agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Kamkat, Kumkuat (Citrus fortunella 'margarita') (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/2151.htm)

poseidon. 23-08-2009 15:17

merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım. 2 yıldır zaman zamazn balkonda bazende salonda duran bir kamkatım var. ilk aldığımda üzerinde meyveleri vardı, zaten meyvelerine vurularak aldım. zamanla meyveleri döküldü ve geçtiğimiz haziran ayında 8-10 adet kadar çiçek verdi fakat hiçbiri meyveye dönüşmedi. çiçeklenme esnasında balkonda ve sabah güneşi alıyordu. geçen hafta kamkatım bana bir süprizyaptı ve tekrar çiçeklenme oldu bu sefer çiçek sayısıda oldukça fazlaydı ama sonuç yine hüsran oldu çiçeklerin büyük bölümü meyveye dönüşemeden döküldü, kalanlardan da ümitsizim gelişmiyorlar ve her an düşecek gibiler. şu anki yeri öğleden sonra güneş alıyor ve sıcaklık biraz fazla bende her gün suluyorum ve spreyle nemlendiriyorum. buna rağmen 2 yıldır neden meyve alamadım. arkadaşlardan ba yardımcı olacak varmıdır...

maki01 23-08-2009 15:20

Toprak kurumadıkça sulamayın sayın poseidon. Fazla su, nerdeyse tüm bitkilerde çiçeklerin dökülmesine ya da açmamasına neden oluyor.

karakuş 23-08-2009 15:58

merhaba.ahmet salih bey kumkatınızın yapraklarının sararmasının neden oldugunu kesın bulabıldınızmı?ben gecen hafta antalyadan 1 kumkat aldım ama yaprakları sararmıs.saglıklı görünmüyo ama süreklı çiçek açıp meyve verıyo.yaprakların rengı icin ne yapmam gerekıyor.simdiden tesekkürler.bu arada arkadaslar ben aranıza bugün katıldım.herkezden cevap beklıyorum.

poseidon. 23-08-2009 16:00

4 Eklenti(ler)
bunlarda benim kamkatın resimleri.

karakuş 23-08-2009 16:14

masallah nazar degmesın kumkatlarınıza

poseidon. 23-08-2009 16:20

teşekkür ederim. inşallah meyveleri de oluşur.

atermo 10-09-2009 13:02

Herkese merhaba

Haftabaşı itibariyle bende bir kumkuat sahibi oldum ve aranıza katıldım. Yaklaşık 60 cm. boyunda üstünde 6-7 tane sararmış meyvesi olan ve 20 tane gibide hala yeşil meyvesi bulunan bir ağaç. Evin balkonunda yaklaşık 4-5 saat güneş görebilecek bir yerde duruyor. Ama 2 günden beri bir terslik olmaya başladı. Yapraklar dökülmeye başladı ancak herhangi bir sararma olmadan dökülüyor. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor, bilmiyorum. Konu hakkında değerli görüş ve yardımlarınızı bekliyorum.

vucu 13-09-2009 12:42

meabalar
balkonumdaki kamkat ağacında küfleme ve yapraklarında seyrelme görülmektedir. ne yapabilirim

günebakan 13-09-2009 13:22

Benim kamkatımın üstünde de bir sürü küçük küçük meyva var :)

maki01 13-09-2009 13:50

1 Eklenti(ler)
Sayın Romantik'den gelen kamkatım 1 yaşında. 8 tane meyve var üzerinde. Büyükleri büyük boy zeytin iriliğinde...

Eklenti 102456

karakuş 14-09-2009 04:19

merhaba arkadaslar.ben artık bu sıtede benden baska kımse yok galıba dıye dusunmeye baslamıstım.soruma cevap yazacak tecrubelı bı arkadas yokmu aramızda.bu arada kumkatım cıcek acmayı kestı acaba bı sorunmuvar yoksa donemımı gectı bılen varmı?bıde hala balkonda tutuyorum malum hava ankarada sogudu. içeri almalımıyım?cevap yazan olursa cok sevınecem.

sirius50 15-09-2009 23:25

4 Eklenti(ler)
ankarada kamquat yetiştiren dostlar fidanlarınızı ne zaman içeri alıyorsunuz? biliyorsunuz ankara da geceleri hava soğumaya başladı.
benim kamquatın devamlı çiçek açıyor bir tarafta yeşil meyveleri duruyor bu soğuk havalar gelişmesini engellermi ? ilginize şimdiden teşekkurler

gurbik67 16-09-2009 00:28

sirius çektiğiniz resim herhalde daha yeni güle güle büyütün.
çiçeklerin meyveye dönüşümü birazda kamkatınızın hangi iklime dayanıklı olduğuna bağlı.

sirius50 16-09-2009 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gurbik67 (Mesaj 497712)
sirius çektiğiniz resim herhalde daha yeni güle güle büyütün.
çiçeklerin meyveye dönüşümü birazda kamkatınızın hangi iklime dayanıklı olduğuna bağlı.

sayın gurbik "kamkatınızın hangi iklime dayanıklı" demekle ne anlatmak istediğinizi anlayamadım. ben kamquatımı adana dan ÇÜ subtropik bitkiler bölümünden aldım(nisan -2009) yani yaklaşık altı aydır öğleden sonra güneş alan yerde duruyor. her 15 günde bir çok az şeker gübresi ve iz elementler içeren şellattlı sıvı gübre veriyorum.durumuda resimde gördüğünüz gibi. kamquatım temmuzdan beri çiçek açıyor

afitap 22-09-2009 19:42

merhabalar,
foruma bugun uye oldum :) kamkatımı gecen yaz aldım bu yaz hiç çiçek vermemesine ragmen durumu cok cok iyiydi surekli yeni yaprak veriyordu fakat bir gun yapraklarını ve dallarının bir bolumune cekirge yemiş halen yeni yaprak vermekte fakat cekirgenin yedigi yerlerden yaprak cıkarmamakta bu konuda yardımcı olabilecek birileri varsa sevinirim...

rohlfs 27-09-2009 11:52

Benim Kamkatlarım

1 Eklenti(ler)
Merhaba,

Romantik Serseri'den aldığım kamkatlarımda meyveler var, portakal rengine dönecekelri zamanı iple çekiyorum doğrusu. Ayrıca bu kadar çok meyve de beklemiyordum.
Teşekkür ederim Romantik Serseri.

Eklenti 104592

Romantik 27-09-2009 22:29

Seher Hanım,

Kamkatınıza nazar değmesin, maşallah, çok şirin gözüküyor. Çok güzel bakım yapmışsınız. Artık afiyet olsun demekten başka bir söze gerek yok.

hosseda 02-10-2009 23:55

2 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Saksıdan bahçeye dikilişi bir ay oldu. Tüm gün güneş alıyor. Sulaması ihmal edilmedi. Gidişi iyi görünmekte.

Hoşçakalın.

rohlfs 03-10-2009 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Romantik (Mesaj 502542)
Seher Hanım,

Kamkatınıza nazar değmesin, maşallah, çok şirin gözüküyor. Çok güzel bakım yapmışsınız. Artık afiyet olsun demekten başka bir söze gerek yok.

Teşekkür ederim Cengiz Bey,

ben çok bir emek harcamış sayılmam sanırım, fakat güneş bir bitkiye bu kadar mı iyi gelir. Teşekkür ederim size de bakım önerileriniz için.

Bonsaiforever 10-10-2009 18:07

Merhaba arkadaşlar,
Herkesin güzel kumkatlarından sonra benımki biraz moral bozucu olacak üzgünüm :/ Dedemin bir kamkatı vardı ve yardımcısı bakıyordu ve pek becerememiş anlaşılan, bende bizim eve taşıdım. Yapraklarında yapışkan bir sıvı ve pamuklu bit vardı. Anlayacağınız bu kamkat şu anda fena durumda. Tavsiye üzerine pamuklu biti engellemek için Nemeezac ile ilaçladım fakat yapraklardaki sıvının ne olduğuna dair bir fikrim yok. İki hafta sonra tekrar ilaçlayacağım. Ayrıca dalları kurumuş mu? Yanda yeşil bir dal var almış başını gidiyor ona ne yapmamı önerirsiniz.
Kısacası ne yapmamı tavsiye edersiniz bu kamkatı kurtarmak için??
Öneriler ve yardımlar için çok teşekkürler...

http://img62.imageshack.us/gal.php?g=img5840.jpg

bari 10-10-2009 18:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bonsaiforever (Mesaj 509501)
Merhaba arkadaşlar,
Herkesin güzel kumkatlarından sonra benımki biraz moral bozucu olacak üzgünüm :/ Dedemin bir kamkatı vardı ve yardımcısı bakıyordu ve pek becerememiş anlaşılan, bende bizim eve taşıdım. Yapraklarında yapışkan bir sıvı ve pamuklu bit vardı. Anlayacağınız bu kamkat şu anda fena durumda. Tavsiye üzerine pamuklu biti engellemek için Nemeezac ile ilaçladım fakat yapraklardaki sıvının ne olduğuna dair bir fikrim yok. İki hafta sonra tekrar ilaçlayacağım. Ayrıca dalları kurumuş mu? Yanda yeşil bir dal var almış başını gidiyor ona ne yapmamı önerirsiniz.
Kısacası ne yapmamı tavsiye edersiniz bu kamkatı kurtarmak için??
Öneriler ve yardımlar için çok teşekkürler...

http://img62.imageshack.us/gal.php?g=img5840.jpg

SEvgili Bonsaiforever,
Yandan çıkan yeşil dal anaca ait, flying dragona benziyor. Eğer kamkatın dalları kurumamışsa o dalı budarsanız iyi olur, ağacın gücünü kamkata vermesi açısından.

Bonsaiforever 11-10-2009 18:46

İlginiz için teşekkür ederim.
Dalların kuruyup kurumadığını tam olarak nasıl anlayabilirim?

Bugdem 11-10-2009 19:42

Yeni kamkat aldım kocaelinde yaşıyorum bahçeme toprağa eksem yetişirmi evde olmasını istemiyorum ama dışardada yaşarmı bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.

Kemal Kutlu 12-10-2009 13:25

Sn.Bugdem,

Bahçeniz güney cephesindeyse soğuk ve yel almayacak yere dikin, bahçeniz kuzey cephesindeyse saksıya dikip kışın muhafaza ederseniz.

Bugdem 12-10-2009 17:36

Sn Kemal Kutlu ,
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Bahçem güney cephesinde yarın ilk işim kankatımı ekmek olacak.Tekrar teşekkürler.

karakuş 14-10-2009 17:10

arkadarlar benım kumkatımın uzerınde meyvelerı hemen hemen iri zeytın kadar ama hepsi sararmaya basladı.daha buyumaden sararıp meyvelerını dökmesınden korkuyorum.bu arada kamkatım hala balkonda duruyo etkısı varmıdır bılmıyorum.cevap yazarsanız cok sevınırım...........

Sergüzen 21-10-2009 20:35

1 Eklenti(ler)
Kumkatımdaki son durum

Birsen Fırat 26-10-2009 10:11

Dobashi beni cinsi mandalina hakkında bilgisi olan varsa öğrenmek istiyorum.

oktaysen508 27-10-2009 20:35

çok acil arkadaşlar lütfen yardımedin

Merhaba arkadaşlar, ben şubat ayında bı kamkat almıştım toprağının rengi sarımtıraktı pek beğenmedim bende gittim cok biliyormuşum gibi torf aldım yani annemin saksıdaki çiçekler için kullandığı topraktan aldım çiçekçiden, ama toprağını begenmememin sebebi fidanlıktakı görevliye kamkatı göstererek bu ne dıye sordugumda bana süs portakalı demişti digğerlerini gösterdiğimde ise süs mandalinası demişti ,adama güvenemedim yani ,sonra geçenlerde toprağını kontrol edeyim dedim azıcık eşeledim ve bir sürü küçük ince solucanlar çıktı inanamadım sankı toprağı istila etmişler saksının neresini eşelediysem soluncanlar fışkırıyor adeta, ne yapacagımı bılemıyorum ,lafı çok uzattım arkadaşlar beni mazur görün ,merakettiğim konu kamkatım için en uygun toprağı nasıl hazırlarım , yani 30 lt lik bi saksı için ne kadar kum artı ne kadar tort gibi **** killi toprak gibi ayrıntılı yazarsanız çok sevinirim ,lütfen yardımlarınızı esirgemeyin arkadaşlar şimdikten hepinize çok çok teşekkürederim .

Sergüzen 27-10-2009 22:10

Kumkat çok özel bir toprak ve bakım istemiyor. Bahçeden alacağın toprağın içine bir miktar koyun veya sığır gübresi ilave edin ve içine de kumkatı oturtun. Bu mevsimde çok suda istemiyor. Açık alanda ise haftada bir sulayın. Zaman zaman yaprakları ve gövdeyi kontrol edin. Koşnil ve örümcekler olabiliyor. Güneş alan bir yere koyun. Kasımdan itibaren (Bursa) soğuktan koruyun. Kapalı ve bol ışık alan bir yere koyun. Torf genelde çimlendirme için uygundur. Bitkiler çok ise kamyonla torf almak gerekir. Bırakın torf koymayın.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025