaprak çıkarttı diye sevinirken yapraklar hastalandı. Acemi olduğum için ne yapacağımı bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

zerons 22-09-2014 01:34

Ana dalı geçen küçük dalın budanması

2 Eklenti(ler)
Merhaba;
Geçen sene çekirdekten ektiğim limon 62 cm'ye ulaştı.Fakat ana dal yanından çıkan küçük dal ana dalı geçti ve ana dal gölgede kaldı.Bu durumda ne yapmam gerekir? Bu dalın uzamasına izin mi vereyim? Yoksa kesip ana dala güç vermesini mi sağlayayım? Kesmem gerekiyor ise bu ayda kesmemin sakıncası olurmu?

alibzdq 22-09-2014 15:33

çekirdekten diktiğim mandalina

Öğrenmek istediğim kendiliğinden meyve verirmi vermezse nezaman aşı yapmalıyız.

Nezaman sonra aşı yapılır.

http://i.hizliresim.com/5RkXb5.jpg

incirli 28-09-2014 12:54

2 Eklenti(ler)
2 yıl önce çekirdeğini diktiğim limonllarım büyüdü kocaman oldu
bi tanesi 1 metreyi aştı
peki meyve verirler mi?
bayramda köye götüreceğim.ilkbaha kadar saksıda dursun havalar ısınınca toprağa ekmeyi düşünüyorum
şimdi eksem tutar mı bu soğuklarda?
bir de meyve verir mi acaba?yoksa aşı şart mı

alt resimde tam 1 sene önceki halleri var
1 senedeki değişim

pınar59 29-09-2014 22:33

iyi akşamlar nisan ayında limon ağcı aldım üzeri çiçekliydi çiçkler limon tuttu ama 2 hafta içinde hepsi döküldü çò üzüldüm birdaha çicek açmadı düzenli bakımını yapıyorum buradan öğrendiğim
bilgilerle cinsini bilmiyorum acaba ne zaman çicek açar saygılar

ecz.hansa 20-10-2014 11:47

Bende limon çekirdeklerini pamuk arasına ektim 7 tane inşallah meyveli olur. yaza kadar uzar mı yok sa bir iki sene beklemeli miyim?

gokhansonmez 31-10-2014 10:07

benimde teras'ımda baktığım limon , mandalina ve elma ağaçlarım var;
limon çok güzel çicek açıyor bol bol bir sürü meyve oluşuyor ama hepsi nohut boyutunda kalıp sonra dökülüyor; mandalina da aynı şekilde bol bol çiçek açıyor mandalinalar oluşuyor ama fındıkdan biraz büyük kalıp daha büyümüyor,

meyvelerin büyümesi için eksik olan parametreyi bulamadım :)

genel sıvı gübre kullanıyorum; terasım sabah 10 dan akşam güneş batana kadar güneş alıyor,

tavsiyelerinizi dinlemek denemek isterim,

Emre İlhan 01-11-2014 09:29

• Meyve tutumu gerçekleştikten sonra potasyum ağırlıklı gübre takviyesi yapıyor musunuz? Birde, demir açısından zengin topraklarda narenciyelerin meyve gelişimleri daha kuvvetli ve problemsiz oluyor. Muhtemelen fidanlarınız aşılı olmalı, bazı aşılı olan narenciye fidanlarının(anaca bağlı) demir ihtiyaçları daha fazla olabiliyor...
  • Bir diğer faktör de genel olarak verdiğiniz sıvı gübrelerde +ME, +İZ gibi iz elemenleri de ihtiva ettiğini ifade eden simgelerin olmasına dikkât etmenizi öneririm.

mausi 01-11-2014 18:07

1 Eklenti(ler)
Eklenti 7

Bu benim ilk denemem hadi hep beraber limon cimlendirmeye çalışalım. Gelişmeler oldukça yazacağım :) bu ilk gün limon kesildi 3 çekirdek alınıp ıslak peçete nin arasına konuldu ..

mert59 03-11-2014 12:06

sevgili doğa dostları nihayet aranızdayım benim 2limonum var balkonda biri çekirdekten diğerinide aldığımda üzeri çiçekliydi mayıs ayında ama çiçekler meyvaya dönünce hepsı döküldü çok üzüldüm birdahada çiçek açamadı çok yalvardım saksısına 1 limon sıkıp döktüm dalına limon astım bu meyvadan yapacaksın diye ama nafile saksısı yağ tenekesi yetrince demir ihtiyacını karşılar sanırım acaba ne zaman çiçeklenir cinsini 7veren diye almıştı saygılar

Emre İlhan 04-11-2014 21:23

Sevgili mert59; öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Sorularınızı yöneltmeden önce arama yapmanız gerekiyor. Sorduğunuz sorunun daha önce defâlarca sorulmuş olduğunu anımsıyorum. Ayrıca, saksıda limon yetiştirmek konusunda ki yaşadığımız problemler, başlıkta ayrı ayrı değerlendirildi.

Eğer sonuca ulaşamazsanız, sorunuzu net biçimde sormaktan çekinmeyin. Arama yapmak konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, buradan ilgili başlığa ulaşabilirsiniz. Unutmadan; Forum Kuralları'nı okumayı ihmâl etmeyin:)

Selamlar:)

candem 04-11-2014 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mausi (Mesaj 1330096)
Eklenti 7

Bu benim ilk denemem hadi hep beraber limon cimlendirmeye çalışalım. Gelişmeler oldukça yazacağım :) bu ilk gün limon kesildi 3 çekirdek alınıp ıslak peçete nin arasına konuldu ..

bu gece başladım sizinle :) ama ankaradayım ben bakalım nasıl olcak :)

mert59 04-11-2014 22:13

Sayın Emre Îlhan hoşbuldum aranızda yeniyim gecenin bir yarısı nette dolaşırken bu siteye rartladım hemen üye olup derdimi anlattım özür dilerim araştırma yapmalıydım.Mesajınız çok faydalı sıcak bir karşılama oldu.Teşekkür ederim..Saygılar

mausi 08-11-2014 13:31

Çok sevindim benimki ler duruyor bakalım :) ama aynı kasanın içine bi iki tane de domates çekirdeği attım yediğim domates lerden onlar cimlendi :) sizler başka neler diliyoruz nelere dikkat ediyorsunuz ? PAMUK da mı toprakta mi cimlendirmeyi yapıyorsunuz ?

lilpar76 10-11-2014 12:45

1 Eklenti(ler)
2013 baharında üzerinde meyveleri olan saksıda bir limon ağacı aldık. Yeni sürgünler de verdi, üzeri meyveliyken eylül ayında yeniden çiçekledi, çiçeklerini seyrelttim , 2013 kışı kapalı balkonda geçirdi. Her şey yolunda gidiyordu, 2014 nisan sonu bahçeye çıkardım üzerindeki yeni meyveleri (iri buğday tanesi büyüklüyündeydi) önce kırmızımsı renk oldu, sonra hepsi döküldü. Bahçeye rüzgarı az alan, az güneş gören bir yere diktim. Bu yaz sonu yeniden çiçekledi, şimdiki hali böyle, biraz yapraklarında sararma var, hiç besin vermedim, yalnız nisanda azca yanmış çiflik gübresi verdim. Bu sefer de meyvesini dökmemesi için ne yapmalıyım, yardımçı olan olursa sevinirim, şimdiden teşekkürler.

ayazkentli 10-11-2014 13:12

1 Eklenti(ler)
Bu limon işini bende bir türlü çözemedim.

Başka arkadaşlarımızın incecik tek bir dal fidanında ne güzel olgunlaşmış limonlar var ama diğer bir çok arkadaşımızın gibi benimkiler de sık sık tam meyveye dönüyor, sonra hepsi dökülüyor.

Toprak, gübre, ortam her şeyi tamam ama ama bir türlü daha meyvesini büyütemedim.

Bu yıl 2 kez çiçeklenip meyveye duran saksıda ki ağacım, her defasında hepsini yine döktü.

Şimdi bu günlerde 3. kez yine çiçeklenme ve meyveleri oluşmaya başladı.

Umarım bu kez olurlar.

mausi 10-11-2014 21:50

Agacinıza bi besin eksikliği olabilir **** taşımayacagi kadar meyvesi olabilir sanırım meyveyi azaltmakta ve suyunu azaltmaktadır fayda var

mclog 11-11-2014 08:18

Çiçeği ve meyvenin bu küçük hali bile çok güzel. Ben de tohumdan yetiştirmeyi deniyorum şimdi. Limon ağacı ne kadar su ister (toprağın nem oranı ne olmalı)? Su ihtiyacı tohumdan fidana nasıl değişir?

mert59 11-11-2014 22:33

Sayın mausi ben limon çekifdeklerini toprakta çimlendirmiştim , şimdi 20cm oldular bu sayfalardan öğrendiğim gibi şaşırtma yaptım hallerinden memnun görünüyorlar, sabırla aşılama zamanını bekliyorlar. Bu arada açtığın yeni sayfanı bulamıyorum yardım edermisin.Sevgiler.

mausi 12-11-2014 08:09

Sevgili mert59 sayfa kurallara aykiri ve zaten var olan konulari icerdigi icin kalkmasi uygun görüldü çok üzüldüm :( hayırlısı diyorum ..
Meclog limon serin yerde yetişir ve suyu sever tabi çürümeye oranda değil filizlenen kadar iyice nemli tut daha sonra biraz azaltirsiniz

mausi 12-11-2014 08:20

1 Eklenti(ler)
Limon lar im dökülüyor diyen arkadaşlarımız işte size bi kaç ip ucu
Eklenti 526056

Alıntıdır. ..

candem 22-11-2014 16:38

çimlenme başarısız:( bekliyorum bekliyorum hiç bi canlanma yok. yeni çekirdek koydum pamuğa. 3 domates 3 biber koydum bide.. beklemeler başladı ama havalar soğuk sanırım oyuzden olmuyor.

agamis 05-12-2014 09:35

Selam Bende aranıza yeni katıldım , Tüplü 3 yaş mayer limon aldım onu hemen 20 litrelik saksıya aktarsam bir sorun yaşarmıyım acaba ?

Vianne 15-12-2014 21:53

Merhaba aranızda çok yeniyim sizlerden öğrendiğim şekilde suda iki tane limon çekirdeği çimlendirdim.Minik saksıda yapraklanmasını bekledim.Biri serçe parmak boyunda,diğeri biraz daha kısa.Büyük bir saksıya aldım iki üç gün önce.Hızla boy atan limonlar 2 gündür aynı boyda.Kürdan diktim yanlarına büyümelerini izlemek için.Biraz forumları karıştırdım.Saksı küçük olursa boya gidermiş,büyükse köke.Acaba diktiğim saksı çok mu büyük gelecek? Ilk saksıları ikisine birden çok küçüktü aklımca bir sefer saksı değişimi yapayım diye ayrı iki büyük saksıya aldım,ne yapayım? Şimdiden teşekkürler

hakan321 16-12-2014 15:51

kuzey cepheli evde mayer limon yetişir mi?

tüm ağaçseverlere ve doğaseverlere selamlar,

bu başlığı yeni gördüm, biraz önce limon başlığında da aynı soruyu sormuştum, evim kuzeye baktığı için doğrudan güneş almıyor, mayer limon fidanı almak istiyorum ama limonun güneşi sevdiğini duydum, güneşsizlikten kuruyacaksa hiç bu işe girmemek istiyorum, bilgisi veya tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi? şimdiden teşekkürler.

bin453 18-12-2014 10:21

Limonnn ımm söylerken bile ağzım sulanıyor ekşiyor.

2 Eklenti(ler)
Çekirdekten yetiştirmeyi denediğim limon fidem umarım yaşatabilirim.Daha büyüsün meyve için aşı denemesi yapacağım.

tugba. 19-12-2014 13:50

limonumun yaprak uçları sarardı neden olduğunu anlayamadım çok mu su veriyorum yan yana durmaktan birbirlerine hastalık bulaştırıyorlar gibime geliyor ne yapmam gerekiyor ben aydınlatır mısınız
http://file:///C:/Users/user/Desktop/2014-12-19-619.jpg

mühendis57 17-02-2015 09:49

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar isyerinde yetitirmeye çalıştığımız limon tomurcuklandı paylaşmak istedim.
Sinoptan selamlarımla...

mühendis57 17-02-2015 09:57

1 Eklenti(ler)
Çekirdekten çimlendirdiğim yavru limonlar bonzai yapmaya çalışacağız :)

mühendis57 02-03-2015 19:25

1 Eklenti(ler)
Limonumuzun son hali :)

elif30 21-03-2015 16:29

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar yaklaşık kasım sonunda arkadaşıma bir limon ağacı hediye ettim.. üzerinde meyveleri vard, gayet sağlıklı ve diriyd. daha sonra arkadaşım bana yapraklarını döktüğünü söyledi. bende kışın yaprak dökmesi normal dedim. (tüm çiçekçiler böyle söylediği için) daha sonra araştırdığımda limon ağaçlarını kışın yaprak dökmediğini öğrendim. kısa süreli bir şok geçirdim daha sonra ise üzüntüye döndü bu durum. ağacın ilk ve son halini atıyorum sizce kurtarılabilinir mi ?

laser69 23-03-2015 08:25

Merhabalar bunu bende merak ediyorum. Benim limon ağacı bahçede toprağa dikili Kasım ayında başka bahçeden alıp bahçemize dikmiştik boyu yaklaşık 1.60cm gibi dalları birbirine sarılmış sarmaşık gibi olmuştu, akıllı bir arkadaşımın gazı ile tüm dallarını kestik ardından da kar yağdı. Şu an 2ci resimdeki gibi ve dallar git gide solmaya başladı henüz hiç bir yerinden sürgün veya ona benzer bişey göremedim. Yapılabilecek bir şey varmıdır?

roset34 27-03-2015 18:50

Merhabalar öncelikle ben dün istanbul eminönü çiçek pazarından limon fidesi aldım aldığım limonun cinsini misket limon dedi aldığım adam 3 , 4 tane meyvesi var üzerinde yanlız yaprakları sararmış kurumuş bide bazı dallar kırılmış gibi yarılmıi yani ama yeşil dalları gübre aldım aynı kişiden gübre koydum suladım sorum şu nezaman yaprakları yeşirir ve güzel meyve alırım saygılarımla lütfen cevaplarınızı bekliyorum ...

[IMG]http://i.hizliresim.com/yPrk5k.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.hizliresim.com/9VPjDo.jpg[/IMG]

26ömer 05-04-2015 15:50

limon ağacı

1 Eklenti(ler)
Limon ağacımın önceki durumu bu şekildeydi.daha sonra yaprak dökülmeleri başladı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025