agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Evde Limon Ağacı (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/3007.htm)

Papatya^ 29-04-2013 19:23

Benimde bir limon ağacım var yaklaşık 2 yıldır bizim evde çiçek açtı diye sevinirken tuhaf bi şekilde yapraklarını ve çiçeklerini dökmeye başladı yardımcı olursanız çok sevinirim. Resim paylaşmak istedim ama tablet olduğu için ekleyemedim

yenifidan 30-04-2013 23:44

Merhaba :) benim bu limoncukları güneşe koydum bugün camın önüne öğlenden sonra.. Ama baktım ki birkaç yaprağı aşağı doğru eğildi. Güneşten aldım 1 saat sonra normelde döndü yapraklar bu neden olabilir acaba?

Hakan21 02-05-2013 20:05

benim limonum 3 hafta önce ekdim daha yeni çıktı

adneser 02-05-2013 20:57

1 Eklenti(ler)
Mayer Limonda son durum

Eklenti 398743

hatice evren 04-05-2013 11:36

2 Eklenti(ler)
Limonum büyüyor :)

Turunçgil 04-05-2013 12:09

2 Eklenti(ler)
Jumbo limonum çiçek açtı :)

Cymbelina 04-05-2013 19:20

Herkes limonlarını çoktan balkona çıkarmış, geç kaldım:)

Henüz çıkarmadım ben, alıştıra alıştıra çıkarmak en iyisi sanırım. Sn adneser, Hatice Evren ve Turunçgil, maaşallah hepinizinkine:)

antihistaminik 05-05-2013 16:42

2 Eklenti(ler)
bu kis yasadigim birlikte cozmeye calistigimiz sorunlu yapraklar yeni yapraklarin yaninda aynen duruyor. yeniler saglikli sorunsuz, eskiler mat kivrik lekeli. ilginc.
eskileri koparmali mi?

eskiler:
Eklenti 399924
yeni hali:
Eklenti 399919

sadecegeçen 06-05-2013 22:32

2 Eklenti(ler)
işte yaprakları yerleri yapşak yapan bu böcekler..

mandalinleerik 06-05-2013 22:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sadecegeçen (Mesaj 1150268)

Sanırım bu bizim burada "ballık" denen mahlukatlar. Ben limonda ilk defa gördüm. Bizde genelde erikte çok olur.
Sitede ev yapımı ilaçlar var onlardan deneyebilirsiniz. Faydalı olacağına eminim.

h_dogan 07-05-2013 09:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik (Mesaj 1149511)
bu kis yasadigim birlikte cozmeye calistigimiz sorunlu yapraklar yeni yapraklarin yaninda aynen duruyor. yeniler saglikli sorunsuz, eskiler mat kivrik lekeli. ilginc.
eskileri koparmali mi?

eskiler:
Eklenti 399924
yeni hali:
Eklenti 399919

Yeni çıkan yapraklarda sorun yoksa bence hava koşullarındandır o kıvrılmalar.

h_dogan 07-05-2013 09:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sadecegeçen (Mesaj 1150268)

Bol miktarda yaprak biti var. Uygun bir ilaçla ya da ev yapımı ilaçla mücadele edin ortam nemli ise fazla nemli olmayan bir ortama alın.

ikm18 07-05-2013 14:47

arkadaşlar merhaba.bir hevesle bir sevinçle nisanın ilk haftalarında çiçeğini açıp daha sonra meyvesini veren limon ağacımın bütün limonları teker teker döküldü :( nohuttan az küçük olan limonların 1cm ye yakın altından hepsi teker teker sanki bırakla kesmiş gibi döküldü :( bulunduğu oda çok aydınlık ama güneş görmüyor diye sabahları filan balkona çıkartıyordum öğleden sonrada diğer balkona koyuyordum güneş gidince tekrar eve alıyordum.dökülmesinin sizce sebebi nedir.bir kaç gündür havaların olduğundan fazla sıcak olması sebebiyle öğleden sonra güneş gören balkonda geceleride duruyor yani artık eve koymuyorum.sizce tekrar çiçek açar da meyve verirmi **** ne zaman verir? meyveleri dökülünce 1 sene beklemiş inek gübresi ekledim saksının üstüne.ne kadar sıklıkta ve nasıl sulama yapmalıyım sizce?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

solucan17 07-05-2013 15:13

Sayın sadecegeçen bu fotoğraflar la ziraatçiye git sana ilacını verir görebildiğim kadarı ile bit bunlar ama çok yayılmış ev yapımı ilaçlar kurtarmayabilir

sadecegeçen 10-05-2013 00:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi solucan17 (Mesaj 1150681)
Sayın sadecegeçen bu fotoğraflar la ziraatçiye git sana ilacını verir görebildiğim kadarı ile bit bunlar ama çok yayılmış ev yapımı ilaçlar kurtarmayabilir

Ev yapımı ilaçlarla sorunu çözmeye çalışıyorum. Böcekler biraz azaldı sanırım zamanla hepsini dağıtacağım :) Keserim ağacı yeniden patlaması için yinede o zehirleri kullanmam.

turkankaragoz 14-05-2013 13:44

Bu sayfada okumuştum. Bir arkadaş limon çekirdeklerinin dış kabuklarını soyup çimlendirdim diye yazmıştı. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu şekilde diktiğim limon çekirdekleri 1 hafta gibi kısa bir sürede çimlendi. Oysa dış kabuklarını soymadan çimlendirdiğim çekirdekler için hala uğraşıyorum. Demek ki o kabuk çimlenmeyi geciktiriyor. Aşağıda resimlerini ekliyorum. Hepinize kolay gelsin.

turkankaragoz 14-05-2013 13:48

3 Eklenti(ler)
[attach][attach]Eklenti 404221[/attach][/attach]

turkankaragoz 14-05-2013 13:51

1 nci resimde görünen ortadaki filiz daha bir hafta 10 gün önce dikilen çekirdekten çıkan filiz. diğer büyük olan ve iki çubuk şeklinde görünenlerde yaklaşık 9 aydır uğraştığım fideler. 2 nci resimde köşedeki filizde aynen 10 günlük çimlenme sonucu.

agk 15-05-2013 08:24

Merhaba, aranıza yeni katıldım ve iyiki de katılmışım. Çünkü o kadar çok şey öğrendimki buradaki paylaşımlardan. Bende yaklaşık 15 gün önce 1 gece suda beklettiğim limon çekirdeklerini toprağa ektim ve çok kısa sürede filizlenmeye başladılar. Kendi elinizle ektiğiniz bir bitkinin canlanması inanılmaz keyifli. Ancakaynı zamanda mandalinada ektim ama onlardan hala ses seda yok, bekliyorum ama çıkmayacaklar gibi bir his var içimde.

solucan17 15-05-2013 08:50

Sayın turkankaragoz kabukları soyma olayını bende denedim kumkuat ve limon ektim kumkuat ın kabuklarını soyup limonu soymadan ektim kumkuat lar bir haftada çıktı limonlarda tık yok :-)

antihistaminik 21-05-2013 20:26

1 Eklenti(ler)
benim koca (güya yedi veren) limonda toplam 2 cicek acti... onlar da meyveye donecek mi bilinmez.. kendi yaptigim enzimden kullaniyorum ara sira, topraktan ve yapraktan.. nedir yanlisim anlamadim...fazla sulamaktan ya da tam tersi az sulamaktan olabilir mi ?

turkankaragoz 21-05-2013 21:14

Sn solucan 17 bu arada hemşehriyiz. Bende Gelibolu luyum. Limonları tekrar kabuklarını soyarak deneyin. Sonuç gerçekten harika.

sadecegeçen 22-05-2013 23:30

arkadaşlar limon ağaçlarımdan biri tam turunç gövde ile aşılı gövdenin ortasından patladı.. ama tam ortasında.. turunç mu olacak yoksa limon mu? daha önce böyle bir şey gören arkadaşlar var mı ?

onur eyyüpoğlu 26-05-2013 15:10

2 ay önce toprağa limon çekirdeği ektim. 5 gün içinde filizlendi. 1 ay içinde hızla büyüdü. 1 ay önce yeni bir saksıya aldım. 1 aydır büyümesi durdu. 7 cm ve 1 ayda 6 yaprağının üçünü döktü. Limonum için ne yapmam gerekiyor? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Turunçgil 26-05-2013 16:05

Limonunuzun kökleri saksının dibine ulaştığı için büyüme durmuş olmalı saksısını değiştirip birazda organik gübre ekleyin büyümesine devam edecektir :)

ranasena 28-05-2013 17:51

Benimde 1,5 aylık bir limon( turunç) ağacım var ama akranlarına çok yavaş büyüyor diye düşünüyorum. :D Önce salondaydı 2 yapraktı. 1 haftadır cam balkonlu balkonda(2-3 camı hep açık duruyor) ve şimdi çok küçük bir yaprak yapmış :) :D Balkon salona göre daha güneş aldığı için mi orda yaprak yaptı , yoksa zaten artık 3. bir yaprak yapması mı gerekiyordu pek anlamadım :D En kısa zamanda fotoğraf yüklemeyi öğrenip fotoğraflarını yüklemeyi düşünüyorum :) Birde isim önermenizi isteyebilir miyim? :)

onur eyyüpoğlu 28-05-2013 19:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ranasena (Mesaj 1162227)
Benimde 1,5 aylık bir limon( turunç) ağacım var ama akranlarına çok yavaş büyüyor diye düşünüyorum. :D Önce salondaydı 2 yapraktı. 1 haftadır cam balkonlu balkonda(2-3 camı hep açık duruyor) ve şimdi çok küçük bir yaprak yapmış :) :D Balkon salona göre daha güneş aldığı için mi orda yaprak yaptı , yoksa zaten artık 3. bir yaprak yapması mı gerekiyordu pek anlamadım :D En kısa zamanda fotoğraf yüklemeyi öğrenip fotoğraflarını yüklemeyi düşünüyorum :) Birde isim önermenizi isteyebilir miyim? :)

Sanırım güneşte oldüğü için büyümesi hızlandı. Limonların sıcağı ve ışığı sevdiğini duymuştum. Ama benim limonum daha çok küçük; yani ben de pek tecrübeli sayılman:o

Sevalem 24-06-2013 11:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adneser (Mesaj 1148328)
Mayer Limonda son durum

Eklenti 398743

Sayın Adneser merhaba,

Bu kadar güzel limon ağacı içerisinde sizinkini özel olarak takip ediyorum. Ona maaşallah :) Çünkü tam hayal ettiğim gibi bonsai benzeri bodur ve bol meyveli. Diğer limonlar genelde boya gidiyor uzun ince oluyor. Bense küçük ama bol yapraklı ve meyveli cinsi seviyorum. Ben de limonumu sizinki gibi yapabilmek istiyorum, bunun için bonsai uzmanlarından yardım isteyeceğim elbet. Lakin size de bir sormak istedim acaba limonunuzun böyle gelişimi için özel birşey yaptınız mı? Yani alt sapında da sürgünler ve bol yapraklı dallar var. Benim limonumda 2-3 hafta önce çimlendi. Şu an bebek limon. Yalnız 1 tohumdan 2 fide çıkıyor nedense. Ne önerirsiniz bana?

adneser 24-06-2013 17:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevalem (Mesaj 1173299)
Sayın Adneser merhaba,

Bu kadar güzel limon ağacı içerisinde sizinkini özel olarak takip ediyorum. Ona maaşallah :) Çünkü tam hayal ettiğim gibi bonsai benzeri bodur ve bol meyveli. Lakin size de bir sormak istedim acaba limonunuzun böyle gelişimi için özel birşey yaptınız mı? Yani alt sapında da sürgünler ve bol yapraklı dallar var. Benim limonumda 2-3 hafta önce çimlendi. Şu an bebek limon. Yalnız 1 tohumdan 2 fide çıkıyor nedense. Ne önerirsiniz bana?

Sayın Sevalem
Öncelikle beğenileriniz için teşekkür ederim, benim limonum yaklaşık beş yaşında iki yaşında iken sadece tepe sürgününü kestim fakat sizin limon için çok erken önerim beklemenizdir.
Saygı ve selamlar

haydar14 05-07-2013 15:56

limon agacım

2 Eklenti(ler)
merhabalar bursadanım balkonumda limon ve nar yetiştirmeye çalışıyorum.daha cok başlardayım.narda sorun yok ancak 3 yasındaki limon ağacım bu şekilde hep üst kısmındaki yapraklar gelişiyor.ne yapmam gerekir?yardımcı olan olursa cok sevinirim.tesekkurler.

muhammed altan 07-07-2013 17:39

Haydar bey merhaba ,bende Bursada yaşıyorum.Birçok narenciye yetiştirme deneyimim oldu.İş yerimde ve evimin önünde 13-15 tane çeşidim var.Yıllardır yetiştirmek için çok emek verdim .Bazılarınıda kurutmuşumdur.Ama sonuçta profosyonelliğe yakınım.Hatta çekirdeklerini yetiştirip ,aşı yapıp arkadaş dostlarıma verdiğim zamanlar oldu.Bitkiniz çok genç 2 yaşında.Ama yapraklarına bakılırsa çok yer değiştirmiş görünüyor ve sürgün yapraklar üste doğru sarmaşık gibi çıkıyor.İlk önce balkonunuzda en az 2 saat güneş görmeli limonunuz.Güneşi sever.Kuzey poyraz (kışın) rüzgarı almamalı.Bu ortamı sağlamanız gerekir.Eğer iki balkonunuz varsa; yaz- kış olarak iki yerde bulundurabilirsiniz.Yere koyduğunuz limon saksını yere işaretleyip yönünü değiştirmeyin.Temizlik yapıldıktan sonra işaretli tarafa tekrar koyun.Limonun en nefret ettiği şeydir.Kışın sonunda bu saksıya bir avuç güvercin gübresi koyup toprağı karıştırın.Yılda üç defa kompoze sıvı gübre verebilirsiniz ,yapraktan ve topraktan..Sulamayı çok dengeli yapın bu çok önemli !Saksıda yetişen bitkiler için bu hepimizin yaptığı hata.Sulamadaki mantık şu olmalı ;toprağın 2 cm altındaki nemi muhafaza etmektir.Dibinden su çıksın, hepsi yeniden ıslansın değil.Şişede beklemiş su bulundurup toprağın üstü söylediğim derinliğe kadar kuru ise çok az su veriyorsunuz.Bunu küçük bir çıta yardımıyla denemeyle zamanla uzmanlaşabilirsiniz.Bursanın iklimi ılımandır.İçeri almanıza gerek yok.Yanlız kar yağıp 5-6 günden fazla durup don yaparsa kısa süreliğine içeri alın.Normale dönünce tekrar yerine koyun.Yer değişikliği yaprak döker ve zamansız çiçek açar.Buda meyve tutmasını engeller.Yıllardır şu deneyimim oldu ; Bursada turunçgil ağaçları mart nisan ayında çiçek açmaya başlıyor.Havaların tam ısınmadığı donların tekrar çıktığı zamanlarda... bu sefer çiçekler dişi organsız çıkıyor ,meyve veremiyor.O aydan bir ay önce çiçek açmayı engelleyici hormon kullanıp mayıs sonuna açmasını sağlarım ve sonuç süper oluyor.Haydar bey ,gelecek şubat ayında limonunuzun boyunu kısaltmanızı öneririm.Bahar da yanlardan sürgün vererek güzel forma sokabilirsiniz.Bunu yaparken aşı yerinin altında olmamasına dikkat edin.Saygılarımla..

haydar14 08-07-2013 12:48

muhammed kardeşim bilgilerin için çok,çok teşekkür ederim.hepsini uygulayacağım.değişiklikleri paylaşırım.sağlıcaklı kalın.saygılar

Seabert74 12-07-2013 09:49

ilk foto

1 Eklenti(ler)
herkese merhabalar,

Sadece okuyucu olarak gecirdiğim bir süre sonra 25.06.2013 tarihinde 6 tane limon çekirdeğini ektim. Çekirdekleri önce 1 gün oksijenli suda, 1 gün de normal suda bekleterek ektim. 20 gün sonraki halleri bu.. şimdilik 2 tanesi var, 3. de göz kırpıyor topragın altından.. umarım birlikte uzun bir zaman geciririz, ilk hevesimi paylaşmak istedim,:p
teşekkürler..

sevilgzm 13-07-2013 01:54

Merhaba,
benim 3 tane 3 yaşında limonlarım var. Sadece yapraklanıyorlar dolu dolu başka bir şey yok.
artık çiçeklenmeleri gerekmiyor mu sizce...

ikm18 17-07-2013 16:14

hayırlı ramazanlar.
ben çankırı da yaşıyorum.

limonum yaşını bilmiyorum boyu 1-1,5 metre civarında fakat çok güzel çiçekleniyor sonra çiçeğini döküyor küçük limonlar kalıyor fakat hemen ardınada limonları döküyor.bu 2 seferdir böyle oluyor.1. si nisan ayında olmuştu fısfısla dallarını suluyordum 2 3 günde bir o yüzden oldu galiba diye 2. kez çiçek açtığında hiç fısfısla sulamadım hep toprağını suladım.ama maalesef yine aynı şekilde oldu limonlarım döküldü.

saksısı 10 kg lık yoğurt kovası.acaba saksı filan mı küçük geliyor ki?

sizce sebebi ne olabilir neden dökülüyor limonlarım.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Turunçgil 20-07-2013 13:12

Arkadaşlar ben limon çekirdeklerini şu şekilde çimlendiriyorum.Taze limondan alınan çekirdekleri soyup cam kavanoz içerisine peçete koyup üstüne serpiştiriyorum ve üzerlerine su serpip nemli olmalarını sağlıyorum.Kavanozuda karanlık ve sıcak bir yerde örn dolap içinde muhafaza ediyorum 4 günde çimlendiler limonlarım. ancak çıktıktan sonra saksıya aldığınızda saksıyı da karanlık yarı gölge ortamda bulundurun yoksa yaprakları yanıyor güneşten.

ikm18 22-07-2013 15:29

hayırlı ramazanlar.

limonum yaşını bilmiyorum boyu 1-1,5 metre civarında fakat çok güzel çiçekleniyor sonra çiçeğini döküyor küçük limonlar kalıyor fakat hemen ardınada limonları döküyor.bu 2 seferdir böyle oluyor.1. si nisan ayında olmuştu fısfısla dallarını suluyordum 2 3 günde bir o yüzden oldu galiba diye 2. kez çiçek açtığında hiç fısfısla sulamadım hep toprağını suladım.ama maalesef yine aynı şekilde oldu limonlarım döküldü.

sizce sebebi ne olabilir neden dökülüyor limonlarım.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Soner.B 23-07-2013 19:18

Limon budama, karıncalanma ve örümcekler

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhabalar.Limonlarım için çeşitli sorularım olacak yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Öncelikle elimdeki limonlardan biri şu şekilde:

Eklenti 428949

Geçenlerde kenarlarında gereksiz birsürü dal çıktığı için bir kısmını budadım ve limon biraz daha uzamaya başladı. Fakat büyürken ana 2 dala ayrılmış durumda ve biri boyuna uzuyor diğeri de biraz daha kısa kalıyor. Sizce bunu da budamalı mıyım ? Eğer budayacaksam bunu ne zaman yapmalıyım?

h_dogan 24-07-2013 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Soner.B (Mesaj 1183155)
Arkadaşlar merhabalar.Limonlarım için çeşitli sorularım olacak yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Öncelikle elimdeki limonlardan biri şu şekilde:

Eklenti 428949

Geçenlerde kenarlarında gereksiz birsürü dal çıktığı için bir kısmını budadım ve limon biraz daha uzamaya başladı. Fakat büyürken ana 2 dala ayrılmış durumda ve biri boyuna uzuyor diğeri de biraz daha kısa kalıyor. Sizce bunu da budamalı mıyım ? Eğer budayacaksam bunu ne zaman yapmalıyım?

Dalları yakından daha net belli olacak şekilde fotoğraflayabilir misiniz? Dikine büyüyen dal aşının altından çıkan obur dala benziyor. Eğer öyleyse o dalı almanız gerekir.

h_dogan 24-07-2013 12:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ikm18 (Mesaj 1182681)
hayırlı ramazanlar.

Limonunuz çiçek açtığında arı faaliyeti nasıldı? Limonunuz içeride mi dışarıda mıydı? Son olarak fotoğraf yüklerseniz daha iyi fikir verebiliriz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025